3 : 1 , גם זו תוצאה..

3 : 1 , גם זו תוצאה..

התחלתי לפרק את האופנוע בעקבות 3 תקלות. 1. נזילת דלק על צילינדר ימין שלא זוהה מקורה עם הפרינגים. 2. פירוק לצורך החלפת מישר זרם, אין טעינה. 3. רעש מציק ביותר מכיוון מיסב גג"ש קידמי. תוצאות, נזילת הדלק אובחנה מקרבורטור ימין , הנזילה רק בפעולת המנוע ולא בעמידה, המנוע מניע בקלות מה שפסל את האופציה שהצילינדר מוצף כשהאופנוע עומד, כ"כ אין אף פעם דלק רטוב על הצילינדר מבחוץ, או שלולית אלה רק ריח ושאריות זהובות על הצילינדר ותחתיו. צריך רעיונות לדיאגנוזה מדויקת יותר. מה יכול להיות ומה יהיה הפתרון. תקלת האין טעינה התגלתה כחוט מנותק עקב קורוזיה (חוט שמגיע מהסלילים לכיוון הצמה ושם למישר) הוחלף תוקן ועובד. הרעש מהגג"ש היתברר כרישרוש מהאוקולון שמוביל את השרשרת לגג"ש הקדמי, הרעש נובע ממתיחת הקפיץ האחורי, מה שבמקביל הרים את הזנב, שחידד את זווית השרשרת ולכן היא נוגעת במוביל, לא הצלחתי לאתר בספר האופנוע איך אמור להיראות המוביל ההוא ואשמח לרעיונות. בקיצור אם רוצים וקצת אומץ ניתן לתקן הרוב לבד בבית ובחיסכון משמעותי. למי שלא יודע האופנוע הוא XTZ750 שנת 96, וכתמיד תודה רבה מאד מראש לעונים. שבוע טוב

kangal

New member
מצוטט את המשפט האחרון:

"...בקיצור אם רוצים וקצת אומץ ניתן לתקן הרוב לבד בבית ובחיסכון משמעותי..." רק מה,היום היה חסר לי פטיש אויר,כי בלעדיו לא יכול לבצע החלפה פשוטה בכלי מה שאומר שבכל מקרה אני חייב לנדוד למוסך
רק בגללל פטיש אויר...
(כמה עולה אחד כזה
)

גם אני גיליתי את זה

שפטיש אויר זה הדבר שהכי נחוץ עכשיו, כשיש כמעט את כל שאר הכלים.
אתה כבר שואל כמה עולה ? אני שואל מאיפה קונים! תודה אורן

kangal

New member
כי לא נפתח עם כלים רגילים-חייב פולסים..../images/Emo201.gif

kangal

New member
החלפתי סלסלת מצמד-האום הגדול באמצע ../images/Emo46.gif

לא נורא-יצאתי כבר מהמוסך ועל הדרך החלפתי שמן בולמים כי המרגרינה שהייתה לפני כן ממש סרחה...

enigo

New member
יש מכשיר חשמלי המיועד להחלפת גלגלים

גם הוא עובד בפולסים, וזול יחסית, משהו כמו 300 ש"ח פעם אחרונה שראיתי אותו באוטודיפו. זו התשובה עבורך לפעם הבאה.

redrider

New member
לגבי הקרבורטור

זה הגיוני שהנזילה מתרחשת רק כשהמנוע עובד מסיבה פשוטה שבעת עבודת המנוע מתבצעת יניקה של הדלק ככה שהלחץ בתוך הקרבורטור עולה. לדעתי הדרך הכי טובה לאתר את מקור הנזילה (סביר להניח שאיזה צינורית דורשת החלפה) זה לצאת לסיבוב בלי הפיירינגים עם משיכות מצערת. ככה יעלה לחץ הדלק ואפשר יהיה לראות את המקור המדוייק. כעיקרון זה או האטם של הקרבורטור שזה לא נראה לי סביר במיוחד או צינורית או צינורית הניכוז. לגבי שאר הדברים לא ידוע אולי אם הייתי רואה היה לי רעיון

