3 שאלות של מתחילה

shrafrafit

New member
3 שאלות של מתחילה

אני בחורה שמנה (בת 25, 1.68 מ´, 91 ק"ג). בחודש וחצי האחרונים התחלתי לקחת את עצמי בידים והתחלתי להוריד קצת באוכל ולעשות ספורט. אני עושה הליכה של כ- 50 דק´. התחלתי ב- 3 פעמים בשבוע, ועם הזמן עברתי ל- 4-5 פעמים בשבוע. כשהכושר טיפה השתפר, התחלתי לשלב ריצות קצרות בהליכה (100 מ´, 3-4 פעמים). לצערי עדיין לא רואים כמעט תוצאות במשקל (ירדתי 2 ק"ג...) אבל אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב ורוצה להמשיך עם זה. השאלות שלי: 1. כשאני הולכת כל יום, ממש טוב לי ולא קשה. בגלל שהבנתי שכדאי לעשות מנוחה, אני נחה כל יומיים-שלושה, אבל אחר כך הרבה יותר קשה לי שוב להתחיל. לדוגמה, אם הלכתי יום א´, ב´ ו- ג´, נחתי ב- ד´ ושוב הלכתי ב- ה´, אז ביום א´ ו- ה´ היה לי קשה ללכת (שרירים תפוסים, אין לי כוח וחשק וכו´), וביום ב´ ו- ג´ הייתי מלאה אנרגיה ולא כאב כלום. האם כדאי להכריח את עצמי לנוח מדי יומיים שלושה, או שלא נורא אם אלך כל יום? או אולי אני לא עושה מספיק מתיחות אחרי ההליכה? (אני עושה כ- 10 דק´ מתיחות רגליים שונות). 2. הבנתי שאני צריכה לשלב גם תרגילים לשרירים. הבעיה – למכון כושר אני לא רוצה ללכת (משום מה מי שהולך לשם נראה תמיד שגעון, וארגיש שם ממש לא נוח). אלו תרגילים, בעזרת חפצים הנמצאים בבית, ניתן לבצע על מנת לחזק שרירי זרועות ורגליים? 3. בפורום תזונה שאלתי לגבי התוסף קרניטין, וענו לי שכפי הנראה אין בו צורך היות והגוף מייצר בעצמו את הכמות הדרושה ולכן התוסף לא יגרום שיפור. כאן דפדפתי קצת וראיתי שאנשים כאן כן לוקחים. בקיצור, מה דעת המומחים כאן – האם לקיחת התוסף תעזור לי בפעילות הגופנית?

shrafrafit

New member
כבר נעלם

למטה? תיכף יעלם לגמרי לפני שמישהו שיכול לענות לי יראה, אז הנה מקפיצה למעלה.

DannyBoy19

New member
אמממ...

הדבר הכי חשוב בדיאטה זה התמדה.. אני מקווה שאת תמשיכי לעשות הכל כדי לרדת במשקל. כמו כן, הליכה זה מוערך יתר על המידה. אני ממליץ לעשות אופניים. תלכי לתזונתאית כדי לבנות לך דיאטה מסודרת ולקבוע את כמות הקלוריות המתאימה בשבילך. זה השלב הבא.

shrafrafit

New member
מדוע הליכה זה מוערך יותר מדי?

לי זה דווקא מאוד קשה... אני מתנשפת ומזיעה, הדופק עולה והשרירים כואבים... הייתי כבר אצל תזונאית שבנתה לי תפריט שאני מנסה (ולא כ"כ מצליחה...) להצמד אליו. אשמח לעוד תגובות לגבי השאלות שלי, ותודה דניבוי על תשובתך.

אני אנסה לענות על חלק מהדברים...

