3 שאלות

אודי ב

New member
3 שאלות

1. האם אפשר לחזות את מזג האוויר ללא שימוש במכשירים אלקטרוניים כלומר לקרוא עננים או לפי כיוון הרוח ועוצמתה? האם זה חיזוי שאפשר להסתמך עליו? האם זה חיזוי אמין?

2. כשהייתי בצבא בחורף, בבית"ר עלית, היו שם כמה ימים ממש ממש קרים, בלי גשם או רוח חזקה. אחד האנשים אמר שבארץ ישראל טפר' X יותר קרה מאשר טפמ' X באירופה. חייל שהיה חי ברוסיה שמע את זה ואמר שזה נכון.
האם זה באמת נכון? למה הכוונה?

3. מהו היישוב בארץ שנהנה ממזג האוויר הנוח ביותר מבחינת לחות עומס חום טמפ' וכו', להיות בו בקיץ הישראלי?לדעתי זו העיר חברון כי היא במקום די גבוה ואין שם לחות לפי מה שהבנתי (לא הייתי שם). מהי תשובתכם?

תודה!

alen p

New member
אין ספק שמזג האוויר בחברון הוא מהנוחים בארץ

אבל יש מקומות נוחים יותר בעיקר היישובים בצפון רמת הגולן. ואם נצא מהרמה ישנם עוד ישובים בגליל העליון כמו צפת,מנרה, מגב עם. ולא נשכח את מצפה רמון שנוח שם לא פחות מכל המקומות שציינתי...

tamirzak1

New member
1. כן. ניתן לחזות מזג אויר גם ללא מכשירים אל

אלקטרונים כפי שעשו בעבר. אמנם אחוזי הקליעה נמוכים יותר אבל בינינו גם היום לפעמים התחזית לאותו היום לא מדוייקת עם כל המכשירים האלקטרונים ומחשבי העל. בסך הכל החיזוי לא אמין לעומת המכשור והמיחשוב של היום.

2. טמפ' X שווה לטמפ' X. לפי המדחום. כוונתך כנראה היא לטמפ' שמרגישים על הגוף (עומס חום או אפקט הקור). כשגרתי בניו יורק ופגשתי תיירים מקולורדו (הקרה הרבה יותר בחורף אך היבשה יותר) הם אמרו שבניו יורק יותר קר. בהרגשה. אז כן. יש הבדל בהרגשת הטמפ' והלחות על הגוף (אם נחשב לפי רוח במהירות זהה , כי גם גורם הרוח משפיע על ההרגשה). לידיעתי כשהלחות גבוהה יותר כך גם ההרגשה על הגוף באותה טמפ' ואותה מהירות רוח , קרה יותר.
ובחום אותו רעיון . אם הטמפ' זהה (למשל 30 מעלות בירושלים ובתל אביב) לחות גבוהה יותר מעלה את עומס החום (60% בתל אביב לעומת 35% בירושלים ואז בירושלים יותר נעים).

3. בקיץ האחרון הטמפ' המקסימלית הנמוכה ביותר היתה באוניברסיטת חיפה. מישור החוף ממוזג מהים וגובה המקום הם הגורמים לטמפ' הנמוכה . אבל......הלחות שם גבוהה. מאוד.
באמת איזור חברון נחשב לנעים יחסית בקיץ הישראלי בגלל הגובה הרב והמרחק מהים כך שהלחות נמוכה והטמפ' לא גבוהות. לפי מדד זה איזור הר מירון נראה עדיף (בית ג'אן) ויתכן שבגלל הגובה (1200-1400 מטרים ) גם מג'דל שאמס נראית עדיפה על חברון. בסך הכל ככל שהמקום גבוה יותר ומרוחק יותר מהים אמור להיות נעים יותר.

אודי ב

New member
תודה אלן ותמיר

לגבי שאלה 3: האם ים המלח מעלה את אחוזי הלחות באזור הר חברון והרי יהודה?
ושנית לפי האמור לעיל, ממש לא מובן למה אחוז גדול מהאוכ' בארץ גרה באיזור מישור החוף הכל כך לח... אני אישית משתגע לפעמים מהלחות האיומה הזו.

אודי ב

New member
ולגבי השאלה הראשונה

יש לי שעון trek-ים של CASIO שמראה בנוסף לטמפרטורה גם מדד HPa.
מה אני יכול ללמוד על מזג האוויר מהנתון של HPa, ומה הוא מודד?
לדוגמה עכשיו אצלי בחדר ברום של (יש גם מדד גובה) 90 מ' מעל פני הים יש 1003 HPa. ???

למעלה