2X03 - נפילה כואבת -"Humpty Dumpty"

Elizabell

New member
2X03 - נפילה כואבת -"Humpty Dumpty"

שעת השידור: 19:50 - 20:35 תקציר הפרק: כשפועל בניין נופל מגג ביתה של דר` קדי, מסתבכת היא במערבולת של רגשות אשם ונאלצת להיעזר בהאוס כדי לפתור את תעלומת מחלתו. _______________________________________________________________ מידע על הפרק: http://www.housemd-guide.com/season2/203dumpty.php תסריט הפרק: http://www.house-online.org/transcripts/transcripts_episode2x03.htm תמונות: http://www.hughlaurie.net/humptydumpty/index.php http://walford.smugmug.com/gallery/1131179#52672391 שלחו בשרשור זה רק הודעות שקשורות לפרק הזה. צפייה מהנה אנה

YaEl 15

New member
פרק מדהים! לא זכרתי כמה הוא טוב!

וואוו...זה אחד מהפרקים הכי יפים... ומציחקים - עם כל הרמיזות על העבר המיני של האוס וקדי

סלוניק

New member
לדעתי

דווקא לא הדהים כל כך. פרק בסדר, פרווה כזה. החקירה הרפואית מאוד מעניינת אבל כמעט ולא לומדים דברים משמעותיים על הדמויות או צופים בדיאלוגים מעניינים: עם כל הכבוד לרגשות האשם של קאדי - מדובר באספקט די אוניברסלי. גם החשש שלה מפני ההדרדרות המקצועית שלה קצת חלש אחרי שהקונספט הקבוע של הסדרה הוא שהאוס מזלזל בבדיקות שהיא מאשרת וחותר לפתרונות שלו. היה פוטנציאל מבוזבז לפיתוח של הדמויות, בעיקר בדיאלוגים כמו זה בו קמרון שואלת את קאדי לגבי יחסה להאוס (ואחרי ההתחמקות של קאדי לא חוזרים לנושא יותר), או הויכוח של קאדי והאוס בו היא רומזת בטעות כי נכות תמיט אסון על אלפרדו והאוס מפרש את זה כזלזול ביכולתם של נכים (גם במקרה הזה - מעבר לשתיקה מביכה לא חוזרים לנושא יותר). נושא שכן חיבבתי בפרק וחבל שלא פותח יותר היה זה של השחור שזקוק לתרופת ל"ד. למרות שאני מאמין שההתנשאות של האוס לא נובעת מאיזושהי השקפת עולם לפיה האדם הלבן יודע מה טוב לכל השאר אלא יותר מהשקפה לפיה הוא עצמו יודע מה טוב לכל השאר, היות וכל השאר הם אידיוטים, יפה לראות את הצד של פורמן שמגלה לוחמנות כלפי נושאים שהוא חש קרבה אליהם. כאן מדובר ביחסי שחורים-לבנים,בהמשך העונה בנוגע לשוטרים ,ובעונה השלישית (ספוילר! ספוילר!) אפשר לראות את זה ברגישות שהוא מגלה כלפי זוגות מעורבים ב-Fools for Love, ככל הנראה עקב מערכת היחסים שלו עם וונדי (שמתגלה בסיום אותו פרק).

Elizabell

New member
מסכימה עם כל מילה, ו...

אין ניסוח יותר מדויק מזה לדעה שלי כלפיי הפרק הזה. אני חושבת גם שלא ניצלו את הפוטנציאל של השיחות המשמעותיות בפרק. לא אהבתי את ההעלבות של האוס כלפיי קאדי, אבל זה עבר לי, כי היא בעייניי בפרק הזה חלשה מתמיד. והוא צודק, אולי היא בוסית טובה, אבל ככה, היא לעולם לא תיהיה מאושרת. וכל הקטע עם השחורים, לאורך כל הסדרה אני מסכימה עם האוס, לפעמים הוא מגזים עם זה, אבל הוא צודק, אבל אני מעדיפה שלא להרחיב בעניין, כדי לא ליצור מחלוקות מיותרות. אבל בסך הכל, נהניתי מהפרק, הוא לא הכי הכי, אבל בסדר. אהבתי במיוחד את הביקור של האוס עם שניהם, בבית של קאדי. זה היה משעשע במיוחד. אין, יו לורי הוא גדול. שחקן מוכשר ומשובח שאין כמותו.

Elizabell

New member
כוונתי היא...

