3/4/15 ערב פסח

ויקי65

New member
3/4/15 ערב פסח

לא, לא השתגעתי. פסח מתקרב.
במהלך השנים האחרונות התחלתי להנהיג התנהלות נכונה לפני חגים. ומכאן אצלי ישנה הכנה מקדימה ביותר לפסח. מה זה אומר?
מתחילה כבר מחודש פברואר להשתמש בבשרים שיש במקפיא ובפריזר של המקרר. לא קונה עוד.
עושה בדק, רושמת מה יש לי. ואז, מתכננת מה יתבשל במערך השבועות הקרובים.
בפורים המקפיא כבר רייק פחות או יותר. ואז מנקה ומכשירה לפסח. כן, אתן קוראות נכון. מכשירה לפסח.
מאחר ואנחנו קונים קניה משפחתית את כל הבשרים עופות דגים לפסח בקנייה משפחתית. מכינה את רשימת הבשרים שאני רוצה. הכל מגיע בערך 10 ימים לפני פסח מגיעים מסודרים. ואז מכניסה אותם למקפיא המוכשר.
נוהגת כך גם בארונות המטבח. משתמשת ביתרת הקמח לאפיית משלוחי מנות. מתכננת תבשילים עם הפרודקטים שיש כמו: פסטות, אורז, שימורים... כל מה שיש. מרוקנת כמה שאפשר. ואם צריך משהו, קונה נקודתית.
במהלך חודשיים+- שלפני החג קונה דברים שאצטרך לחג. כמו מפיות מהודרות, כוסות, מפה, כלים חד פעמיים. ירוקים כמובן לאפייה בעיקר... כל פעם דבר או שניים בקנייה השבועית. כך לא מעמיסה ולא מגיעה להוצאה גדולה מידי לפי החג. הכל במסגרת תקציב הגיונית.
נתכנון נכון של כלכלת משק הבית, מונעת הוצאות מיותרות. מעניקה לנו יכולת להפנות את המשאבים הנותרים, לבילוי בני המשפחה בחופשת החג.

את מתנהלת כמו אמא שלי, בדיוק

אני זוכרת איך תמיד הבית היה בכוננות פסח, אסור היה לקנות חמץ אם לא אוכלים אותו ישר

&nbsp
אני האמת לא שומרת על הפרדה בין חמץ לכשל"פ , גם ככה בהרגשה שלי הדברים התפספסו כי כיום יש תחליף לכמעט כל מוצר שהוא כשל"פ, אפילו יש לחמניות כשל"פ

&nbsp
ולגבי לנקות את הבית- מנקה ברגיל ביומיום אז לא צריכה לנקות במיוחד לפסח, לפחות ככה אני מרגישה

&nbsp
מסכימה איתך לגמרי לגבי התארגנות מבחינה כלכלית, חמותי קונה לאט לאט דברים כך שלא הכל ייפול על חודש אחד.

את ביקשת את זה

אבל זו התחושה הכללית שלי.
נתחיל בהתחלה - זה לחלוטין תלוי ברמת הכשרות, כי יש כמה אנשים שאני מכירה שמתארגנים על לפנות את המקפיא לפיתות בפסח

אני עדיין בשלב שבו מתארחים לפסח, אז כרגע לא קונים כלום לטווח ממש ארוך, לא צורכים משהו בצורה יוצאת דופן. גם בפסח עצמו - לא נחפש חלב כשל"פ או נזרוק בשר לא מעובד שלא כשר לפסח ( בשר מעובד שיש בו לחם, כן יאכל קודם), אבל רוב הבלגן של פסח ידחה אל השבועיים שלושה קודם לכן.

ויקי65

New member
מירטל יקירה

זה בסדר גמור. את מכירה את חיה ותן לחיות? אני מאמינה בזה, חיה על פי זה, הלכה למעשה.
ומה שנשאר זה לשלוח לך
והעיקר שיהיה חגים שמחים מהנים בחייק המשפחה והאוהבים.

וזה טוב מאוד שזה המצב

בעיקר בזמנים של פסח, שאחרי כל כך הרבה זמן ועבודה יש אנשים שאפילו לא ממש יכולים לאכול כמו שצריך ( מי אמר אשכנזים ששונאים מצות ונימאס להם מתפוחי אדמה ולא קיבל
).

אבל אני מתחילה מלהלחץ לפורים, לא יפריע לך שנפתח שירשור הערכות לפורים ?

סימה53

New member
גם אני מאלה שמתכוננים מראש...

יש לי לוח שנה והחל מה1/3 יהיה שם תכניות עבודה
ככה אני יודעת כל יום מה אני עושה
אני בד"כ מתחילה מנקיון המקפיא עוברת לארונות מטבח לוקחת ארון אחד שמשאירה אותו לקניות הכשרות
עושה קניות הרבה לפני שכל עםישראל ואישתו בסופרים
כשכולם בקניות אני מנקה דברים אחרים.
משתדלת לסיים הכל הכל כמה ימים לפני ואז מתפנה להכנות.

mykal

New member
וואוו....

קראתי וחייכתי לעצמי---
בעלי מתחיל מחנוכה להזכיר לי שפסח בדרך----
כשהייתי עם ילדים קטנים בבית--זה עצבן אותי---
אי אפשר לעצור את החיים, היום אני בהחלט מתארגנת כבר,
אני מצמצמת מקפיאים---כנראה לא אסיים הכל--אז מקפיא אחד יקלוט
את מה שלא נגמר--
אני אוהבת לעשות את הארגון הזה--כי אז גם הסדר שהישן נפרד והחדש נכנס---
הוא נחוץ.

למעלה