3 נורות חסכוניות ב20 ש"ח

55יפית55

New member
3 נורות חסכוניות ב20 ש"ח

רכשתי את הנ"ל כדי להחליף את הנורות בחדר מדרגות (אני בועד הבית).
לא כתוב כמה שעות כל נורה תחזיק. מדובר ב20W שזה מקביל ל100 ואט. בבית יש לי 15W ואני רואה שעל האריזה רשום ל12,000 שעות.
המוכר שאם אדליק את הנורות החסכוניות 24/7 יצא לי יותר זול ממה שכרגע שזה נורות רגילות שמדליקים אותן כשהאור נכבה. עשה איתי גם חישוב מתמטי שאני לא זוכרת...
בחברת החשמל אמרו לי שכל נורה כזו עולה 6 אג' לשעה, זה יכול להיות? אם כך יעלה לי החשמל עבור כל נורה 24/7 כ44 שח לחודש! זה יכול להיות??? זה בפירוש יחרוג מהתקציב...

savilevi

New member
במקרה אני מוכר נורות לוועדי בתים

על ה3 ב20 האלה אני לא כ"כ ממליץ יש נורות יותר טובות ואמינות שמחירם נע בין 10 ל20 ש"ח לנורה,
אבל כבר קנית אז בואי נסביר את זה ככה-
נורת ליבון שההספק שלה הינו 100W זה אומר שהיא צורכת 100W חשמל ונותנת 100W תאורה
נורה חסכונית של 20W צורכת 20W חשמל ונותנת 100W תאורה.. כך שאם השתמשת ב5 נורות שצורכות 20W חשמל
זה כאילו הדלקת נורת ליבון אחת של 100W (נורת ליבון = הנורה הישנה של אדיסון חח הנורה הרגילה)

Jonathan1980

New member
נורות חסכוניות

אינן מתאימות לחדר מדרגות כיון שאינן מתאימות לכיבוי והדלקה מרובים.
ניתן להפעיל אותן באמצעות טיימר לכל שעות החשכה, אולם אז זה מייקר את החשבון.
כתבתי כאן בעבר, תוכלי לראות חישוב ברור בקישור.

55יפית55

New member
הוספת טיימר

אצלנו הבעיה בחדר מדרגות זה שאם אין אור אז יש חושך מצריים. זאת אומרת אם כמו בקישור שצרפת אשים טיימר
והנורות יופעלו 10 שעות רצוף נאמר מ13:00 עד 23:00 מה יקרה אם מישהו ב8 בבוקר ירצה להדליק את האור? הנורה תדלק נאמר דקה וכך תקצר את משך חייה לא?
אגב, איך הגעת לזה שנורה של 20W עולה 10 אג' לדקה אם בחברת החשמל אמרו לי היום 6 אג'? אולי הבחורה הסתמכה על מחירים באתר שהם אולי לא מעודכנים?

Jonathan1980

New member
הכל תלוי שימוש

האם כדאי או לא - תלוי כמה פעמים ידליקו את המנורה לדקה או שתיים. אם את צופה שזה יקרה הרבה כיוון שחדר המדרגות חשוך - הנורות האלו פשוט לא מתאימות לכם.

לגבי החישוב:
מחיר קוט"ש הוא 59.47 אג' כולל מע"מ (לפי תעריף ביתי).
נורה צורכת 20w = 0.02kW ולכן עולה 1.1894 אג' לשעה.
המחיר של 10אג' לשעה הוא בקירוב ל 9 נורות שהוזכרו בהודעה הקודמת.
אין לי מושג איך הגיעו בחב' החשמל ל 6אג' לשעה עבור נורה בודדת.

55יפית55

New member
כי אם את צודקת אז הם ממש מטעים

בחברת החשמל!
אז למה נורה כזו לא מתאימה לחדר מדרגות?
אם מה שאת אומרת אז לחודש תעלה נורה כזו 13.83 ש"ח. 6 נורות 83 שח.
אם ההנחה שמדליקים בערך חשמל כשעתיים ביממה בחדר מדרגות אז נורה רגילה (צורכת פי 5) תעלה 5.76 ש"ח לחודש. 6 נורות 34.5.
ז"א העסק החסכוני יעלה לנו רק 48.5 ש"ח לחודש יותר ממה ששילמנו עד עכשיו?
יכול להיות?
אם כן זה משתלם!

Jonathan1980

New member
החישובים המדוייקים

מנורה אחת לחודש (חסכונית 20w דולקת 24 שעות ביממה) תעלה 8.56 ש"ח לחודש.

מנורת ליבון 100w עולה 5.947 אג' לדקה. או בשימוש של שעתיים ביום, 3.5682 ש"ח לחודש.

האם אני צודק וחב' חשמל טועים? מחשבון של חב' חשמל דווקא מראה תוצאות דומות.

55יפית55

New member
אשמח לחישוב מתמטי

למה לי יצא:
נורה חסכונית הדולקת 24 שעות תעלה לחודש: 0.01894 כפול 24 שעות כפול 30.42 ימים בחודש = 13.83 ש"ח.
נורה לא חסכונית הדולקת שעתיים ביממה תעלה לחודש: 0.0947 כפול שעתיים כפול 30.42 ימים בחודש = 5.76 ש"ח.

