3 שנים!

nili6

New member
ומה עם אלטלנה, והסיזון??

לולא הלחי והאצל הבריטים עדיין אוליי היו שולטים כאן מי יודע. אוליי היית מעדיף. כשמביאים רשימה כזאת חייבים להביא רשימה מאזנת, במקביל. מה עם הסיזון? מה עם אלטלנה? מה עם הפרעות שעשו בנו הערבים? רשימה ככ חד צדדית קשה אפילו להתייחס אליה אפשר לחשוב שהכל היה בחלל ריק הם זרקו עלינו סוכריו ת ושוקולד כדי לנהל דיון אמיתי צריך להביא את כל הרקע והעובדות בצורה אובייקטיביות.

yeshgvul

New member
ואולי בגלל סבארו הכיבוש ייגמר../images/Emo35.gif

אין בעיה. רוצה ללכת בכיוון התועלתני הזה של "רצח מותר לנו" ? תפגשי שם אנשי חמאס שיסבירו לך בצורה תואמת לשלך שסבארו והדולפינריום עוזרים לסיים את הכיבוש. תנהלי את הדיון הזה איתם. אני לא בעסק. האם את מביאה תמיד לצד תיאורי פיגועים של פלסטינים בישראלים את תאורי המעשים האיומים שאנחנו עושים להם? אם את דוגלת באיזונים קדושים, שמטהרים מעשי רצח , זה מה שאני מצפה ממך.

nili6

New member
סליחה, אבל אני

אני הגבתי להודעה שמנתה כביכול את פשעי שמיר בימי קום המדינה. והזכרתי שהיה צד שני, שאיכשהוא נשכח מהכותב. וזה לא שזה נעשה בגלל או בתמורה אבל לשם הדיוק והאובייקטיביות והאיזון יש למנות גם את הצד השני.

yeshgvul

New member
ואיך שכחתי את אלטלנה והסזון ...

ובכן, הנ"ל פשוט לא שייכים לכאן. אם את חושבת שאני משבט הפנקס האדום של מפא"י, טעות בידך. אלא אם את טוענת שמעשי רצח שביצעו שמיר וחבריו כלפי ערבים היו תגובה למה שעשה להם (שמיר וחבריו) בן גוריון

yeshgvul

New member
../images/Emo41.gifהנהלה, לרנטיסי מותר לקרוא רוצח

אבל לשמיר לא? האם רנטיסי זכה למשפט צדק בישראל ? האם יש טעם אחר , פרט לזה הפופוליסטי, לתת לאנשים לקרוא לרנטיסי רוצח (אגב, זה מה שהוא לעניות דעתי, אבל דעתי איננה פסק דין משפטי), ולא להרשות שמעשי הרצח של יצחק שמיר וחבריו יתוארו כאן? מתוך "דברי הימים למלחמת השחרור", בעריכת אנשי האצ"ל יעקב עמרמי ומנחם מלצקי. הכותבים הסתמכו על מסמכים מארכיון האצ"ל, מוזיאון בית"ר ומכון ז'בוטינסקי: ב - 6.7.1938 הונח מטען תופת בשוק הירקות ברחוב המלכים בחיפה. 18 ערבים נהרגו. משום מה "שוכח" הספר לספר שגם 5 יהודים נהרגו באותה מהומה. ב – 29.5.39 האצ"ל מפוצץ בית קולנוע בירושלים. חמישה צופים הרוגים ו – 18 פצועים. ב - 20.6.39 פצצה על חמור ממולכד בשוק של חיפה. 78 ערבים הרוגים. ב – 16.7.1939 הונחה פצצה בסל ירקות בשוק הערבי בי-ם שגרמה למותם של 10 ערבים, ביניהם נשים וילדים. ב – 1941 כאשר השמדת היהודים באירופה כבר החלה יצר הלח"י (נוסד ב – 2.3.40) קשר עם נציג גרמניה הנאצית בלבנון, הצעה לשיתוף פעולה עתידי בין הרייך השלישי לבין "מדינה עברית לאומנית-טוטליטרית שתוקם בא"י ". 4.12.47 – פצצות בבתי קפה, פצצת-חבית (מכונית-התופת דאז) בתחנת אוטובוס, רימונים, ירי. עשרות הרוגים ערביים ביום אחד. 29.12.47 – פצצה של האצ"ל על שער שכם. 17 הרוגים. 30.12.47 – אנשי אצ"ל מתנפלים על קבוצת פועלים ערבים במפרץ חיפה, רוצחים ששה ופוצעים 40. 4.1.48 – מכונית תופת של הלח"י בבית ה"סראייה" שבו שכנה מחלקת הרווחה של עיריית יפו ובנק ברקליס ביפו. 70 הרוגים ערבים כולל נשים זקנים וטף. 7.1.48 – פצצה של האצ"ל בשער יפו בירושלים. 24 הרוגים. 16.2.48 – "בשוק ברמלה התפוצצה פצצה שהיתה חבויה בסל. 37 ערבים נהרגו ורבים נפצעו. הפצצה הוכנסה למקום על ידי איש אצ"ל."