creth11

New member
היי ל היליפט

לגבי נזילת הדלק היא מופיעה רק שהמנוע פועל כי יש לך משאבת דלק המזינה את הקרבורטורים ומייצרת לחץ קל בכניסה. תבדוק את הצינורית שמחברת את מהשאבת הדלק אל הקרבורטורים. כמו כן שים לב לחיבור שמזין את הקרבורטורים זיהו חיבור T שמיצדו האחד מיתחברת הצינורית ושני צדדיו מחובריםכ"א לקרבורטור. הT הזה מחובר דרך מחבר גומי לתוך גוף הקרבורטור. הגומי הזה נוטה להיתייבש וקבל סדקים (הבן שלי הזמין כזה אצל מטרו). כמו כן יש צינורית נוספת שהיא העודפים של הקרבורטורים (מחוברת גם ב T לשניהם) אולי מימנה או מהחיבור שלה נוזל הדלק ? העודפים מעיד על מחט מצוף לא אוטמת ואז יש תופעות נוספות ולכן נישמע פחות סביר. אולי הנזילה היא ממכסה המצוף אבל גם אז יש תופעות נוספות. כדי ליראות טוב אתה צריך להוריד את מיכל הדלק כי הוא יושב מעל הקרבורטורים ויורד לצידם. ואז פשוט בקבוק בנזין מחובר ליניקה של המשאבה יעשה את העבודה כך שתוכל להניע וליבדוק ללא מיכל. אם אתה צריך עזרה אתה יודע היכן למצוא אותי ונישתדל לתת יד כמה שאפשר בברכה

Shredingerscat

New member
לגבי הנזילה

מחט מצוף, תחליף את שתייהן, לא יקר כלכך, יכול להיות גם ג'יפה תקועה, אבל לא סביר עם אופנוע מטופל כמו שלך. למה רק כשהמנוע עובד? כי רק אז משאבת הדלק עובדת.

תודה תןדה ושוב תודה

כמה כיף לקבל תשובות ענייניות מיקצועיות ואיכותיות. לילה טוב

לגבי הטעינה

יש טעינה נסעתי היום והמצבר מתמלא, לא צריך לדחוף שוב.. אבל יש דבר שמפריע לי עם החשמל, בלילה כשהאופנוע מונע בסלד סרק עם אורות, כשאני נותן מעט גז יש כביכול נפילת מתח קטנה ,האורות מתעממים קצת ואז שוב מתחזקים. כשהם מתחזקים אז זה לא יותר מאיך שהם בסרק וכשהם מתעממים זה ממש קצת וצריך לעמד מול הקיר כדי לראו שינוי באלומה. האורות מחוברים דרך ממסר עם הזנה ישירה למצבר ולא במצב המקורי שלהם. גם אמש שחיברתי את הכל ובדקתי עם אבומטר קיבלתי אותו תוצאה, עם פתיחת הגז יש ירידה קלה במתח שנקרא על המצבר ואז עליה חזרה. תודה מראש כרגיל

תקליטור

New member
לגבי הפטיש אויר

ברשתות עשה זאת בעצמך מוכרים אימפקט חשמלי שמתחבר למצבר 12v במחירים מצחיקים סביב ה-150 ש"ח. עושה את אותה העבודה של פטיש האויר. ניתן לחבר גם למצבר של קטנוע.

pטיש אוויר

דווקא יש. מקום טוב לקנות זה בחניות שמוכרות ציוד עודפים צבאי כדוגמת ל.כ. שנימצא צמוד לצריפין וכן בצפון במושב אלניה. יש שם בד"כ ציוד טוב במחיר סביר , כמובן שיחד עם פטיש אויר צריך קומפרסור קטן, ואם כבר אז גם צנרת, מיכל לשטיפה עם נפט (עושה פלאים לניקיון שרשרת וגג"שים עם כל הטינופת שנידבקת למי שמשמן הרבה) . למשקיענים יש ציוד מעולה בא.ת. קסריה אצל ווירט (תוצרת הצוררים יש"ו) וכן יוסג ... בקיצור אצל פריקים כמוני בכלי עבודה השמיים הם הגבול. עלות של קומפרסור קטן כ 1000ש"חים ואאל"ט טיש אוויר ניתן למצא החל מ 400-500 זוזים.

אפשר איזה לינק/טלפון

לחנויות המדוברות ? הדלקת אותי לגמרי. עד איזה טורק ניתן לסגור עם הקומפרסור/פטיש אויר המדוברים ? במה זה תלוי בעצם ? בקומפרסור או בפטיש אויר.

למעלה