300: ההמשך

mrpink3

New member
כוחו של המיתוס

לא הרבה אנשים יודעים את זה, אבל היכולת ליצור מיתוסים ואגדות שלא באמת קרו במציאות היווה את ההתחלה לסלילת הדרך לכיבוש העולם, כשהאנושות צועדת על נתיב הניצחון.

הסבר - שימפנזות למשל, יכולות ליצור קבוצות עמידות של עד 50, 60 שימפנזות, לא יותר. כך היה גם המצב של ההומו ספיאנס. עד אשר מוטציה גנטית כלשהי נתנה לו את היכולת שתהווה את נשקו הגדול ביותר של המוח האנושי - לדמיין. בלי לזבל בשכל, למה היכולת לפנטז דברים שלא קיימים באמת, כמו אלים, דת, גיבורי קומיקס וכו' נתן יתרון להומו ספיאנס על פני בעלי חיים אחרים, מהבחינה האבולוציונית השרדנית? ובכן, זה למעשה אחד משני הדברים אשר יצרו מצב בו לבני האדם יש יכולת להיות בקבוצות של מאות, ואף אלפים, לעומת בעלי חיים אחרים שלא עלו על עשרות, אחרת הקבוצה הייתה מתפלגת וכך הלאה. איך? אנו יצרנו מיתוסים משותפים, דתות, ועל פי הקווים המנחים של אותה מיתולוגיה יכלו יצורים שלא בהכרח מכירים אחד את השני, ואף זרים מוחלטים, לשתף פעולה ועקב זאת לבני האדם מסוג הומו ספיאנס היה יתרון גדול מאוד בכמות אל מול בעלי החיים האחרים.

סתם אנקדוטה מעניינת

CallMeCavanaugh

New member

mrpink3

New member
אגב שלא תהיה טעות

דת, אגדות אלים ומיתולוגיה מיסטית אולי נעלמו מהעולם הרציונלי. אך כיום יש מיתוסים משוגעים לא פחות - לאום, כסף, כלכלה, חברות מסחריות, זכויות אזרח, כל אלה ועוד הם לא פחות מאגדות מכורח המציאות, על מנת ליצר תרבות רחבה מספיק כדי שנוכל לקיים את עצמנו. איך אני כל כך בטוח? זה הדמיון האנושי. לשימפנזות אין כסף שימפנזה, הם לא מחלקים את עצמם ללאומים ואידיאלוגיות והם לא מאמינים בזכויות שימפנזה. יש קבוצות שמתאגדות בשביל להגן על זכויות השימפנזה, אך כל החברים בה הם הומו ספיאנסים. אין ספק כי קל להיות ציני לגבי אנשים אחרים שמאמינים במשהו גדול, בדיוני ככל שיהיה- אך לפני שעושים זאת יש לזכור כי זה אחד מהדברים היחידים באמת שמבדילים בינינו לבין התולעת ויש לנצל את זה היטב, לפני שנבין כי נהפוך בחזרה לתוכנות ביולוגיות מורכבות שפועלות בשביל הישרדותן הזמנית שלהן ותו לא.

1Reebok

New member
תלוי את מי אתה שואל

מה שהוא כתב למעלה טען לאחרונה יובל נח-הררי בספר המאוד מעניין (גם אם הוא לא מרגיש אקדמאי במיוחד, אלא יותר אישי) קיצור תולדות האנושות.

** רוזבד

New member
לפי התרגום

בסרט ״300״ הראשון, בכתוביות בעברית זה דווקא כן תורגם לאחשוורוש

Murdock18

New member
אני מרגיש שהסרט הולך להיות יותר כמו

"בני אלמוות" מאשר "300" המקורי. אני מצפה לו בערבון מוגבל, אבל די בטוח שהוא לא יהיה מעבר לסרט אקשן מגניב. וכן, אני חושב ש"300" הוא מעבר לסרט אקשן מגניב, אל תהרגו אותי.

CallMeCavanaugh

New member
אפילו אני, שמת על זאק סניידר

לא ראיתי ב 300 יותר מאקשן מגניב. מה מצאת בו מעבר לזה?

למעלה