nili6

New member
היעדר כושר אבחנה

בזכות גנדי ושכמותו אתהחי פה היום, אדון נכבד גנדי לחם בפלמח. היה אלוף בצהל, ציוני בכל רמח אבריו. היו לו אגב הרבה חברים ערבים. כן תתפלא. גנדי לא קרא מעולם, לטבח בערבים, יש הבדל גדול מאוד בין לדבר על גירוש לבין לטבוח. ל ט ב ו ח. איזו מן השוואה זאת בכלל? ומה, הערבים לא קוראים בקול רם לגרש אותנו מכל פיסת אדמה , ולהשליך אותנו לים? הם לעומת זאת לא מתביישים בזה. ולשיטתך , מאחר ששרון ומופז אחראים לחיסול רנטיסי, ושות' אוליי דבריך עלגנדי תופסים גם לגביהם? אתה לא מבחין בין הקוראים להרג תינוקות ונשים לבין מי שבא להגן על עצמו, גם אם המצע שלו הוא טרנספר עדיין דם לא שפוך על ידיו.

yeshgvul

New member
גנדי שיבח את המעשים שתיארתי כאן

ומה זה מעניין אותי אם לחם בפלמ"ח. אני לא מפ"איניק. אם זה מנחם אותך, אני חושב שמנחם בגין היה יותר רגיש לזכויות אדם בשטחים מיצחק רבין, שהיה אטום לכך ברוב שנותיו. מי שחושב שהמטרה האידאולוגית של החמאס היא רצח יהודים מזלזל בחמאס ומפגין בורות. המטרה האידאולוגית של החמאס היא להקים כאן מדינה מוסלמית ושלא תהיה מדינה יהודית. המטרה של גנדי ותומכיו להקים כאן מדינה יהודית ושלא תהיה כאן מדינה פלסטינית ,ולסלק את הפלסטינים. כשם שגנדי שיבח ארגונים ואנשים שבאופן שיטתי רצחו נשים וטף והצדיק זאת בטעמי "אין בררה" , "האוייב לא מבין משהו אחר" ו"בזכותם אתם כאן", גם אנשים כרנטיסי מצדיקים את הפיגועים כאמצעי בנימוקי "אין בררה" ו"האויב לא מבין משהו אחר". תקראי ראיונות עמו. הדם שנמצא על ידי ישראלים מסויימים איננו דוקא דם מצע הטרנספר (שמומש רק חלקית, למשל ע"י סגן שר הבטחון אפרים סנה כלפי תושבי דרום הר חברון בחורף 2000...) אלא דם פשעי המלחמה שאנו מבצעים בשטחים, כמו אל"מ הראל כנפו. את יכולה להגיד, בדומה למיליטנטים פלסטיניים, שבזכות הקסאמיזם שלו (עם עוצמת אש אדירה בהרבה מצינורות הברזל של הקסאם) אנחנו כאן : "כל כניסה לבלאטה חייבה אותנו להעמיד בשורה שלושה-ארבעה טנקים ולתת להם לפתוח בירי מסיווי לתוך המחנה, בין אם מזהים אויב או לא." " http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=468808