איפה הטעות שלי בחישוב?

savilevi

New member
ליפית

מה זה משנה בדיוק החישוב? בואי נגיד כך שאם עד עכשיו היו שם ולו נורה אחת רגילה של 100W והיא הייתה דלוקה כל היום (סתם בתור דוגמא)
אז עכשיו אם תשימי 5 נורות חסכוניות שיהיו דלוקות, זה ישתווה לנורה הרגילה היחידה הזאת של ה 100W.

ז"א שחיקלת את חשבון החשמל ב5

55יפית55

New member
זה נכון אבל..

נורה חסכונית לא טוב אם היא תדלק רק לדקה. אני צריכה שהיא תדלק חצי שעה ויותר לא? אחרת היא נשרפת מהר...
פה כביכול הבעיה. אם כבר חסכוניות אז אני רוצה שידלקו 24/7 ולבדוק אם יש תקציב לכך. כי אם בממוצע כל יום האור דולק שעתיים ויהיה דולק 24 שעות זה פי 12 ולא פי 5...כך שאני רוצה להערך לתקציב החדש ולראות אם כדאי כלכלית..

savilevi

New member
אז תיקני לדים..

יש לדים שצורכים 3W חשמל שזה כבר ממש כלום ויש לדים שצורכים 1.5W חשמל שזה בכלל את יכולה להשאיר דלוק אפילו שאין אף אחד שם..
פשוט הנורות עצמן עולות קצת יותר כסף
למשל אצלנו מוכרים את אלה של ה3W ב30 ש"ח ואת ה1.5W ב15 ש"ח פשוט ה1.5W נותנות אור ממש חלש אז אני מעדיף את אלה של ה3W

55יפית55

New member
כמה אור זה נותן?

לדים זה לא התחליף של התדיאור בעצם? זה לא תאורת חירום?

savilevi

New member
לא, לדים זה תחליף להרבה דברים

יש נורות לד שהם בעצם תחליף לספוטים (שזה הרוב הגדול שהולך בארץ)
ויש לך נורות לד שהן תחליף לנורות רגילות או חסכוניות שהן יקרות יותר.
יש מלא סוגים..
את יודע שיש מדינות היום בעולם שמשתמשים בלדים בתור תאורת רחוב? (העמודים האלה של הכביש)
זה חוסך ים של כסף למדינה וגם חוסך אנרגיה לחברת החשמל
חבל שבארץ עוד לא עשו עם זה שום דבר

luminaled

New member
תחליף נורות לד

כיום תוכלי למצוא תחליפי לדים ראויים לכל סוגי הנורות.
מנורות הברגה, ספוטים, פלורסנט T8, אפילו תחליפים ל נורות PL.
החיסרון בנורות CFL (פלורסנטיות) לחדרי מדרגות הוא מספר ההדלקות ולכן גם המוכר אמר לך שיהיה עדיף לך להשאיר אותן עובדות, יש לנורות אלה מספר הדלקות מוגבל ולכן נשרפות מהר בחדרי מדרגות ששם יש הרבה הדלקות.
נורות לד LED בעלות אפשרות למספר הדלקות גבוהה בהרבה, הן לא מצריכות משנקים והצריכה החשמלית שלהם מינימלית.
אמנם הם יקרות יותר מנורות רגילות אך אין ספק שלאורך זמן זה הפיתרון המשתלם ביותר.

Mishu2

New member
האם נורות חסכוניות מתאימות לדימר?

יש לי בסלון אהיל\מנורה עם מקום ל-6 נורות.
עד היום הן היו 60W ויש דימר.
אם אשים נורות חסכוניות, האם זה יפעל או שיש לחבר מפסק רגיל ולא דימר?

רשר

Well-known member
מנהל
נורות חסכוניות לא עובדות עם דימר

אלא אם הדימר יקר כך שאוכל את כל החסכון,
אבל אם בפועל רוב הזמן השימוש באהיל עם אור נמוך מתחת ל 50% הרי אין כל סיבה להחליף נורות כי הדימר מוריד את צריכת החשמל לקרוב לצריכת ה"חסכוניות"

wil

New member
אפשר לחבר מפסק רגיל ואפשר מפסק כפול

כל חשמלאי יחווט מחדש בקלות את גוף התאורה כך שעם מפסק כפול יהיה ניתן להדליק כל 3 נורות בנפרד, או לחלופין חלוקה ל2 ו-4 (יותר אפשרויות - שליש, שני שליש ועוצמה מלאה)

רשר

Well-known member
מנהל
תאורת חדר מדרגות

לחסכון אמיתי רצוי לפצל את ההדלקות לקבוצות של קומות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=770&MessageId=164701727

בנוסף כדאי להוריד כמות נורות הדולקות קבוע בכל קומה גם אם צריך להזיז אחת למקום שנותן כסוי שטח גדול יותר

כתוצא מכך במשך היום תדלק נורה אחת לכל היותר (אפשר גם קומה כן קומה לא, תלוי במבנה חדר המדרגות) בכל קומה,
כאשר לחצנים בכל קומה מדליקים לא יותר מב 3 קומות את שאר הנורות כי לרוב לא עולים/יורדים ברגל יותר מקומה אחת (השאר במעלית),

כדאי גם לשקול לנורות הקבועות "לד" החסכוני בהרבה למרות שמחירו יקר אך יתאזן אם יהיה גם "תאורת חרום"

למעלה