טליה האדם המדהים הזה!!!!!
בשיחה בטלפון בת כמה דקות היא עזרה לי לשבור מחסום רציני שליווה אותי כל החיים שלי! תמיד הייתי דוחה-נקיון, למידה וכו´ עושה הכל ברגע האחרון! אומנם מצליחה, אבל מלחיצה את עצמי הנה, גם היום, נשארתי בבית בשביל ללמוד ססטיסטיקה. לא למדתי כל היום!!!! יש לי חדר עבודה שיש בו את המחשב, את שולחן העבודה ועוד. המחברת ססטיסטיקה פתוחה על השולחן ואני מציצה בה מידי פעם ולא מסוגלת להושיב את עצמי מול המחברת. מחר יש לי להגיש תרגיל בסטטיסטיקה. בקיצור, הגענו לבעיה שלי. אני יכולה ימים שלמים לנסות להיכנס למוזה כי אני צריכה נניח לכתוב עבודה גדולה בנושא מסויים. הזמן יעבור ומיכל לא תשב ללמוד. ואז ברגע האחרון, כמה ימים לפני מועד ההגשה מיכל יושבת על החומר. ואז זהו מת העולם!!!!!!!!! ברגע שמיכל נכנסת למוזה ויושבת על משהו, בין אם זה לימודים-למידה למבחן/עבודה, שיעורים, כתיבה או כל דבר אחר שום דבר לא יכול להזיז אותי מהנושא שעליו אני עובדת. זה יכול להיות בראד פיט עירום בחדר שלי ורוקד סלסה, עוגת גבינה פירורים/עוגת שמרים של "העוגות של שושנה", ספר חדש, דיסקים, ניקיטה שבאה להתאמן איתי בקונג פו- אני לא אזוז מהמקום, הריכוז שלי לא ילך, ואני מסוגלת לשבת המון שעות רצופות ופשוט לכתוב מה שרציתי. זה מדהים, אני ממש מסוגלת להחזיק מלא זמן ללא שתייה או אכילה ולא לצאת מהריכוז שלי. אבל איפה הקטש? עד שאני נכנסת ל"מוזה" הנשמה יכולה לצאת לי. טליה עזרה לי להבין שבעצם זה מה שמונע ממני להיכנס לזה. כי אני ישר חושבת על זה שאני יושבת מלא שעות וכו´. היא הציעה לי תרגיל (שגם בן כתב על זה פעם, נזכרתי בזה) להחליט שאני עכשיו נניח לומדת 3 דקות סטטיסטיקה. זה באמת לא מאיים עלי!!! אם מתאים לי, אני ממשיכה ללמוד. אם לא, אז לא. בקיצור הבנתי את שורש הבעיה. כשאני עושה משהו אני נכנסת לזה כל כך חזק, שזה מרחיק אותי מעשייה של למידה/נקיון עד לרגע האחרון, בו פשוט יש איום גדול (דד ליין למבחן/עבודה וכו´). גם בנקיון היא הראתה לי שזה אותו הדבר. כאשר אני כבר מנקה את החדר, אז אני עושה את זה כל כך יסודי. אז למה שיבוא לי לנקות ככה סתם? ברור שה מרתיע! ואוו טליה פשוט עזרה לי לפתור תסביך של שנים!!!!!!!!!!!!!!! זה גם קורה לי בספרים. למה הפסקתי לקרוא? כי ברגע שאני מתחילה לקרוא, אני נכנסת לספר, נכנסת לדמויות, מתעלמת מהעולם החיצוני, ויכולה לקרוא שעות את הפר ולגמור אותו כמובן באותו היום. האמת שעם ספרים התחלתי לבצע שינוי היום!!!! עוד לפני שדיברתי עם טליה. מעניין. התחלתי לקרוא ספר, ואמרתי אני אקרא רק ל-5 דקות כי אין לי זמן מעבר לזה. קראתי 5 דקות נהניתי והפסקתי. מגניב. אף פעם לא עשיתי זאת. בקיצור-אחרי שהבנתי את הבעייה הרגשתי הקלה ענקית ממש הרגשתי קלילה יותר!! תודה טליה!!!!
אוהבת מיכל וגם אהבתי את הטכניקה השנייה! תודהההההההההה!!!!!!