3X06 - Que Sera Sera - מה שיהיה, יהיה - 21:15

../images/Emo26.gifמידע על הפרק../images/Emo26.gif - ס' עד 21:15

תקציר הפרק: חולה שמן מאוד מגיע בתרדמת לביה"ח. תהליך אבחון מחלתו מעמיד את האוס בפני סוגיית האפליה נגד הסובלים מעודף משקל; השוטר טריטר, שהאוס פגע ברגשותיו במרפאה, מחריף את מאמציו להתנכל לו. ______________________________________________________________ מידע נוסף על הפרק ציטוטים מהפרק אין בהאוס אונליין את התסריט של 3X06 וגם לא בTWIZ, אז זה מה שמצאתי. תמונות מהפרק צפיה מהנה../images/Emo24.gif אנה../images/Emo9.gif

YaEl 15

New member
פרק מעולה !! ../images/Emo2.gif

היה פרק ממש מצויין ! הראשון בעונה הזו שאהבתי מההתחלה עד הסוף כבר בצפייה הראשונה! היו מלא קטעים מצחיקים וראינו פעם נוספת כמה ווילסון באמת מוכן להקריב למען האוס.. אני חייבת להודות שטריטר דיי.. סקסי, עם הקול הצרוד שלו, והשיער האפור.. אם כבר מדברים על אנשים סקסים, ליו לורי יש כתם לידה על הצוואר ? ראיתי את זה רק בשני הפרקים האחרונים, וזה מוזר, כי יצא לי להסתכל על הצוואר שלו הרבה, ב2.12 ועוד.. ../images/Emo3.gif בכל אופן, ממש נהנתי.. אממ.. שאלה, למה לקמרון באמת היה איכפת כ"כ מהמטופל..? חשבתי שזה אולי קשור לבעלה המנוח, אבל הוא לא היה שמן לפי התמונות.. היו הרבה קטעים ממש טובים, כשהם דיברו על איך שהאוס רוכב על האופנוע, וצ'ייס אמר שהוא לא ראה.. חח.. ובסוף, עם ה"damaged". אני אוהבת את עלילת טריטר. לעומת עלילת ווגלר, היא מעניינת ולא מעצבנת ואפילו מובנת, כי אפשר איכשהו להבין למה האוס צריך לעמוד למשפט, אחרי הכל, הוא באמת בהשפעת סמים כל הזמן... בקיצור, פרק ממש נחמד. ../images/Emo13.gif

לא מסכימה.. חח סורי..

ממש לא אהבתי את הפרק- יותר מידי התמקדו במסביב- לנושא הרפואי בקושי יוחסה צומת לב קטנה.. והפיתרון לא היה מגניב או משהו- סתם פשוט סתם. אני שונאת את "קמרון החדשה" היא מעצבנת!!! היא יותר מתנסת, וחוצמזה שהרכרוכיות שלה היה מאזן מישקל ראוי לקשיחות של הבנים- ועכשיו שגם לה צמחו בי*** זה ניראה כמו חבורת אופנוענים קשוחה מהברונקס.. ואני שונאת שונאת שונאת שונאת את טריטר, יאך לאיזה שפל מדרגה בנאדם יכול לרדת? איכס הוא פשוט דוחה נפשות.. ווילסון- בהתחלה שראו ת השיחה בינהם חשדתי שהאוס צדק שווילסון מלכלך עליו (מי יודע אולי זה עוד שיטה של וילסון לעזור להאוס..) אבל בסוף שהוא אמר שכל החתימות היו שלו- זה היה ממש מושא הערצה- לא יודעת אם הייתי עומדת בזה. אחרי הכל הוא דיי דומה להאוס בקטע שהוא נשוי לעבודה אז איום באיבוד מקום עבודתו זה איום רציני.. קיצור- לא אהבהתי את הפרק.. מקווה שהטריטר הזה יופיע עוד פחות פרקים מווגלר הזכור לרע.. (אני לא מבינה מה גורם לתסריטאים להרגיש שחסר "פלפל" בתסריט הגאוני עד שהם מרגישים מוכרחים להכניס דמות "רעה" קבועה כמו ווגלר וטריטר- מה? הסדרה לא היתה מעניינת ומרתקת בלעדיהם? לדעתי הם סתם הורסים את העלילה כי הם לא משתלבים בצורה טיבעית כמו שאר התפקידים- ברור שהם כאלה מניאקים כי צריך דמות כזאת, זה מעושה ולא נחמד א ומעניין.. אבל זו רק דעתי שלי.. ../images/Emo8.gif

