4 על 4 ונהיגה מונעת

• פותח הנושא BMWE
  • פורסם בתאריך

BMWE

New member
4 על 4 ונהיגה מונעת

שלום
כיוון שזה הפורום שידעו את התשובות לשאלות (לפחות לאחת מהן), אז ננסה 1. אני אמור לעבור קורס במסגרת הצבא. האם הוא תקף לאזרחות? 2. 4 על 4 נחשב כרשיון סוג 2?

be_roo

New member
רשיון נהיגה צבאי תקף באזרחות

בתנאי שלא מדובר על טנק
סוג הנעה אינו קשור לדרגת רשיון, יש רכבי 4*4 שמשקלם מגדיר אותם לדרגת 02, ויש כאלה שלא.

fireman

New member
טעות

רשיון צבאי תקף רק בצבא. נוסעים היום בצבא נהגים עם רשיון צבאי של מעל 15 טון שאין ברשותם רשיון אזרחי לנהיגת רכב מעל 15 טון.... לנהג כזה אסור לנהוג על רכב שמשקלו מעל 15 טון כאשר הוא מחוץ למסגרת צבאית. לגבי השאלה הספציפית, היות ולרכב 4 על 4 לא נדרש רשיון מיוחד באזרחות זה לא משנה כלל וכלל אם יש רשיון צבאי כזה או לא....ה"רשיון" 4 על 4 שיש בצבא הוא תעודת הסמכה ולא רשיון.

moshe alfasi

New member
טעות בידך.

מי שעושה רשיון בצבא, ע"ח הצבא, הרשיון תקף גם באזרחות, זה ברור... רוב נהגי המשאיות בצבא עושים את זה בשביל הרשיון האזרחי והמקצוע
, כמובן שזה גם מתחת ל15 וגם לרכב משפחתי וכו'. תבדוק את העניין, בית נבאללה תשרף בקרוב

Superdror

New member
הוא לא היה חד מספיק.

אבל הוא צודק. בצבא הרבה פעמים מסמיכים חיילים בני 18 ו-18 וחצי על משאית שבשביל לנהוג בה צריך רשיון למשאית מעל 15 טון ( לדוגמא - פרייטלינר). איך וכיצד ? הגיל המותר להוצאת רשיון מעל 15 טון הוא 19 ואילו דרוש ותק של שנה על דרגה 03 בשביל סוג רשיון זה שאותה ניתן להוציא רק בגיל 18. בפועל, מה שקורה, אותו חייל שמסיים את ההסמכה מקבל היתר צבאי לנהוג על משאית מעל 15 טון, אבל הוא לא מקבל רשיון אזרחי לנהיגה על רכב מעל 15 טון, כי הוא לא עומד בתנאים הנדרשים על פי משרד הרישוי לסוג רשיון זה - גיל, ותק וכו'.

סבא 18

New member
שאלה..

ומה אחרי השירות הצבאי? הרי היה לו את הנסיון ועכשיו יש לו את הגיל? אז הוא ישר מוסמך או שצריך שוב לעבור טסטים או מבחנים או מה שיהיה?

Superdror

New member
לאחר מכן דומני כי יקבל רשיון נהיגה

אזרחי לדרגות המדוברות.

NewUser4

New member
תשובה

1. על איזה קורס מדובר? זה תלוי. 2. כאשר מדובר בצבא, הדברים קצת שונים, על איזה קורס אתה מדבר?

BMWE

New member
בעע

1. התכוונתי קורס נהיגה מונעת 2. השתלמות בבה"ד 6 על רכב 4x4

Superdror

New member
כמו שכבר נאמר לך ....

אין קשר בין ההסמכה שהצבא מבצע לבין הרשיון האזרחי שלך. בצבא מבצעים הסמכות להרבה רכבים שעל פי החוק אתה יכול לנהוג עליהם עם הרשיון האזרחי שלך בלבד(דרגה 02), הצבא פשוט החליט שרכבים אלו דורשים הסמכה "מיוחדת". דוגמאות לרכבים כאלו -סופה, ספארי, וונדורה. על מרבית הג'יפים 4X4 שאתה רואה על כבישי ישראל אתה יכול לנהוג עם רשיון לרכב פרטי(02) בלי שום צורך בהסמכה, אולי פרט להאמר

Superdror

New member
תוציאי רשיון דרגה 03 ואני מבטיח

לסדר לך סיבוב על האמר צהוב

NewUser4

New member
מלבד זאת

ישנו קורס קד"צ נהיגה שהינו יוצא דופן. ממנו אתה יוצא עם רשיון אזרחי. שאר ההסמכות הצבאיות לכלי רכב (האמר, נגמ"ש, טנק, ג'יפ, וכו') לא קשורים לאזרחות.

Superdror

New member
אם אתה בגיל המתאים.

למיטב ידיעתי, אם אתה לא בגיל המתאים לדרגה, אתה לא יכול לגשת לקד"צ נהיגה המדובר ולכן, מי שעושה קד"צ לרוב עושה אותו על דרגה 03 מאחר ואין לו את הגיל או הותק עבור רשיון מעל 15 טון (דרגה 013 אם אני לא טועה). תקן אותי אם אני טועה.

למעלה