...

שובל09

New member
...

אפשר לשים בטרריום צמחים קטנים אם אדמה (בתוך עציץ, המצע של הטרריום הוא דשא סינטטי)?

salingre

New member
טלוי...

אם יש בטוך העציץ גם דשן אז אסור! אם י רק כבול נקי אז לדעתי מותר... וגם לדאוג שאין קוצים\כול דבר שיכול לפגוע בזוחל על הצמח אני לא חושב שזה הכי בטוח כי יכול להיות שבטוך העציץ יש תולעים\טפילום אחרים שיעברו לנחש...

ניתן לשלב צמחים חיים בטרריום.

אך יש להקפיד שביחד עם האדמה לא יגיעו גם קרדיות או טפילים אחרים.

salingre

New member
תשובה

לך תקנה חומר שנקרא "קלי" בסופר פארם, כדורים ורודים כאלו, תיקח את הצמח תוציא את האדמה שלו והכל תשאיר רק את השורש תיקח דלי מים בלי שום טיפת סבון ותמלא במים שים 3-4 כדורים המים יהפכו לורודים שים את הצמח במשך 5 דקות זה יהרוג הכל, תשטוף טוב טוב את הצמח עם מים רגילים ואז בטרריום שים את הצמח עם כבול קוקוס, ככה עושים עם צמחים לאקווריומים כשרוצים להרוג את החלזונות ואת הביצים שלהם. ובקשר לכבול יש לי חבר שבכל הטרריומים של הטרנטולות יש לו צמחים למעלה מחצי שנה....

1צחי

New member
זה

דיי נימאס לקרוא תגובות שנשלפות מהמותן מבלי להבין (וזה כולל הרבה נושאים לדוגמא :גרביל טוב או לא בגודל חולדה או לא זול או יקר ועוד ועוד) אם תשטוף ככה את הצמח אני בטוח שלנחש הוא לא יזיק-אבל צמח לא ישאר לאחר התהליך. אני מגדל צמחים כבר הרבה מאוד שנים ומעולם לא היו כרדיות או משהו אחר שיכול לפגוע בנחש. צמחי מים לא שווים לצמחים לטרריום בגידול בעציץ.הסכנה היחידה היא אם זאת לטאה אשר עלולה לאכול את הצמח והוא רעיל. אגב לגבי אוכל למתכדרר המזון הטבעי הוא אכן גרבילים אך אין זה אומר שאי אפשר להאכיל אותו בכמה סוגי מזון. אני האכלתי את הפיתונה שלי בעכברים,חולדות בנוניות,צפורי דרור וגרבילים ומעולם לא היו לי בעיות להיפך בשלב מסוים הגבלתי את התיאבון הגדול שהיה למתכדררת (היא קראה בטעות את הספר של הבורמזים).

salingre

New member
צחי

הוא שאל אם אפשר לשים עציץ בטרריום ואמרנו לא שיכול להיות דשן בעציץ הקנוי! וזה נכון מאוד!! וזה בהחלט יכול לפגוע בזוחל... אם הדשן מתפורר \נכנס לו לתוך המים או שהוא בולע את האדמה אם הדשן הכימי הזה...

1צחי

New member
ממש

לא נכון. אם הוא מניח עציץ עם דשן בטרריום אין מצב שהדשן יחדור לכלי המים של הנחש,והנחש בטח ובטח לא יאכל את הדשן. אגב אם מה שאתה אומר היה נכון הייתי מאבד 80% מהזוחלים שלי.

אז מה אני יכול...

סתם ללכת לחנות לקנות צמח לנחש ולשים אותו בטרריום בלי שהיה בעיה?

למעלה