YaEl 15

New member
אני לא מבינה, חח.. כאילו בחיים לא שמת לב

להתנהגות של האוס עצמו? אני רוצה להיות מסוגלת לראות מעבר לחשיבה המקובלת "האוס הוא הדמות האהובה עליי, ולכן אני בעדו". אני חושבת שאם ווגלר לא היה מגיע, אם חולה אחד לפחות לא היה מתלונן על האוס, אבל ברצינות, זה היה פוגם לי בצפייה. אני נהנת לראות דברים שיכולים להיות מציאותיים, ואני בהחלט חושבת שאם האוס היה קיים במציאות, הרישיון שלו היה נשלל לפני שהוא היה מספיק להגיד "כולם משקרים" ../images/Emo3.gif האם טריטר שפל? כן. מאוד. הוא מנצל את המעמד שלו, ואת המקצוע שלו כדי להתנקם בהאוס, אבל מה עם האוס עצמו? גם הוא עשה כאלה דברים בעבר.. אז צריך לשאול את עצמו למה להאוס אנחנו אוטומטית נותנים 'אור ירוק' ומצד שני כועסים על ווגלר... ובקשר לתעלומה הרפואית - וואי, ממש לא שמתי לב שלא כ"כ התמקדו בה... אבל את יודעת מה, לא כל פתרון אמרו להיות מפתיע, וניקח לדוגמא את 1.18 שהדיאגנוזה (חח. אותה דיאגנוזה כמו בפרק הזה, לא?) נקבעה ממש מהר, והם התלבטו כל הפרק לגבי דברים אחרים. לדעתי זה פרק מעולה ו(כמעט) לא הפריע לי שלא היה סיפור רפואי מורכב יותר. אבל זו רק דעתי שלי ../images/Emo8.gif..

מסכימה במיוחד בעניין "אור ירוק" להאוס../images/Emo26.gif

כמובן שרופא כזה לא היה שורד במציאות, הוא היא נכלא או נרצח או מובטל או עדיף שלא נדע... אבל העניין הוא, שהאוס זו סדרה המתיימרת להציג לנו את המציאות, יש כאלה שאומרים: "בשביל מה להראות לנו את המציאות, אנחנו חיים בה, זה לא חדש לנו, זה רק מדכא עוד יותר", אבל זהו, שהסדרה הזו, רק מתיימרת להיות מציאותית, אבל היא לא באמת 100% באמת מציאותית. אלה בובות על חוטים, משחק, על מנת לבדוק את מידת ההסתגלו שלנו, עד כמה אנחנו מסוגלים לעקל את הנצפה, והאם אנחנו נקבל את הכל בסופו של דבר, והאם לכאורה, נאהב את זה. עלילות טריטר וווגלר ממחישות את זה בצורה מדויקת. ועובדה. אנחנו ממשיכים לצפות בסדרה, לא כן?!

חבורת אופנוענים קשוחה מהברונקס?

כשצ'ייס נמצא שם, איך לעזאזל הם יכולים להראות כמו חבורת אופנוענים מהברונקס?

אני לא חושבת שהיא...

הייתה רכרוכית, לעומתה, הבנים, לדעתי, אלה שהיו רכרוכים. במיוחד צ'ייס. קמרון הייתה מאוד נחושה ואיתה, לעומת האובססיה שלה, היא מצליחה לרתק אותי כל פעם מחדש. אני חושבת שעלילת טריטר בוצעה בגלל שתי סיבות: 1. היוצרים היו מעוניינים להציג בפנינו עד כמה האוס מוכן ללכת רחוק ולחרוץ גבולות עם הכאב שלו. 2. להראות, לכל הצופים ש"לא אוהבים את האוס ספיציפית" - שהוא מקבל בראש. אבל סיבות אלו, הן השערותיי בלבד, ואני דובקת בנקודה הראשונה. אני לא חושבת שהרייטינג הוא הבעיה של התוכנית, למרות שאני מוכנה להודות שזה בהחלט קשור. אולי חשבו שזה יוסיף אקשן ותהפוכות פילוסופיות ופסיכולוגיות בקרב הצופים עד שלבסוף יבקשו עוד, אבל נדמה לי שזה לא קרה.

