3 הגדרות ל"אני".

ינוקא1

New member
3 הגדרות ל"אני".

עקב הדיונים בעניין בימים האחרונים , זה הפירוט של מה שאני חושב.

קיימות כמה הגדרות ל"אני" אין הגדרה אחת יותר נכונה מהשניה , וניתן גם "לחוות" כל הגדרה כחוויה אחרת. כך שהן אינן יותר "שכליות" מאשר חוויתיות !

כל ההגדרות בשורה תחתונה הן אמונות בלבד !

1. הגדרה ראשונה ל"אני" - מכלול הגוף , התחושות , הרגשות , המחשבות , והאידאלים.
כל אלו ביחד יוצרים את ה"אני".
זה דומה למכונית - מכונית איננה שלד בלבד , ואיננה מנוע בלבד , ואיננה הגה בלבד. ואיננה כסאות בלבד.
אך כאשר יצטרפו כל אלה למכלול אחד וזה נוסע , נקרא לזה "מכונית".

כך ניתן להגדיר כך את האדם , וזוהי הגדרה של אדם עם נקודת ראות מערבית - איש מדע למשל הרואה בעיקר חומר של דברים.
(ניתן לראות על זה את סרט מדהים "פצצה מהלכת" 2002 - שבוחן רעיון זה)

2. הגדרה שניה של ה"אני" - המהות. "נשמה".
(או "צורה" בלשונו של אפלטון.
).
זוהי הגדרה של אדם מאמין \ דתי.
הסבר :
ניקח את המכונית מהגדרה 1 - זה נכון כי המכונית נוצרה מכל מיני דברים שהורכבו ביחד. אך היא נוצרה לפי מהות מסוימת.
כאשר המכונית תוכננה ונבנתה , המתכנן רצה בסופו של דבר להוציא מכשיר כזה שמסוגל לסוע ולהסיע אנשים בנוחות.
כל החלקים במכונית משרתים מהות זו.
גם אם אחתוך את המכונית לחלקים קטנים, לא אמצא לעולם מהות זו !
היא איננה קיימת במציאות שלנו , אך מי שתכנן את המכונית עבד על פיה והיא עיקר המכונית.
מכונית שלא מגשימה מהות זו , איננה מכונית ראויה.

כך , אם אנו יוצאים מנקודת הנחה שיש סיבה בעולם לכל דבר , אז יש "מהות" לפיה נעשה הכל.
כנ"ל לאדם יש "מהות" או "תכלית" לפיה הוא נעשה.
מהות שאיננה חומרית , איננה נמצאת באף אחד מאיבריו פיזית , אך בלעדיה הוא אינו אדם - בדיוק כמו המכונית.
וזה נקרא "נשמה".
כנ"ל לכל איבר יש "מהות" - כל איבר הרי נעשה לשם מטרה מסוימת , ונבנה באופן מסוים.
לדוגמה : היד נבנתה באופן שתוכל להתנועע , להחזיק דברים וכו'.
כך שהגיוני שגם לכלל האדם יש מהות כזו.

הגדרה זו איננה סותרת את הקודמת , רק מוסיפה עליה.

3. הגדרה שלישית ל"אני" - זו היא ההגדרה שלדעתי בודהה התכוין אליה , והיא ההגדרה המביאה למה שאתם קוראים "הארה".

הגדרה זו היא ההויה , שמהווה יחד גם את הגוף וגם את הנשמה.
היא איננה "ריק" ! ! !
היא נמצאת מעבר להגדרות של ריק או מלא , כי גם הריק וגם המלא צריכים שתהיה להם הויה כדי להיות קיימים.

מי שאמרו עליה שהיא "ריק" - טעו.
הם לא הבינו את כוונתו של הבודהה. הוא אולי השתמש במילה זו כי לא היתה לו מילה מתאימה יותר.
בעברית המילה המתאימה היא "הויה" , והויה איננה "ריק".

כנ"ל כדי להגיע אליה אין צורך להגיד "מי אני ?" ו"אני זה לא הגוף" , ופטנטים מסוג זה.
כי היא לא סותרת את קיומו של הגוף. היא נמצאת בעומקו של הגוף , בדיוק כפי שהיא נמצאת בעומק של הרוח !
לכן כאשר מגיעים להבנה זו במלואה , מבינים ש"אני זה כן הגוף !" בדיוק באותה מידה ש"אני זה לא הגוף !"

