300 הקומיקס

dubizubi

New member
300 הקומיקס

שלום. אני חושב אם לקנות את הקומיקס 300 של פרנק מילר, זה שיצא עכשיו סרט שמבוסס עליו. יש כאן מישהו שקרא את הספר ויכול לתת לי קצת פרטים ולהגיד מה דעתו? תודה.

gewitter

New member
אותי הוא איכזב

יש לי את הכריכה הקשה. הכריכה די מגניבה, וזה שהופרמט רחב, אבל מה שבפנים פחות מושקע לצערי. מסיימים לקרוא את זה בשניה וחצי, בין השאר כי אין פרטים ויזואלים להתמקד בהם. מה שכן, אני כמעט בטוח שהסרט יהיה גרוע יותר.

dubizubi

New member
כן חששתי מזה

קצת בדקתי פרטים על הספר והוא היה נראה לי ככה. בלי הקצנה, כמה זמן בערך לקח לך לקרוא אותו?

galpl

New member
לא כ"כ מסכים

ולהלן טיעוניי: 1. "300" הוא אחד החוויות הויזואליות המשובחות לטעמי. דווקא כן יש בו הרבה פרטים (לדוגמא: הלבוש של המלך הפרסי קסרקסס) 2.הסיפור מבוסס (בקונטקסט הרחב) על מאורע היסטורי, ולכן לא יפתיע אף אחד שקצת מכיר היסטוריה, מכיוון שהתוצאה הסופית ידועה. 3. ה"תוספות" הסיפוריות של מילר ווארלי נועדו להוסיף קצת פלפל לעובדות ההיסטוריות הדי יבשות. התוצאה הסופית מזכירה לי לכן את הדמויות והסיפורים של SIN CITY - זה מטומטם רצח, אבל מבדר ברמות קשות (גם שם אין טקסט עמוק וארוך יותר מדי. "מלחמה ושלום" זה לא...) 4. בסופו של עניין, הכל עניין של טעם וריח. יש כאלה שקונים קומיקס בגלל הערך האומנותי, חלק בגלל הערך הסיפורי וחלק בגלל הערך האספני בלבד. עולם הקומיקס רחב מספיק בשביל לתת מענה לכ-ו-ל-ם... הצעה שלי : גש לחנות הקומיקס הקרובה למקום מגוריך, עיין להנאתך כמה דקות בחוברת של "300". תאהב-תקנה. לא תאהב - לא תקנה. כל השאר הם רק תגובות של אנשים אחרים (כמוני) שלא בהכרח אוהבים את אותם הדברים כמוך.

ailag

New member
זה חמש חוברות

אוגדן רגיל מכיל כ-7 חוברות בממוצע להערכתי, אבל הכתיבה ב 300 לא מקבילה לכתיבה בחוברת רגילה.. קראתי חלק מזה לפני כמה שנים ובאמת עבר די מהר.

למעלה