קודם כל, דניבוי שלנו, הוא בחור צעיר ונמרץ שלא מבין את הנואנסים שעליהם את מדברת. בתור בודיבילדר, בן 19 הוא לא מכיר את בעיות ההשמנה והתמריצים שעליהם את מדברת.. (דני, לא להפגע..) הליכה זו פעולה מעולה לביצוע. היא קלה ולא דורשת תנאםי מסובכים, בסך הכל כוח רצון, נעלים טובות, בקבוק מים וקדימה.. לדרך. חשוב להקפיד על יום מנוחה בין האימונים וחשוב להקפיד על העצימות של הפעולה. את צריכה להקפיד על צעידה של לפחות 45 דק´ עם קצב דופק גבוה (ממש להזיע!!!). יש כאן הרבה הודעות שיסבירו לך איך בודקים סף דופק. 10 דק´ מתיחות לרגליים? ומה עם שרירי הבטן שעבדו בהליכה ומה עם שרירי הידים? הצואר? הגב? את צריכה לבצע מתיחות לכל הגוף ו-10 דק´ בהחלט יספיקו. אני לא יודעת איך הגעת למסקנה שכל מי שנמצא במכון כושר נראה מעולה, אבל בתור מתאמנת במכון כושר, שלא נראית מעולה, אני יכולה להגיד לך שאת טועה. יש הרבה מאוד אנשים שמנים, צעירים ומבוגרים, גברים ונשים. את צריכה לשלב תרגילים נוספים כמו כפיפות בטן, שכיבות שמיכה (בהתחלה בעמידת 6 או בהשענות על קיר), תוספת של משקולות יד לתרגילי זרוע וכתפיים יכולה להועיל גם כן. הקריאטינין, זה מיותר! אם היית ספורטאית מקצועית, היית צריכה (אולי) לקחת את זה, אבל מאחר ואת חובבת בלבד, את לא זקוקה לתוספות למינהן. לגביי העייפות. יכול להיות שאת סובלת מאנמיה? או אולי חוסר בויטמיני ה- B? B-12? כדאי שתעשי בדיקות מקיפות אצל רופא המשפחה שלך כדי לוודא שהכל תקין. כיסיתי הכל? נראה לי..

shrafrafit

New member
תודה רבה עינת!

על התגובה המפורטת והנחמדה שלך. היא מאוד עזרה לי. לגבי מה שאמרת על חדר כושר, אני חושבת שבעקבות תגובתך אלך לרחרח מה קורה בחדרי כושר, ואולי אקבל אומץ להרשם, מי יודע.

shrafrafit

New member
רמי בבקשה תענה

לי. שאלתי מספר שאלות שאני חושבת שאתה יכול לעזור לי בהן. תודה.

תשובות

כל הכבוד על ההתמדה וכוח הרצון - תמשיכי כך ! לשאלותיך, התשובות שענו לך נכונות מאוד. לגבי בחירת פעילות אירובית, זכרי שהחשוב הוא המאמץ (הדופק) ולכן לא משנה אם זה הליכה/ריצה/אופניים/חתירה. לגבי התוצאות אין לך מה לדאוג אם תתמידי בתזונה נכונה (מאזן קלורי שלילי) ופעילות אירובית התוצאות לא יאחרו להגיע. מנוחה חשובה מאוד לגוף והיא חובה לגבי שרירים תפוסים נסי לקחת תוסף של מגנזיום ואבץ אני מאמין שזה יעזור ! לגבי החשק זה כבר בעיה אחרת .... לגבי תרגילים לשרירים, תתחילי בכפיפות ידיים עם משקל קל בכל יד בישיבה 3 סטים של 15 חזרות בכל יד, אח"כ תבצעי סקווט עם משקל גוף במספר חזרות דומה ולבסוף תבצעי כפיפות בטן 3 סטים של 20 חזרות. לגבי התוסף קרניטין אני מסכים עם עינת - אין לך צורך בו, תתמקדי בלשמור על תוכנית התזונה שקבלת זה יספיק. בהצלחה ודווחי לנו

shrafrafit

New member
תודה רבה רמי!

תשובה מקיפה - תודה רבה על תרגילי השרירים (סקווט זה ירידה על הברכיים עד כמה שהבנתי מהשיטוטים באתר שלכם, נכון?), ועל העיצה על האבץ והמגנזיום. היום שילבתי יותר קטעי ריצה בהליכה, ואני פשוט ממוטטת, ממש לא יכולה לזוז, הכל תפוס וכואב. ביום א´ אנסה לקנות את המגנזיום והאבץ ומקווה זה יעזור. שוב תודה על התשובות והפורום הנהדר!

למעלה