3 שאלות ממוקדות -

Debussy

New member
3 שאלות ממוקדות -

מבקש שיענה לי רק מי שמומחה בנושא, ויכול לתת תשובה מוסמכת. 1. מהם המאכלים הספציפיים שיש בהם הרבה סיבים תזונתיים ? שאלתי כבר בכמה מקומות וענו לי באופן כללי "ירקות ופירות". תודה רבה, את זה גם אני יודע :) אבל אני צריך תשובה ממוקדת יותר, מהם הירקות או פירות הספציפיים שידועים בסיבים התזונתיים שלהם ? 2. תאית. מהם המזונות הספציפיים הידועים בכך שהם מכילים הרבה תאית. 3. ושאלה אחרונה, וקצת מביכה, אבל אין לי ברירה: אני לא רוצה לקחת תוספים מלאכותיים נגד גאזים שיש בלי סוף בבתי מרקחת לא רוצה להכניס מוצרי סינטטים של מעבדה לגוף. הייתי שמח לדעת מהם המזונות שמנטרלים או עוזרים לבעיה זאת. אם שמתם לב יש קשר בין 3 הדברים המוזכרים. הקיבה. היא עושה לי את המוות. מאז שאני זוכר את עצמי. ואני יודע שסיבים תזונתיים עוזרים מאוד בעיכול, שתאית דוחפת הכל החוצה ולכן שאלתי לגביהם ואיפה אפשר לבצע בהם "סיכול ממוקד " באיזה מזונות יש מהם הכי הרבה . אשמח, גם אם אין לאף אחד תשובות מלאות או חלקיות לקישור למקום שבו יש מומחים לנושא. בעברית - אם אפשר. תודה

adigreen

New member
תשובות חלקיות

מצרכים המכילים הרבה סיבים אורז מלא קמח מלא קוואקר סובין. נגד גזים תנסה כפית של זרעי קימל לפני כל ארוחה. אלעד

סויבים ותאית זה אותו הדבר...

ירקות עשירים בסיבים: ירקות שורש, ירקות עליים, תפ"ע, קליפה של ירקות (לא לקלף, אלא אם חייבים...), דגנים מלאים. זה הכיוון אני ממליצה לך לעשות בדיקת קנדידה - אם התשובה חיובית, ייתכן מאוד שזו הסיבה לגאזים... טיפול בקנדידה הוא טיפול לא פשוט... אבל הגוף פורח אחריו... בהצלחה!! נאוה

Debussy

New member
תודה

ובקשר לקנדידה, לא כל כך הבנתי מה הקשר בין זה לבין גאזים ? קנדידה זה לא סוג של חידק או פטריה ? מה בדיוק יכול להיות הקשר בין הדברים ? ואיפה עושים כאלה בדיקות ? שוב תודה

סיבים עיכול, ומה שבינהם..

ערב טוב, הסיבים נימצאים בדגנים מלאים קטניות וכפי שאתה יודע בירקות ופירות, מהם הסיבים? הסיבים הינם דופן התא הצמחי ולכן הכלל הוא להרבות באכילת פירות וירקות עם קליפתם( מלפפון , תפוח, תפוז עם הקליפה הלבנה העוטפת אותו וכד´). אם אתה רוצה לעשות ניקוי ראשוני "דרסטי" אתה יכול להוסיף לתזונתך דייסיבית או אבקת זרעי פשתן או פסיליום העשירות בסיבים , אולם בשיגרה כדי פשוט להתרגל לאכול דגנים מלאים , ירקות ופירות. עוד כמה מילים על תזונה , נסה לאכול לאט , לעס היטב את האוכל - אכילה מהירה גורמת לקשיי עיכול וגזים. נסה להמנע ככל האפשר מאכילת מוצרים קרים החל משתית מים ועד לגלידות וכד´. שתה הרבה , מים פושרים עם לימון ונענע ממולצים מאוד. קשה לעשות איבחון באינטרנט ונאוה בהחלט צדקה , סימפוטמים מעין אלו יכולים להצביע על קנדידה אך גם על תסמונת המעי העצבני, הייתי ממליצה לך לגשת למטפל ע"מ שיבצע איבחון מדוייק. ועד אז , הינה כמה טיפים שיכולים להקל עליך.. ראשית נסה להוסיף אסידופוליס אשר מאזנים את פלורת המעיים ועוזררים בעיכול וספיגה. אתה יכול להכין לך חליטה של שומר וקמומילה ( בבונג)או של נענע ומרוה המרגיעים את מע´ העיכול והגזים . ניתן לעשות עיסוי בבטן ( עם כיוון השעון לעצירות וגזים ונגד למצבי שילשול) עם טימיה, עשב לימון, קמומיל ושומר (2 טיפות מכל שמן על 30 מ"ל שמן שקדים). הרבה בריאות יעל