לינק

New member
לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif1

שוב שכחתי לכוון את הוידאו שיקליט ../images/Emo10.gif

Nienna17

New member
דרך אגב..

למה יש רק שידור אחד במשך כל השבוע? למה אין שידורים חוזרים? חיפשתי ולא מצאתי.

../images/Emo101.gifדעתי על הפרק../images/Emo9.gif

- האוס מול האוס - בפרק הזה, ראינו את האוס לראשונה כלוא, ע"י המשטרה. האוס לאורך כל הפרק, כמו תמיד, התחמק מהבעיה האמיתית, והתמקד בבריחה. כמובן, שדבריו של טריטר, בדירתו של האוס, היו לגיטמיים מבחינתי. יחסו של האוס מזוויע, המתבטא לעיתים בחוסר מקצועויות, ולעיתים כמובן, אינו אטי. האם הוא מציל את כל מטופליו עם היה אטי? (לא), אך זו לא השאלה האמיתית על האוס בפרק הזה, השאלה היא: "מדוע אינו מתייחס לעניין הזה ברצינות?" חשבתי לעצמי, יכול להיות ש"בא לו" להתעמק בקייס ולא בטריטר. האוס מבין בדיוק מה הוא עושה, אני אוהבת את החשיבה שלו ואת הדיוק שלו, אך הזלזול שלו, בוגד בו, וזו לא הפעם הראשונה. איני מתלהבת ממה שקורה לו לאחרונה עם ה"סליק" שטריטר מצא בביתו של האוס, כי הקטע הזה, של השיחה ביניהם הוא השיא האמיתי. האוס, בלי שום קשר למשטרה, הוא היה אמור להחביא את הכמות המסחרית הזו של הויקודין הכי טוב שיש, כי הוא "מביא זונות" הביתה, והן עלולות לגשש בביתו ולגנוג את ה-כ-ל. ממה אני כן התלהבתי? מהדירה של ג'ורג' (זהו שם המטופל? לא נורא../images/Emo163.gif). בהחלט, מאוד, מאוד דומה לדירה של האוס. אפילו שילוב הצבעים כמעט זהה לחלוטין. ____________________________________________________________________________________ - קמרון מול המטופל - זה מאוד עניין אותי, לאורך כל הפרק. H: "אכפת לך מכולם, אך את משקרת ונלחמת עם קאדי רק למען מעטים" C: "אתה משקר לכולם, ואכפת לך רק ממעטים" (שיחה מעולה). לאורך כל הפרק, אפשר היה לראות כיצד קמי נלחמת למען המטופל. היא עברה על החוקים, היא לא נתנה לג'ורג' לצאת בבית החולים ע"י "סם"(ככה אני קוראת לזה). האוס מאוד התרשם ממנה (נו טוב, גם אני), והוא, התחיל להתעניין עוד לפני, מדוע היא משקיעה ומביעה יחס מיוחד דווקא למטופל הזה. אני חשבתי, שאולי היא עושה את כל זה כדי להשיג משהו, לאחר מכן, הבנתי שהקייס הזה נוגע בנקודה רגישה. איני מאמינה שהיא זו שהייתה בעבר כבדת משקל, אך אני מסכימה עם האוס, שיכול להיות שהיא מרגישה אשמה על היותה יפה, אז היא נותנת יחס יפה לאנשים מכוערים. אבל, אני לא חובשת שזה מה שהיא רואה במטופל הזה, אני הרגשתי שהיא צופה בחוויה קשה, בנסיון של מישהו אהוב. לפי מה שאני זוכרת, לקמי יש אח (לא יודעת מתי אמרו את זה). אולי הוא זה שהיה כבד משקל, או שאולי הוא עדיין במצב הזה, וכנראה שזה השפיע עליה מאוד, ולכן, התשובות הן לא תמיד פשוטות. ____________________________________________________________________________________ - האוס מול ווילסון - היחסים בין הגאונים האלה, פשוט, בלתי רגילים. ג'ימי, תומך, ומעבה