שהאוס, צודק, אכן, כולם אידיוטים. למען האיש האפרו אמריקני, טוב יותר, נכון יותר, למען בריאותו ליטול את התרופה אשר נוצרה למענו. לא כי הוא שחור, לא כי הלב שלו אדום, כי יש לו משהו אנטומית/בריאותית(איך שלא תקראו לזה), שאצל הלא אפרו אמריקנים אין, לכן, הוא צריך ליטול את התרופה. וזה שהאוס לא אמר לו את האמת, הוא לא אשם, אף אחד לא אשם, מה לעשות עם הגבר האפרו אמריקני מסרב להתמודד עם המציאות, האוס לא מעוניין בלהרצות לו על כל דעותיו, הוא צריך לעשות את עבודתו, לתת לו את התרופה הנכונה, לא משנה מה. והתכוונתי לזה שהוא מגזים לפעמים בזה שהוא עוקצני מידי בנושא הזה לפעמים. אבל זה נסלח מבחינתי, אולי משום כי אני כזו לעיתים, כאשר אני חסרת סבלנות. אבל עכשיו אני שומעת לי ג'אז (פסנתר) אז אני רגועה מאוד. ואם זעזעתי מישהו בתגובה זו, אני לא מתכוונת להתננצל, זו דעתי. איני גזענית, ולעולם לא אהיה כזו, הבריאות, היא מעל לכל. ועצם האמרה: "אני מדבר גם עם שחרים" על מנת להוכיח על אי גזענות, זו בעצצם אכן גזענות לשמה. כי הרי, 'גם', היא מילה מפרידה בין שתי קבוצות, וזו גזענות. אני מתקשרת עם כל אחד אשר מאיר לי פנים. אבל כמובן שלבסוף כולם שופטים את כולם, אי אפשר להתנער מכך, זהו טבעו של האדם.

סלוניק

New member
תגובתי

השאלה היא זו מחוייבותו של אדם אחד להחליט בשביל אדם אחר שהוא תופס כאידיוט. כלומר, האם ממחוייבותו (או אפילו סתם בתוקף זכותו) של אדם לרמות אדם אחר כשהוא חושב שהוא מועיל לו, שזה דבר שהאוס עושה לאורך כל הסדרה. שימי לב כי הויכוח בין פורמן להאוס לא נוסב סביב התרופה עצמה, שהרי גם פורמן המליץ עליה. הוא תקף את החשיבה המתנשאת של האוס שאינו מאפשר לאחרים לנהוג באופן חופשי כפי השקפתם כאשר הוא חושב שהם טועים. "זה שהאוס לא אמר לו את האמת, הוא לא אשם, אף אחד לא אשם, מה לעשות עם הגבר האפרו אמריקני מסרב להתמודד עם המציאות, האוס לא מעוניין בלהרצות לו על כל דעותיו, הוא צריך לעשות את עבודתו, לתת לו את התרופה הנכונה, לא משנה מה." לא נכון, זה לא התפקיד של רופא. ממתי הרופא שלך כופה עלייך לקחת אקמול? כנראה שאנחנו לא באותה קופ"ח. תפקידו של הרופא הוא להציע למטופל שלו אפשרות טיפול ותפקיד המטופל הוא לבחור מבין המוצע לו. אני לא רוצה להגרר לדמגוגיה, אבל את יכולה בקלות לדמיין דוגמאות שליליות לעניין הזה של כפייה בהתאם לדיעה פרטית (אפילו אם זו דיעה מקצועית). לעניין "my best friends are..", אני לא רואה בזה איזשהו סממן גזעני, אבל נכון, בד"כ ההתייחסויות שמשמיעים בנושא הינן מצד גזענים בהכחשה. עם זאת אני יותר סבור שכינויים מטוייחים יותר כמו 'אפרו-אמריקאים' מבטאים את אותה התכחשות (אני לא מתכוון להעליב או לתקוף, זו סתם דעתי לגבי הנושא).

ovadiara

New member
התרופה הנכונה - יש דבר כזה?!

למה את חושבת שהבריאות (הפיסית) מעל הכל? מה עם הבריאות הנפשית?... אני לא חושבת שהאוס הוא גזען, אבל פורמן בהחלט עלה פה על נקודה חשובה - האם מותר לי לשקר לאנשים אחרים, כשאני חושב שאני צודק? והאם אני בכלל יכולה לדעת מה צודק ? (קל וחומר כשמדובר בחיים של אנשים אחרים...) גזענות היא עצם המחשבה ש'אני יודע יותר טוב ממך מה טוב בשבילך' - אני בטוחה שאת לא תסבלי גישה מתנשאת כל כך, את תצפי שינסו לשכנע אותך אבל בסופו של דבר זו החלטה שלך!!! זה לא שונה הרבה מהחלטות שרירותיות של הורים כלפי ילדיהם הבוגרים - רגשות הקיפוח וחוסר האונים יכולות לגרום נזק הרבה יותר משמעותי מאשר לא-ללמוד-באוניברסיטה, למשל, והנזק הזה מתמשך הרבה יותר... סליחה על האורך ועל הבלבול המסוים, נושא הגזענות קרוב ללבי מהרבה כיוונים אחרים...

