?

?

אם יבקע לתוכונים שלי ביצים להפריד את הגוזלים מהם ולאלף אותם או להשאיר אותם ביחד?

geva

New member
שאלה...

מתי אתה רוצה להפריד אותם? ישר אחרי הבקיעה? אחרי שהם נגמלים? ישר אחרי הבקיעה - זה אומר שתצתרך לדאוג לאומנת+ אוכל מיוחד+ידע יש לך ידע? או מישהו שיעזור לך? אחרי שהם נגמלים- זה כבר לא בעיה, רק צריך זמן ורצון כדי לגרום להם להתרגל (החתמה) לבני אדם.

geva !

2 טעויות.. לא לוקחים גוזל יש אחרי הבקיעה (אלה עם אתה מגדל עם הרבה ניסיון). אחרי שהם נגמלים, זה כבר מאוחר להחתים אותם. תוכי שרוצים להחתים/לעשות האכלת יד לוקחים בגיל 3 שבועות םלוס מינוס, זה גיל שהגוזל כבר בשלב הפחות מסוכן. ומאכילים אותו באוכל מיוחד להאכלת יד... בסיום התהליך הגוזל יהיה מוחתם ורגיל לאנשים.. אוהד

geva

New member
מקסימום טעות אחת היתה לי...

הטעות- שאמרתי "מיד לאחר הבקיעה, אבל זו גם לא טעות, כמו שאתה בעצמך אמרת, אני שאלתי אותו אם יש לו ניסיון. ואתה אמרת: (אלה עם אתה מגדל עם הרבה ניסיון) כך שלא טעיתי.... אחרי שהם נגמלים זה לא מאוחר מידי! מניסיוני עם לאב-בירד וקוקטיל.... גבע.

תוכונים....

מהניסיון שלי וגם מבעלי חנויות שאני מכירה ותוכון שהיה גם לי תוכונים אפשר להחתים גם בלי שיהיו האכלת יד.. גם אם תיקח תוכון פראי בוגר ותגזוז לו כנפיים ותהיה איתו לבד אחרי זמן מה הוא יסתגל אליך ויתנהג כתוכון מוחתם לכל דבר.. ישחק איתך והכל.... זה לפחות מה שהיה אצלי...

linus2k

New member
לא נכון

שמת לב מה אמרת ? "תוכונים אפשר להחתים גם בלי שיהיו האכלת יד" עצם המילה החתמה אומר שהתוכי מוחתם ע"י הבן אדם מגיל קטן מאוד שבועיים שלוש לכל היותר להאכלה ולהרגלה להיות עם וליד בני אדם !!! לקחת פרא ולהרגיל בגיל בוגר לבני אדם זה לא להחתים זה להרגיל וזה ממש לא כמו שתוכי מוחתם מגיל קטן בכלל לא אותו מה בתוכון זה קל יותר כי הוא פחות ינשוך ואם כן פחות תרגיש מדררה למשל

בסדר אז טעיתי במושג....

אבל עובדה שגם כשר"הרגלתי" את התוכי והוא לא היה "האכלת יד" או "מוכתם" הוא היה רגיל אליי ושיחק איתי ולא פחד ממני... אז למה סתם להתחיל עכשיו להאכיל יד את גוזלי התוכונים? אם זה היה תוכי גדול אז אני מבינה שזה יותר קשה "להרגיל" אותו אבל עובדה שתוכון זה קל אז למה להתחיל להסתבך עם האכלת יד כשאפשר להגיע לאותם תוצאות גם בלי זה???

את צודקת אני איתך

קניתי ממגדל תוכון גוזל שאוכל דוחן היתחלתי לשחק איתו ונקשרתי אליו יום מן הימים באתילהוציא אותו ולא היסתכלתי עליו כי דיברתי עם אמא שלי וכנראה הוא לא ראה אותי הוא נבהל והכנף שלו נתקעה בסורגים הוא ישתולל ושיחרר אותה לבד אחרי מה שקרה עם הכנף הוא לא הסכים לצד מהכלוב וזו הסיבה שמכרתי אותו אבל עדין זה לא אומר שאי אפשר לאלף תוכון שאוכל אוכל מוצק

oNNi

New member
נצל"ש...

אם/ כשיהיו לי גוזלי תוכונים, מתי כדאי להתחיל את ההחתמה? מיד לאחר הבקיעה או אחרי שהם יוצאים מהקן (לתת לאמא לעשות את עבודת הגידול)? ורציתי גם לדעת, במה זה כרוך(כמה פעמים להאכיל ומתי? חימום מיוחד צריך? יחס וכו'...)? ומה לגבי מדגרה? איך בונים אחת? תודה!

אם לא הבנת.. על זה בדיוק הוויכוח...

לדעתי את יכולה להחתים אותם גם אחרי שהם כבר יוצאים מהקן ואוכלים לבד.. יש שטוענים אחרת... -קראי הודעות קודמות בשרשור...

למעלה