Debussy

New member
קדם כל: המון תודה

ורק עוד 2 שאלות טכניות בקשר למה שכתבת: סליחה על בורותי שאינני בקי ברזי הנושא לעומקו אבל אינני יודע מהו אסידופוליס ואיפה בדיוק הדיוט כמוני משיג אותו ? אבקת זרעי פשתן אני מניח שאוכל להשיג באותם חנויות למוצרי טבע (?) ומה זה פסיליום - ואיפה משיגים אותו ? בקשר למעי העצבני, איך שאמרת את זה, ישר קפץ לי לראש בדיוק את מה שאמרו לי כבר הרבה פעמים עד היום כשיצא לי לראות רופא (דבר נדיר מאוד בחיים שלי) זה בדיוק מה שאמרו לי, שיש לי מעי עצבני. רק שאף אחד מעולם לא טרח לתרגם לי את המונח לשפת בני אדם, ויתרה מכך: איך בעליו של "מעי עצבני" דואג לכך שיחדול להיות עצבני לצמיתות ?? תודה מראש

תגיד לו להרגע..../images/Emo8.gif

תסמונת המעי העצבני(IBS) כוללת את הסימפטומים הבאים: כאבי בטן,גזים,ונפיחות יציאות לא סדירות ( שילשולים ועצירות לסרוגין), קשיי עיכול ובחילות. הערכה היום כי למעלה מ 15% סובלים מתסמונת זו , אולם הרפואה אינה יודעת מהו הגורם המדוייק . הרפואה המשלימה מיחסת את הסימפטומים הללו לשילוב של תזונה לקויה ( הפוגעת בפלורת המעיים) מרכיבים פסיכולוגיים כמו לחצים, פחדים ואגירת כעסים וחולשה אנרגטית בטחול ובקיבה. ניתן לטפל בתסמונת אם כי לא תמיד בהצלחה מלאה לעיתים אנו מצליחים רק לשפר את איכות חיי האדם - תלוי בחומרת הבעיה והאם אין גורם פיזיולוגי המעורב הכך. לשאלתך, האסידופוליס מכילה מיקרואורגניזמים טובים שנמצאים דרך קבע בפלורת המעיים ואצל הרבה מהאנשים בעיקבות תזונה לקויה ונטילת תרופות שונות ( כגון אנטיביוטיקה) כמות החיידקים יורדת ופלורת המעיים נפגעת. לכל חברת תוספי מזון שמכבדת את עצמה יש אסידופוליס ותוכל לרכוש זאת בחנות טבע ואף בסופרפארמים המחזיקים תוספי מזון. פסליום הינו צמח הסיבים שלו עוזרים בניקוי מע´ העיכול. ניתן לרכוש אותם באבקות או בכדורים בחנויות טבע. הרבה בריאות יעל

קנדידה היא פטריה שחיה במעי

ובתנאים מסוימים יכולה להתפתח ולגדול לרמות פתולוגיות (גורמות מחלה) במקרה כזה, היא שולחת שורשים אל דופן המעי, פוגעת באותה רקמה שמונעת מחלקיקים גדולים לחדור לגופנו. פגיעה ברקמה זו יוצרת פתולוגיה כרונית בשם: "תסמונת המעי הדולף" שאחראית לכל מיני בעיות כמו: כאבי ראש, אלרגיות, דלקות פרקים ועוד... הקשר בין הקנדידה לגאזים: הקנדידה תפקידה ליצור ריקבון ולכן, היא יוצרת תסיסה מעבר לרצוי ליצירת צואה וזה עושה גאזים יותר מזה, קנדידה בדרך כל מלווה בחומציות נמוכה של הקיבה ולכן יש ירידה כללית בעיכול, במיוחד של חלבונים - וגם זה גורם לגאזים... אצידופולוס = חיידקי מעיים טובים - אחד הגורמים שמרסנים את הקנדידה אתה יכול למצוא אותו ואת המוצרים האחרים בבית טבע. בדיקת קנדידה היא בדיקת צואה והמקום לבדוק זה במעבדה שנקראת: רפואה שלמה. התקשר אליהם לטלפון: 04-8623901 הם ישלחו לך ערכה - מספיק שתעשה את בדיקת הצואה. אם התשובה חיובית, כדאי שמטפל מוסמך ילווה אותך לאורך הטיפול... נאוה

למעלה