ואכן מי שחווה הגדרה זו במלואה , מתאחד עם כל המציאות , כי ההויה נמצאת בכל המציאות.

הגדרה זו איננה סותרת את ההגדרות האחרות , רק מוסיפה עליהן. לא ניתן להגיע להגדרה זו , אם לא מבינים שגם ההגדרות הקודמות נכונות !!!

וזהו.

ינוקא1

New member
האמת היא האחדות

ועדיין קייימת נפרדות.

זה כמו בד ציור - הציורים נפרדים אלו מאלו :
בפינה אחת של הציור יש איש , בפינה האחרת אישה , יש שמיים , יש ארץ ויש פרחים.
אך מצד שני כולם נמצאים על אותו הבד.

כאשר מגיעים אל ההויה , מגיעים לרמת הבד וממילא חווים אחדות.

אך האם זה אומר כי התמונות אינן קיימות ? האם היית מעוניין שבציור שלך יהיה רק בד ריק ?

כל היופי שבציור הוא התמונות הנבדלות , היחסים בינהם ומשחקי הצבע , זה שכל הדברים הללו מתאחדים בבד ציור אחד.
כנ"ל ההבנה של "מה הצייר רצה להעביר" העוברת גם היא דרך הבד.

כך גם ל"אני" של תמונה יש כמה רמות -
יש את הרמה של הצבע על הבד , יש את הרמה של היחסים עם שאר הדמויות בציור , יש את הרמה של בד הציור , ויש את הרמה של האחדות שמאחדת את כל הציור.

כל הרמות חשובות , וניתן להעריך את הציור באמת רק כאשר אתה מסתכל על כל המימדים בעת ובעונה אחת.
מי שיסתכל על ציור רק לפי בד הציור , ויחשוב שזוהי ה"אחדות" מפספס את כל הכיף.
הכיף והאחדות האמיתית מגיעים דווקא לאחר היכולת לראות את הנבדלות.

האמת היא אחדות ....

הכל נדרש ,הכל קיים בהופעה .אך כאשר נקודת המבט היא מההויה אזי ,אין וכוח עם המציאות,והטעם שלה הוא ,אור ואהבה.

ינוקא1

New member
רק שיש כמה מיני אחדות.

אחדות מסוג אחד היא למשל למחוק את הציור או להעמיד פנים שהוא לא קיים ("אשליה") ואז מבחינתינו קיים רק בד.

וזוהי לא אחדות אמיתית אלא סוג של הדחקה.

האחדות האמיתית היא לראות את הציור , לראות את האמת גם בצבעים ובדמויות שבציור , ואחר כך לראות כיצד הכל מתאחד על בד אחד לציור אחד עם רעיון אחד.

מי שהגיע לזה הגיע לאחדות אמיתית.
ההויה מקיימת גם את הציור.

אחדות ....

היא אחת .אוניברסאלית ,נצחית ומכילה את המשתנה מעצמו .אור ואהבה.כולנו ,וכל ההופעה ביטוי שלה כמו שהנחש הוא ביטוי לחבל שהוא בסיסו

ינוקא1

New member
לא הבנתי את הקטע

עם הנחש והחבל.

בכל אופן יש "אחדות" במרכאות , ויש אחדות.

כפי שכתבתי כאן הרבה פעמים - העולם שלנו מתחיל מ2.

אי אפשר "למחוק" את הגוף או את הציור ולטעון שהכל אשליה ובכך להגיע לאחדות , אין דבר כזה.
זוהי לא אחדות , זוהי הדחקה. זה סוג של אחיזת עיניים.
בעולמינו אי אפשר להגיע אל האחדות דרך 1 =2-1

הדרך היחידה להגיע אל האחדות היא דווקא להוסיף 1 ולהגיע אל ה3 =2+1 !!!

דווקא כאשר מסוגלים לראות את הדואליות של העולם ואת כל ההפכים הנמצאים בו , ומבינים שההויה נמצאת במרכז הדואליות ומחברת את שני ההפכים , רק אז ניתן להגיע אל האחדות.