את הגיונו של האוס, לטובתו, כי הוא דואג לו. אך לדעתי, ג'ימי, מעולם לא סמך ולא יסמוך על האוס. הוא נראה לי תמיד כ"כ אדיש לסביבתו, כן כן, זה ה-אדיש האמיתי בסדרה הזו. הוא מביע יחס, כי הוא פשוט רוצה לדעת "למה?" או "איך?" או "מה יצא לו מזה", בדיוק כמו האוס. ג'ימי עמוד השדרה של האוס, הוא המקל של האוס, המעניק לו בטחון וכאב גם יחד, כי הוא זה, שצופה בו ולידו כמעט רוב הזמן. בפרק הזה, ראינו כיצד ג'ימי, לא "מכר" את האוס, ושיקר, לטריטר, הקרבה, כן, בערך. מי לא רואה שאלה לא החתימות של ג'ימי? ברור, שמשהו כאן מסריח. וטריטר טוען ובצדק; לא משנה למה או מה הוא מסתיר, הוא יגלה את הכל איכשהו. -*- אני כל הזמן רואה את היחסים של האוס וג'ימי, מנקודת מבט נוספת. הם נראים לי כמו זוג, נשוי, הרבה שנים ועם חדות הבחנה מדויקת לגבי עצמם. משפט שפשוט הפיל אותי, שממחיש נקודה זו: H: "למה לקח לך כל כך הרבה זמן?" משהו כזה...המשפט הזה נראה כמו תלונה של האישה לבעלה. והמשחק תפקידים הזה, משתנה כל הזמן.../images/Emo6.gif ____________________________________________________________________________________ - הקייס בפרק - סוגייה מוסרית - השיחות שבאו במיוחד בזוגות בפרק, על ה"השמנה", היו מאוד מעניינות. זה התחיל בצורה מאוד נוקבת, בדבריו של צ'ייס לפורמן, המשיך עד לקמרון והגיע בסופו של דבר להאוס. ג'ורג' הוא גבר השוקל 250 ק"ג או יותר, שאינו מוכן שיקבל טיפול, אם הוא מתוך העובדה שהיותו שמן. הוא מעוניין לנהל, או ליתר דיוק, לסיים את חייו, בדרך שלו, ושאף אחד לא יפריע לו. כל הצוות מתנהג ברכרוכיות, כן כן, לדעתי, כולל פורמן, רק קמרון הייתה נחושה לאורך כל הדרך. האם השמנתו של ג'ימי היא אובדנית? האם טענותיו לגבי עצמו הכרחיות ועולות על הצלת חייו? הוא ראוי לטיפול מקצועי ואבייקטיבי בדיוק כמו כולם, אך ההשמנה שלו, הייתה עלולה לגרום למוות בטוח, לא קשור היכן הוא נמצא. התוצאה הסופית של הבדיקות, נדמה לי, הייתה מפתיעה עבור ג'ורג', כפי שאמר: "לעולם לא עישנתי". ולאחר מכן, אמר: "אלה החיים" - מעיד על כך שהוא מקבל את מצבו, וממשיך בחייו, אשר בהם "הוא שולט במצבו" אפילו עכשיו. ומכאן, אני עוברת, מבלי כותרת נפרדת, לדמיון בין המטופל להאוס, שציינתי למעלה לגבי הבית, אך יש פרטים נוספים, כפי שג'ימי אמר: הוא "עקשן, הגיוני בצורה בררנית,... (רקחסר שהרגל תכאב לו)" ואני מוסיפה: "יהיר!". עדיין הצחוק המתגלגל של האוס צורם באוזניי, אוי, זה היה מצחיק, אבל גאוני: "הוא בעצם 3 אני". ____________________________________________________________________________________ ולסיום, רק אוסיף ואומר שיש עוד מלא רבדים לגבי העניין עם טריטר, אך אין ברצוני להמשיך ולאמלל אותכם, ועדיף שלא אציין ספויילרים. רק אחרי כמה זמן, אכתוב את הכל בעניין טריטר. הפרק היא טוב, אהבתי אותו, אבל 3X07, לדעתי, הראשון שהכי טוב בעונה הזו. מחכה כבר לפרק הבא. ערב טוב אנה ../images/Emo9.gif

למעלה