3 חודשים לבד

3 חודשים לבד

שלום לכולם, אכן קשה לי לכתוב את זה אני לבד מזה המון המון שנים אני מכירה את עצמי יותר ביחד איתו מאשר לבד. הכרנו כאשר הייתי בתיכון וליווינו אחת את השני כמעט 20 שנה מתוכם כ- 12 שנה נשואים. יש לנו שני ילדים קטנים ומקסימים. ולפני שלושה חודשים בדיוק קרה לי האסון הגדול ביותר שיכול לקרא. בעלי אהוב שלי החליט לבד בלי להתייעץ איתי חברת הנפש שלו - להתאבד. כן אני מודעת לזה שזה לא הפורום הנכון אבל אני גם אלמנה. נכנסתי מידי פעם במהלך השלושה חודשים האחרונים כצופה מהצד וחששתי, פחדתי, בכיתי ולא ידעתי איך להתחיל... הוא חסר לי המון .. והכל עוד כל כך טרי... עכשיו אני קוראת את הספר נוילנד של אשכול נבו ואני כל הזמן נזכרת וגם חברה הזכירה לי לאחרונה את השורה המדהימה בספר : "אני יכולה להיות חזקה מול העולם רק אם אני יודעת שיש מקום שבו מותר לי להיות חלשה". וזה המוטו שלי . אבל כולם אומרים לי איך שאת חזקה זה מדהים מה שהם לא יודעים ואתם בטח יודעים שיש רגעים שאף אחד לא יכול להבין מה עובר עלייך חוץ מאנשים שחוו דברים דומים. השאלות היומיומיות שלי הן קשות אבל מתמודדים כל יום בנפרד. והכי קשה ההודעות טקסט של מה שלומך ? איך את היום . מה חדש? מה אנשים מפגרים ? מה חדש נו באמת כן הוא חזר אתמול בלילה וחזרנו להיות המשפחה המושלמת שהיינו... הם לא מבינים שזה רק קשה יותר ? איך מתמודדים איתם אני בטוחה שאתם עברתם את זה אני בינתיים רק מנסה להסביר לכולם להפסיק עם השאלות האלו בציניות אבל זה לא הולך הם ממשיכים להציק... לילה טוב לכם שיעבור בקלות

את בהחלט בפורום הנכון

לא משנמה מה הסיבה או הדרך בה את הפכת לאלמנה , העובדה שחסר לך הבעל/חבר הכי יקר לך לצידך יש פה כותבים שאבדו בנסיבות דומות את בני/בנות זוגם אני מאמינה שמחר בבוקר הם יבואו ויענו לך איך הם קמו מהשבעה ואיך החיים שלהם אחרי זה נראו , ואיך הם הצליחו להתאושש ולהמשיך לגדל את הילדים יודעת שלפעמים אנשים לא יודעים איך להתנהג איתך האם לעטוף אותך באהבה או להניח לך לא יודעים איך להתקרב אליך ופוחידים לפגוע , ובאיזה מילים להשתמש כדי לדעת איפה את רוצה עזרה אז שואלים את השאליות הללו של מה נשמע מנסים לפתח שיחה איתך אשה יקרה תנסי לחיות יום אחרי יום , המחר יגיע ויביא איתו את הטוב שלו אני מבטיחה לך מחר תקבלי תגובות נוספות שיארירו לך את הדרך בפנס ובנתיים שולחת לך ים של כוחות ליום חדש , ומקווה שיהיה לך לילה טוב

../images/Emo24.gif

יקירתי ,קצת קשה לברכך ב"ברוכה הבאה" אבל בנסיבות הקימות הגעת למקום הנכון , הצטרפת לשבט המוזר של האנשים "המוזרים הללו" כי אחרים שהם לא , לא מבינים את גודל הכאב ,את הבדידות, את האחריות, רק מעירים.. מנסים להסביר ולהעביר ביקורת.. כי להם הכל קל בחיים.. והם לא מבינים כשאומרים שאנחנו עייפים.. לכו תסבירו שזה לא עייפות פיזית אלא נפשית.. לכו תסברו להם שחלק מאיתנו מת .. ואך מתמודדים ? פשוט אני בקשתי "אל תשאלו אותי מה שלומי ואך אני מרגישה , כי אין מילים לתאר את מה שאני מרגישה , אין ולו יהיו, ואף אחד לא יכולים להשתתף בכאבי" ..אולי הייתי בוטה , אבל פסקו השאלות. שולחת לך חיבוק כח ואני כאן בשבילך זמינה ואת מוזמנת להתקשר אלי בכל עת,במידה ותהי מעונינת פני בפרטי .
טלי

giselen

New member
בוקר טוב

היי,אני מאוד מבינה אותך,שיהיה יום נפלא,כמה שאפשר.את צריכה להיות חזקה בשביל הילדים,הם צריכים אותך,אנחנו עוד נדבר....גיזל.

