3 שאלות במקום אחד:

dani551

New member
3 שאלות במקום אחד:

1. על כל האריזות שבהם מוכרים שזיפים מיובשים, מופיע שהשזיפים האלה מצופים באשלגן סורבטי (שמשמ כחומר משמר) וחומר הזגה (e905)... בקיצור - זה אף פעם לא נטו שזיף מיובש.. אלא הרבה דרעאק מסביב שנכנס לקיבה בייחד איתו. אני מניח שעושים את זה לכמעט כל הפירות המיובשים כדי לשמור על חיי מדף ארוכים ... בהמלצות שניתנות לאנשים עם עצירות, תמיד ממליצים על שזיפים מיובשים ששרויים כמה שעות במים.... הבעיה היא שאם מים או בלי מים אתה אוכל את השזיף עם כל החומרים המשמרים שמצפים אותו. מה אפשר לעשות כדי להפטר מהם בצורה הכי טובה ? 2. אבוקדו - אני קונה אבוקדואים בשוק, והם כמעט תמיד קשים כמו אבן (או כמו הלב של חמותי, מה שתבחרו....) ההמלצה הידועה היא לעטוף אותם בכמה ניירות עיתון או ניירות רגילים, ולחכות כמה ימים ואז הם מתרככים. העניין הוא שברוב המקרים, אחרי 3 או 4 ימים ולפעמים שבוע כשאני פותח את הניירות האבוקדו שבפנים לא ממש רך כמו שצריך לאכילה, אבל כבר כולו שחור. וצריך לזרוק לפח. איפה הטעות ? יש דרכים אחרות טובות יותר לרכך אותו בלי שיהיה שחור כולו ? 3. אדמה - קניתי מספר צמחי תבלין, אבל אני מתבלט אם פשוט לקחת קצת אדמה מהחצר של הבניין למטה, לשים בעציץ עם הזרעים וזהו ? אין שום משמעות איזה סוג אדמה הזרעים מקבלים ? איפה אני יכול לוודא שהם מקבלים את סוג האדמה המתאים ? האם יש לזה חשיבות ? תודה משולשת מראש....

אם אפשר

New member
על 2 יש

2. לשים את האבוקדו בסלסלה עם תפוחי עץ. שווה לנסות 3. לקנות במשתלה חול מתאים ודשן מתאים. כמו שאומרים: אם אפשר הכל יתכן.

זה כזה בולשיט מה שאמרו לך , וואי

שזיפים מיובשים לעצירות? מישהו עושה מזה הרבה כסף כנראה - מה ההבדל בין שזיפים מיובשים ללא מיובשים? שמיובשים מצופים בזבל ויצאו מהם מרכיבים חשובים והרגו את כל האנזימים בתוכם? למה לא ממליצים על שזיפים לא מיובשים ?? הכל בולשיט - לעצירות אתה צריך סיבים תזונתיים וזה משהו שיש בשפע בפירות וירקות וזה האוכל שאנחנו אמורים לאכול הכי הרבה ,אני אישית טבעוני וזה רוב מה שאני אוכל ויש לי יציאות בין פעמיים לשלוש ביום וזה התדירות שאנחנו אמורים להיפטר מהזבל שבגוף שלנו - כמה שיותר מהר. בקיצור שזיפים הם אחלה אבל לא צריך מיובשים וכל הפירות והירקות הם מומלצים ולא רק שזיף. לגבי האבוקדו - אני לא באמת מנסה את הקטע עם העיתון אני עובד בשיטה הטבעית אני שם את האבוקדו כמו שהוא על עדן החלון והוא מבשיל לי מצוין תוך כמה ימים ולא משחיר ואני אוכל אבוקדו כל יום אז תאמין לי זה ניסיון של הרבה הרבה אבוקדואים . 3 - לגבי אדמה ,צריך להבין קצת את הקשר בין האדמה המרכיבים שבאדמה והצמח - מה שקורה בעולם שלנו בגדול לפני שהתחלנו להתעסק עם זה ,זה תהליך ביולוגי מחזורי שבו מרכיבים תזונתיים שהצמחים צריכים מגיעים לאדמה מזבל - היציאות שלנו ,שאריות של פירות ירקות וצמחים וכ'ו. בגדול זה מעגל גדול של מחזור בין רכיבים אז אני לא יודע איך טופלה האדמה של החצר אבל יתכן והיא אינה מכילה את המרכיבים שהצמחים צריכים בגלל שהיא הוצאה מחוץ למעגל הזה - כלומר אם באופן תדיר היא לא קיבלה קומפוסט,זבל,יציאות וכ'ו היא עלולה להיות עקרה לכן דיי רצוי להוסיף קומפוסט לאדמה שרוצים לגדל ממנה משהו. ולגבי הזרעים, זרעים מסויימים שצריכים מרכיבים מסויימים וכאלו שצריכים אחרים - יש אפילו שיטה מסוימת לגדל צמחים מסויימים בתקופה אחת (נניח קיץ) ואז בתקופה אחרת (נניח חורף) לזרוע צמחים חדשים שצריכים את המרכיבים באדמה שהצמחים האחרים לא וכ'ו זה מדע בפני עצמו - שמעתי קצת על הנושא אבל אינני מומחה , אבל אם תעשיר את האדמה בקומפוסט שזה בעצם כל המרכיבים שהצמח צריך שהתפרקו להם אז אתה בעצם מעניק מזון לצמחים - מה שהם צריכים להתקיים ( בגדול אפשר לראות גם את המעגל איך הוא מגיע אלינו כי בקומפוסט הזה בסכ"ה יש את כל המרכיבים התזונתיים שאנחנו צריכים שבגוף שלנו פשוט הצמח מוציא אותם משם ואולי חלק הוא משנה את ההרכב שלהם כדי שאנחנו אחרי זה נאכל את הצמח ונקבל את הרכיבים שאנחנו צריכים - ככה אפשר גם להבין שאם זה אוכל שאנחנו רוצים הצמחים האלו אז ככל שהאדמה תהיה יותר עשירה עבורם ככה אנחנו נקבל מהם יותר רכיבים תזונתיים עבורנו ).

cluches

New member
אבוקדו:

פירות בשלים מפרישים איזה חומר כזה, שגם משפיע על פירות אחרים שנמצאים לידם להבשיל יותר במהירות. אז אם את האבוקדואים תשים ביחד עם תפוחים/בננות/אפרסקים/כל פרי אחר - הם יבשילו יותר מהר.
(אצלנו האבוקדואים באותה קערה עם הבננות, התפוחים ופירות ההדר. הבננות מבשילות/נרקבות הכי מהר, אח"כ האבוקדו, והתפוחים מחזיקים הכי הרבה זמן. הפומלות והתפוזים לא זוכים להגיע לבגרות ותמיד נאכלים מהר.)

למעלה