4 שבועות בסין

4 שבועות בסין

שלום לכולם! אנחנו זוג שמתכנן לנסוע לירח דבש בסין למשך כ-4.5 שבועות בתחילת יולי, אוהבים נופים, טבע, תרבויות וטיולים. התייעצתי כבר בעבר בנושא, אשמח לעזרה נוספת אחרי שקצת יותר התגבשנו על המסלול... אז בנינו מסלול בגדול, אשמח לשתף אתכם ולשמוע תגובות שלכם בנוגע למס' הימים שכדאי להעריך ולשריין לכל מקום. בייג'ינג - 4 ימים מוותרים על שיאן (?) וממשיכים לשמורת הטבע ג'יוזאיגו (Jiuzhaigou)- יומיים משם לצ'נגדו - כולל לשאן - אמישאן סה"כ כ- 4 ימים ליג'יאנג - ערוץ דילוג הנמר 4 ימים דצ'ין וסביבותיה - הר מיילי, אגם לוגו, שנגרילה - כ- 5 ימים דאלי - יומיים קונמינג - יומיים גווילין + יאנגשואו - 3 ימים סיום: התלבטות בין שנגחאי להונג קונג - 3 ימים כאמור, זוהי הערכה בהסתמך על מידע שאספתי באינטרנט/LP. חשבנו על לתכנן כשבוע מראש בכל פעם על מנת לשמור על הספונטניות, עד כמה שניתן. עוד 3 שאלות קטנות: שק"ש + גזיה - האם צריך להביא מהארץ? האם צריך בכלל? תחבורה - עד כמה ניתן להסתמך על רכבות לילה כדי להתנייד ממקום למקום? חשבנו על חסכון זמן וכסף בדרך זו... קניות (לא אלקטרונקיה) - עדיף בביג'ינג או בשנגחאי? או אולי במקום אחר? יש הבדל משמעותי במחירים? אשמח לשמוע תגובות... תודה רבה!

happydog23

New member
בקצרה (ותסלחי לי על התמציתיות):

תיכנון הזמנים בגדול נראה בסדר גמור. יכול להיות שתרצו יותר מיומיים בדאלי, אבל את זה כבר תיראו כשתגיעו, אי-אפשר לדעת מראש... גזיה אין צורך בכלל, שק"ש לא חובה, אבל יצא לי להשתמש בכמה מקרים, אז בטח שלא מזיק. שנגחאי או הונג-קונג: העדפה אישית שלי - הונג-קונג, במיוחד מאחר והיא שונה משאר סין (גם שנגחאי שונה, אבל היא הרבה יותר סינית מהונג-קונג). רכבות בכלל הם דרך מעולה להתקדם אם יש זמן, אם אין אפשר גם טיסות פנים. קחו בחשבון שהרכבות לא זולות. קניות: בייג'ינג שנגחאי או הונג-קונג, הכל הולך. אם אתם מסיימים בהונג-קונג/שנגחאי אז עדיף שם. תהנו.

renjintso

New member
נשמע בסדר. רק הערה

דצ'ין ואגם לוגו אינם באותה סביבה. כדי להגיע מאחד לשני חייבים לעבור בליג'יאנג. בעיני סיום בהונג קונג יותר כיף משנגחאי - חופים והרגשה מערבית נחוצה ונקייה אחרי טיול אינטנסיבי בסין.

תודה

לא ציינתי שאנחנו עוברים אחרי הטיול בסין למס' ימים נוספים באיים בתאילנד... לטובת בטן גב וניקוי ראש מפנק לפני החזרה לטירוף...

למעלה