4 שנים של זיכרון

מיקי*

New member
4 שנים של זיכרון

היום מלאו 4 שנים לאסון המסוקים בו נהרגו 73 מחיילנו. נרכין את ראשנו לזכרם, אך נדע שצוואתם הגדולה היתה המשך חיינו בארצנו. חברת בני-עקיבא סניף תמ``ר כתבה בזמנו שיר לזכרם: בטיסה יחידה לא לילה לא יום, 73 חיילים. וברדיו נשמעה זעקה - אסון, 73 חללים. ישוב שקט, לא מוכר מרוחק, נצפה בכותרות בחדשות. בין עצים, בתים, מקומות משחק, תמונות של כנפיים שבורות. מנעי קולך מבכי, קוראים הבנים מתוך שברי יסעורים. ועינייך מדמעה, הגענו למנוחת עולמים. לא נשוב עוד לארץ אוייב - לבנון, אחרינו נותר רק זיכרון. בין גופות מרוסקות ילדים צעירים ילדי היישוב מסתובבים. והתחושה היא כמו בברית בין הבתרים, שקט, ובין הילדים מתהלך רק אלוקים.

יזכרם אלוקינו לטובה..

ב``ה שלום. אני לא יכול לשכוח את היום הרע והמר ההוא, יום בו אסון לאומי הוכרז, יום בו הדגל הורד לחצי התורן, יום בו זעקות המשפחות התערבבו אם שמחת אויבנו ימח``ש, יום בו האבל שרר על פני כל. יום בו הדמעות זלגו כמים. יום בו איבדנו שבעים ושלוש מטובי, ומבחירי בנינו. יום בו השכול היכה בנו שוב. יום בו הרוטרים התנגשו זה בזה, וגרמו לריסוק הנורא. יום בו צה``ל קיבל את התאונה המבצעית הקשה ביותר מאודו. יזכרם אלוקינו לטובה, עם שאר חללי מערכות ישראל, שנפלו על קידוש ה` ועל קידוש הארץ. מי יתן שיאמר ה` למלאך המוות, די. בזיכרון כואב. Kיציק

עצוב לי

אני לא מוכשרת כמוכם אבל גם אני רוצה להזכיר ולהביע כאב בדרך בנאלית. אני זוכרת שאז, למדנו לאיזהשהוא מבחן ובעצם- לא למדנו. אני ממש זוכרת את עצמי יושבת ליד שולחן הכתיבה ולא מסוגלת ללמוד. אני זוכרת שכל היום הרדיו היה פתוח לידי הספרים היו פתוחים על השולחן, ואני, לאורך כל שעות היום רק כותבת. כותבת שם ועוד שם ועוד אחד במשך כל היום, אם אתם זוכרים הוסיפו כל פעם שם של חייל או עוד כמה חיילים שזוהו. והרשימה התמלאה- שם, גיל, מקום וכל כך עצוב. ואח``כ התברר שאני אפילו מכירה משפחות של כמה חיילים, אבל זה בכלל לא משנה כי כולנו אז הרגשנו משפחה אחת גדולה. 73 חיילים. 73 משפחות שבורות כל השנה ועם אחד שזוכר פעם בשנה. בואו לפחות נצא עם מסר קטן שאם אנחנו לא זוכרים את האסון כל השנה לפחות נפנים את מסר האחדות, הביחד הזה שלצערי אנו זוכים לו רק בזמן אירועים עצובים כאלה. ה`, שמור נא עלינו ואל תעזוב!!!

אני קורא את זה...

ב``ה אבישג אני קורא את מה שכתבת, ונזכר, בדיוק בכל הפרטים. הייתי בישיבה, השעה היתה משהו כמו שבע וחצי. ואז הגיע לי הצלצול לפאלפון ``איציק, נפלו שתי מסוקים`` הודעה קטנה רק ארבע מילים, וטומנת בחובה, צער, יסורים, כאב, שכול, הלם. אני לא יכול לשכוח, איך קפצתי מהמרפסת של ישיבה, וטסתי הביתה, פתחתי את הרדיו, ואז לשמוע את התאור, הצמרמורת שאחזה לא רק בי, אלא בחצי מדינה ששמעו את התאור הזה, זה היה מחריד, ``שבעים ושלוש חילים שנשרפו`` המילה נשרף מעוררת פלצות לא כל שכן שבעים ושלוש חיילים? הדמעות ממלאות את עיני גם כעת שאני רק נזכר במה שהיה לפני ארבע! שנים. ואני לא טיפוס שמתרגש. אסיים באיחול קצר. מי יתן, ונזכה לשמחה לאושר ולטוב כל הימים, ולא נדע עוד זיכרונות קשים כגון אלו. Kיציק

אתה יודע?

אצלי קרה בכלל דבר אחר. אני זוכרת אפילו איפה הייתי כשחברה ספרה לי שזה קרה. אני לא שמעתי כלום ולתומי התקשרתי לחברה. שאלתי אותה:``הי מה קורה?`` והייתי ממש רגילה. ואז היא אמרה לי, מה לא שמעת קרה אסון וכו`? ואני פשוט לא קלטתי ולא הבנתי. ומצידי להמשיך לדבר, כי לא חשבתי שמשהו ממש אסוני קרה. אבל בכל מקרה ניתקתי, כי היא לא רצתה להמשיך לדבר. ואז חזרתי לחדר... וכשהתחילו להגיע כל הדיווחים הנוראיים הבנתי כמה המצב רע. רעעעעעעעעעעעעעעעעעעע. אלוקים!!!!!!!!!!!! שנדע רק טוב, באמת!!!!!!!!!!!

shlomit18

New member
דבר ראשון...

יו... איך שוכחים דבר כזה? אני אישית שכחתי! ורע עם זה

למעלה