3 שאלות פשוטות:

Superdror

New member
בשביל זה אנחנו כאן...

לתקן,להוסיף, להרחיב ולהסביר למה ואיך ומאיפה כל דבר הגיע. ואין שום סיבה לפחד לתקן, כולנו בני אדם וכולנו טועים, גם אני טועה לפעמים

Y a n i B

New member
כל הכבוד על העזרה ועל המצגת!

ואינני מנסה חס וחלילה לתקוף שום אדם מהפורום, אבל יש כאן בעייתיות גדולה בלימודי הנהיגה בארץ אם כ"כ הרבה אנשים לא ידעו דבר כ"כ בסיסי. ולגבי הנושא עצמו: אם כן, כל הנימוקים בסגנון 'בכביש ישר אתה מקבל ז"ק' נופלים? שוב תודה

Superdror

New member
כן.

כולם נופלים. אין שום דבר כזה "הכביש ישר אז הזכות היא שלי". יש רמזורים, תמרורים, כללים, תקנות וכו'. אני לא אפרט את כל תורת זכות הקדימה שהרי כולה רשומה בספר התאוריה והסימולציה הזו (באדיבות Driver2b) מכסה כמעט את כל המצבים, פרט ליציאה מתחנת דלק, מחנייה, משביל עפר וכו'. אני אצרף קישור להודעה באדיבותו של Driver2b, דרור, שותפי לניהול בעבר שהעלה את הסימולציות הנ"ל בעבר, אני מניח שהן לקוחות מאתר הלימוד בו הוא עובד.

lsd600

New member
דרורי, כנס.

שמע. אני אגיד לך ממה נבעה כל הטעות הזו של מה שכתבו פה. כולנו יודעים את החוק שאומר שבצומת לא מתומרר צריך לתת זכות קדימה לזה שבא מימין ואם פונים שמאלה אז בלה בלה בלה... זה כולנו יודעים ודקלמנו את זה בלימוד תאוריה. בצומת T המדובר- אין תמרורים ואין רמזורים. זה שרוצה להשתלב לדרך הראשית, תמיד יעצור ויעניק זכות קדימה לרכב שנע שם. זה אינסטינקט כזה של רוב הנהגים פה. ואתה בתור הרכב האדום או שחור (כבר לא זוכר) שנע בדרך הראשית, אין מצב שתעצור לתת זכות קדימה לזה שרוצה להשתלב! זה שונה ממה שאנחנו רגילים אליו בד"כ...... עכשיו אני מקווה שהבנת למה הרוב טעו פה...

Superdror

New member
יידוע לי מאוד למה טעיתם.....

והסברת את זה יפה. במציאות, קשה לי להאמין שתמצא צומת כזה לא מתומרר. אבל בשביל התאוריה צריכים לדעת את הדברים המתקילים האלו - והנה, תיקנו מספר אנשים שחשבו שבצומת טי הזכות היא תמיד של הרכב שנוסע ישר - ואין שום חוק כזה וזה לא נכון, חד וחלק
בכל מקרה, הסימולציות האלו חביבות בשביל לרענן זיכרונות, מציע לכולם לעבור עליהן.

abcdcba

New member
ראיתי צמתים כאלה בחו"ל

ובהם באמת נתנו זכות קדימה לרכב הבא מימין, למרות שזו הייתה דרך צדדית קטנה.

lsd600

New member
בחו"ל?

בארץ גם לא חסר. אולי בערים קשה למצוא, אבל כמעט בכל מושב שתהיה, תוכל למצוא מספר צמתים כאלה, שבהם הנהגים נוהגים כמו שכתבתי למעלה.

למעלה