35 שעות עבודה בשבוע

YonatanBetzer

New member
35 שעות עבודה בשבוע

הייתי רוצה לקבל תגובות להצעה להנהיג שבוע עבודה בן 35 שעות בישראל. מהם השיקולים בעד ונגד ?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני בעד, מכמה סיבות: 1) הגדלת כמות שעות הפנאי. 2) בעקבות עבודה של פחות שעות ע"מ להשיג את אותה התפוקה יהיה צורך ביותר עובדים, כך יגדל הביקוש לעובדים ותקטן האבטלה. 3) המספר 35 מאפשר שבוע עבודה של 5 ימים בשבוע ו7 שעות ביום במדוייק וחוסך את הצורך בחלקי שעות.

רעיון נכון ונבון, רצוי אפילו 24 ש"ע

בשבוע בלבד. היתרונות הוצגו היטב ע"י שכני לאשכול. אך הסיבות שמקשות על מימוש הנושא הן כמה. א. הפחד מזמן פנוי. ילדים מציקים בבית, אשה מנדנדת, וחוסר מעש. ב. "דת העבודה" והכבוד שאנו נותנים לאדם העסוק והמוטרד והעשיר. ג. הוצאות קבועות של המעסיק "ליחידת עובד". למשל שי לחג, דמי הבראה, הסעות, מזון וחדר אוכל, ביגוד, הכשרה וכדומה. ד. התנגדות לשינויים, הנובעת מעצם הפחד ממצב שונה ואחר ה. הוועדים האלימים, ההסתדרות ומפא"י. נושאים אלו ואולי כמה שנשכחו נוספים הם הגורמים העיקריים. אך אין ספק שהיתרונות במעבר לשבוע עבודה מקוצר, הנם עצומים ורבים ועולים על כל החסרונות. ואם נדע להתגבר על הפחד משינוי נוכל להביא ברכה עצומה לחיינו ולעולם השלישי הרעב לקצת תעסוקה ומזון.

יש להתרגל לכך שאיכות החיים תעלה

והזמן הפנוי מאפשר הוזלה רבה של החיים ושיפור איכותם. המשחק הישיר של ההורה עם הילד יבוא במקום הצעצוע היוקרתי והשילטוט והשיטוט במרכז הקניות. הפנאי יאפשר אחזקה יעילה של משק הבית וחסכון בהחלפת שרפרף שנשלף. מה גם שהקטנת האבטלה תביא להפחתת עלויות התשלומים לביטוח הלאומי ישירות, ותפעל להקטנת הצורך בתיקון מפגעי אבטלה עקיפים כמו ואנדליזם, פשיעה, מערכות ענישה ומניעה. כדאי לכולנו לסלק את "דת העבודה" ואת המפלגה הנושאת שם זה.

תתפלא, דווקא בעניין הזה אני איתך

זה באמת מה שטוב בתקופה שלא עבדתי. אני רק שואל, כמה אנשים יהיו מוכנים באמת לוותר על שכר בשביל זה?

למעלה