em0854

New member
את בדיוק במקום הנכון

מתוקה יקרה, הפורום הזה מיועד לכל מי שהגורל לקח ממנו את בן בת זוגו ולא משנה הנסיבות. כאן אין אפליית מין, גיל, מוצא, או דת ונסיבות . כולם מוזמנים... וכן כאן אפשר להיות חלשים!! ולגבי הודעות הטקסט והשאלות , במשך הזמן הן פוחתות ולפעמים הן אפילו חסרות. אני לקחתי אותן בקלות כי ידעתי שמקורן בהמון רצון טוב ודאגה כנה . בתור ספרנית ובעלת נסיון בסטטוס , המשיכי לקרוא , הקריאה מאפשרת הצצה למקומות אחרים,מהווה מיפלט וקצת מרחיקה את הצער האישי. מחבקת , עדנה

yamkachol

New member
../images/Emo201.gifמשתתף בצערך,

משתתף בכאבך. אשתי התאבדה לפני שש שנים. לגבי הודעות הטקסט. הרגשתך ותגובותיך מובנות. גם אנו היינו שם. השואלים, רוצים בטובתך, רוצים לעזור לך ולא יודעים איך. רוצים לשוחח איתך, לפתוח איתך שיחה וקשה להם, משום שיודעים שאת כ"כ כואבת. הם יודעים שלא תספרי להם "ניסים ונפלאות", אלא פשוט רוצים להביע דאגה, תמיכה, אהבה, התיחסות אליך - מתוך דאגה אליך. אכפתיות ממך ומהילדים. ברור להם שקרה לך אסון נוראי, שכעת את מתמודדת בו. אולי אם תוכלי כשפונים אליך - לא להתיחס מילולית לשאלה - אלא לכוונה. אולי תדריכי אותם, מה כן לאמר, שלא יפגע בך/ יצרום לך. זכרי, הכי קל, הכי פשוט - לשתוק. לא ליזום שיחה. האם את בקשר עם עו"ס?

העו"ס עושות עבודת חשובה

בהכשרה שלהן יש המון הכוונה איך לעזור באיבדנים מכל הסוגים איך לעודד את האנשים ונשים שמגיעים אלינם להביט קדימה אני מכירה את הפעילות על עו"ס במחלקת השיקום של משרד הבטחון השיחה איתה אכן היתה טובה , ממליצה על קשר עם העו"ס ברווחה

למזלי אני בתחום של העזרה לא לבד

קודם כל תודה על המילים היפות ריגשתם אותי. בזמנים קשים אלו. היום התקשר עמית שלו לעבודה זה פעם ראשונה מזה חודשיים בערך שמישהו מהעבודה מתקשר היה קצת מוזר אבל נחמד.. אני לא יכולה לתת פרטים נוספים אני כן יכולה לספר שבתחום הנפשי והעזרה לי ולילדיי אני מסודרת יש לי פסיכולוגית מדהימה שעובדת איתי ועם הילדים מהיום הראשון למקרה עובדת סוציאלית שנכנסה גם יחסית מהר לתמונה אבל עדיין יש שאלות תהיות אז יש לי את המשפחות שלי ושל בעלי ז"ל שהם תמיד כאן כשאני צריכה אותם למרות שלפעמים ובעיקר בהתחלה זה היה קצת יותר מידי אבל כמובן שאני מבינה תמיד שהכוונות טובות ושהרצון לעזור הוא גדול . השבוע קשה במיוחד הבן הקטן שלנו עולה לכיתה א' עכשיו הקושי שלי הוא של החזרת הילדים לשגרה של שינה במיטות שלהם בשעות סבירות אתם יודעים חזרה לסוג של שגרה.... זה לא קל עכשיו אני מחכה שהם ירדמו הם יודעים איפה אני והם מידי פעם בודקים אותי ומגיעים אלי רוצים מים ועוד... היום הראשון לחזרה לשגרה הוא הכי קשה ובינתיים הם מתגברים יפה. אני חושבת שגם החופש הגדול הזה די נמאס גם לי וגם להם ואני ממש מחכה שיחזרו לשגרה ואני אוכל לחזור לעיסוקיי. לילה טוב בינתיים ושוב המון תודה דרך אגב קוראים לי - לירז

giselen

New member
לילה טוב

היי,נעים מאוד שמי גיזל,אני אלמנה כבר 9 שנים,ככה הזמן חלף,ואני מצפה מאוד להכיר את הבן זוג שלי האמיתי,אחרי 5 שנים שאתלמנתי התחתנתי שוב .זה היה "חלום רע"שנה אחרי,התגרשתי וסבלתי מאוד,שוב........יש לי 2 ילדים,2 בנים בן 9 הקטן שלא זכה להכיר את אבא ו הגדול בן 12 בעוד חצי שנה בר-מצווה,קשה מאוד .מי היה חושב לפני 14 שנה עשינו עליה מברזיל,כדי לבנות משפחה בארץ שלנו.......לילה טוב לכולם!!!!

יו כמה חשבתי עליך

מה שלומך אשד יקרה ? ואיך את מסתדרת בימים אילו חמים ולוהטים של קיץ ?

למעלה