כמו שהבאתי כבר :
דוגמה של עבר , עתיד והווה.
ההוה נמצא בין העבר והעתיד שהם שני הפכים , והוא ההויה שמחברת בינהם. הוא ה3.

כאשר מתרכזים בהווה באופן אמיתי , העבר והעתיד נבלעים לתוכו , ואז מגיעים למצב שכל הזמנים הופכים להווה - ניתן לחוות את כולם ביחד.
וזו הדרך היחידה לאחדות - דרך ה3.

הנחש והחבל....

אין שום הדחקה .שום דבר לא מתבטל ,נהפוך הוא ,לגוף ולמחשבות יש תפקיד חיוני ,להצביע על ההויה .אך יש כאן פספוס ,,,.במצב האשלייתי באמונה באני אנו מזדהים עם הגוף והמחשבות מאמונה שזה האמת ,אך הם מצביעים על האמת שזה ההויה .כאשר אנחנו בהוויה ,אזי גם במצב זה יכולות להופיע מחשבות ,ואין עם זה שום בעיה ,כי אין את האמונה שהן אמיתיות .הן איבדו את כוחן ואותו הדבר עם הגוף .יופיע כאב או עונג אך הטעם שלהם כאשר אנו בהוויה הוא טעם שונה .

ינוקא1

New member
אם כוונתך להגיד

כי כאשר אנו בהוויה אז הגוף והמחשבות מרגישים "פחות אמיתיים" לעומת ההוויה , אז אני מסכים במאה אחוז.

זו גם המשמעות של מצוות "יחוד ה'" ביהדות - שיש הבדלים בין רמות מציאות , ורמת המציאות של העולם איננה נחשבת "מציאותית" לעומת רמת המציאות של ההויה.

העולם נמצא ברמת מציאות "אפשרי" כי הוא יכול להיות קיים ויכול להיות לא.
אך ההויה היא "מוכרחת" שהרי לא יכול להיות מאומה ללא הויה.
ממילא אם נשווה בינהם , מציאות העולם כמעט איננה נחשבת מציאות לעומת ההויה.
לכן אומרים "ה' אחד".

(הבנות אלו נכתבו על ידי הפילוסוף המוסלמי אבן סינא , ומאוחר יותר גם על ידי הרמב"ם).

בכל אופן הדרך לשם היא לא להגיד "אין גוף" \ "הכל אשליה" ולבטל את העולם.
הדרך היא להתרכז בהוויה , ומתוכה להגיע להבנות אלו.
ואז דווקא מביאים חיים לעולם.

הוויה....

משום מה אתה חוזר ומדבר על ביטול ,ונאמר מספר פעמים שיש תפקיד גם למשל וגם לנמשל .ושום דבר לא מתבטל !וכעת כל שנותר הוא להיות הוויה ,ולשם כך נדרשת החקירה ,מי אני .אור ואהבה

ינוקא1

New member
ציור זה סוג של כישוף.

כאשר הצייר מספיק טוב , החוויה של הצופה היא של מקטרת "אמיתית".

ואז זה לא משנה האם המקטרת במציאות או לא.

כפי ששחקן טוב , מכניס אותך לתוך המשחק שלו בעזרת תנועותיו והבעותיו והאנרגיה שלו.

צייר טוב הוא מכשף , שחקן טוב הוא מכשף , סופר טוב הוא מכשף.

יום אחד כשתתקדם במדיטציה אולי תוכל לצייר דרקון , לתת לו חיים ולעוף על גביו לשמיים

lightflake

New member
לא זה לא כישוף

זה רק דימוי של דבר מה הנמצא במחשבתך
אם אתה מכושף ע"י ציור שברור שאינו הדבר שהוא מייצג (נסה לעשן במקטרת זו ותבין למה)

איך תוכל לעבור ולחקור את המציאות
מבלי להיות מכושף על ידה ?

ינוקא1

New member
כאשר אתה נמצא בהויה

אז המציאות אכן הופכת לחלום.

ובחלום אפשר לעשן גם במקטרת הזו.

למעלה