nili6

New member
כמה דברים

קודם כל דיוק החמאס הוא אירגון צבאי, ולא אירגון אידיאולוגי, (מצטטת דברי פרופסור שלצערי שכחתי את שמו) כך שלדבר על אידיאולוגיה של אירגון צבאי זה לא במקום. החמאס יש לו מטרה צבאית והיא להרוג בנו, להרוג אותנו. זהו. המטרה של גנדי היא לא להקים כאן מדינה יהודית שכן המדינה היהודית כבר קיימת אני מניחה שהוא לא התכוון להקים אותה בשנית. פשעי מלחמה מתחייבים מעצם מצב המלחמה. במלחמה כמו במלחמה האוכלוסיה הערבית משתפת פעולה עם הרוצחים מספקת להם הגנה ומחסה לא יוצאת למאבק בה מה עם הפאתח? אתה מדבר על החאמס. איפה היו"ר? ואנשיו? אנשי הבטחון הפלשתיניים שברוב טמטומנו חימשנו אותם? מה יש לך לומר לזכותם ולהגנתם? \ אילו רצו בשלום איתנו היו יוצאים למלחמת חורמה בחמאס. אבל מאחר שכל החלוקה הזאת לחמאס ולפאתח היא הזוייה ממוחו היוצר של פרס אין למה לצפות , שלום הוא שאיפה של השמאל הישראלי שאין לה או כמעט אין לה שאיפה מקבילה בצד שמנגד. ושוב להזכיר אפרופו פשעי מלחמה את שלושה עשר אם אינני טועה החיילים הרוגי ג'נין הי"ד שאילמלא דאגנו ככ לטוהר המידות והמוסר היו עימנו היום בחיים.

nili6

New member
ועוד משהו

גנדי באופ אישי היו לו יחסים טובים מאוד עם השכנים הערבים והיו לו חברים ערבים. אילו האוייב שלנו היה יושב בשקט, חי לצידנו ומשלים עם קיומנו לא חושבת שגנדי היה מגיע לדבר על טרנספר אלא שיש פה קבוצה , אוכלוסייה ערבית שלא מקבלת מאז ארבעים ושמונה ולמעשה הרבה מקודם את עובדת היותינו כאן לכן קצת קשה להשוות אותנו אליהם כן, זו השאלה ,- הביצה והתרנגולת. אילו קיבלו את הצעת האום בארבעים ושמונה אוליי הכל היה נראה אחרת (לא אוליי אלא וודאי) אבל הם בחרו בדרך של מלחמה. של הרג חפים מפשע. האם אתה מצפה שנשב בחיבוק ידיים נוכח הטבח שהם טובחים בנו השכם והערב? שנפזר עליהם סוכריות? לכן איך אפשר להשוות אותנו אליהם. אם הם משלמים מחיר פה ושם עקב חריגה זו או אחרת עדיין המדיניות הכללית של צהל, היא שמירה על ערכי מוסר, אך זהו מצב מלחמה, שהם כופים עלינו. אז עליהם לקחת בחשבון, שיש לכך מחיר.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הוא היה גזען. מה יש??? גם הייטלר נלחם במלחמת העולם הראשונה למען גרמניה, אז גם להייטלר בגרמניה צריכים להדליק נרות??? אני לא אדליק נר לזכר הדימוגוג הגדול ביותר שהיה בארץ הזאת!

yeshgvul

New member
../images/Emo41.gifגם ההנהלה מתבקשת להסביר

אם רחבעם זאבי "נרצח בידי מחבלים", האם רנטיסי נרצח בידי מחבלים? מה ההבדל? אני באופן אישי סולד גם מזאבי וגם מרנטיסי, ותמה כיצד אפשר לציין יום זכרון לגנדי אבל לתמוך בהוצאה להורג ללא משפט של רנטיסי. רחבעם זאבי היה אדם בעל משנה אלימה וגזענית וכשר בכיר בקבינט עמד בראש המערכת שאכפה כיבוש אלים, הכולל פשעי מלחמה, על מיליוני אנשים בשטחים.

מממ.........

"וכשר בכיר בקבינט עמד בראש המערכת שאכפה כיבוש אלים, הכולל פשעי מלחמה, על מיליוני אנשים בשטחים." בממשלת ברק, יוסי שריד לא ענה להגדרה הזו?

למעלה