Elizabell

New member
אממ...

לדעתי, כן, אם אקמול יעזור, צריך לקחת, אם לא, אז הרופא טעה, פשט מאוד. אני באמת מבינה אותכם, את כל משאמרתם כאן, אבל זה לא קשור בכלל לבחירה חופשית. אוקיי אז שלא יקח את התרופה הנכונה, תאומר לו שזו לא התרופה המתאימה, שיבחר בעצמו מה מתאים לו, והוא בכל זאת, לא ירגיש טוב בריאותית. בריאות פיזית ונפשית, הם מרכיבים מתנגשים בעייניי. ואני לא אמרתי שצריך לבטל את החלטת המטופל, פשוט הרופא הוא בעל המקצוע, הוא אמור לדעת מה היא התרופה המתאימה, וזה לא קשור לגזע, זה קשור תחום הרפואה. אם המטופל חולק על הרופא, שיביא הוכחות רפואיות, שהתרופה השניה, תשפיע עליו באותה מידה. לדעתי, פורמן אכן עשה באומץ ועמד מול האוס יחד עם עקרונותיו. ואני חושבת שאכן היה צריך לומר למטופל את האמת, ואם יבחר אחרת, בעיה שלו. (אבל ידוע מראש מה יהיה) לדעתי, האוס לא עשה כאן תנועה גזענית, וגם אני לא, כל זה קשור לעובדות רפואיות. וואיי, כמה יש לי עוד לנמק בעניין, אבל אני כבר עייפה. ואני לא אתנגד, ואפילו אשמח להתדיין בנושא במסרים. לילה טוב אנה :]

סלוניק

New member
שוב,

השאלה היא לא האם המטופל צריך לחלוק על המלצת רופא, אלא האם הוא רשאי לחלוק על המלצת רופא. מדובר באדם שמסרב לקחת תרופה מסויימת מטעמים אידיאולוגיים, מטופשים ככל שיהיו. הוא לא שונה יותר מאדם שמסרב לטול גלולה של חברת תרופות נצלנית, או טבעוני שמסרב לטול תרופות אשר נוסו על בע"ח, או אפילו זוג שמעוניין להטיל מום מיותר בתינוק בן שמונה ימים מטעמי דת (קרי - ברית מילה), זו זכותו המלאה של אדם לבחור באופן מודע גם באופציה שאינה אידיאלית, ובטח שלא זכותו שלא אחר לכפות עליו את מה שלדעתו הוא הפתרון המוצלח.

Elizabell

New member
אכן

אך הוא ישא בתוצאות. ותראה חוויתי את היחס בבית החולים, ובקופות חולים, נכון יש וכמובן שאני רשאית לבחור. כמו כל אחד אחר. הרופאים אשר פגשתי, אומרים לי ליטול תרופה שאיני מעוניינת בה מכל מיני סיבות, אך הרופאה אמרה לי כן ליטול, ולבסוף, לא נטלתי את התרופה, ואמרתי, יש תרופה אחרת, אך לעולם לא אדע, אולי הראשונה, הייתה עוזרת לי הרבה יותר טוב. פגשתי רופאים בבתי חולים שמזלזלים לחלוטין בדעתם של המטופלים, כי הם מקצוענים (אך גם הם טועים, והם לא אמורים לטעות). אל תבין אותי לא נכון, הנקודה שציינת גם לי מפריע, אך בעקבות הנסיון האישי, לעיתים, נדמה, שהרופא צודק, ושאני צריכה לשתוק, ולבסוף אני עושה משמתאים לי, בלי להתווכח. אולי אתה עברת משהו אישי בחייך שקשור בנושא. אך זו דעתי, שהבחירה החופשית בעניין הזה, יש לה חלק גדול, אך צריך לחשב את הכל יחד, ולהסתכן.

סלוניק

New member
אני מבין את כוונתך

אבל זהו לא הנושא הנידון בפרק. אין עוררין על כך שרופא מתמצא ברפואה יותר מן האדם הפשוט (וזו כמובן הסיבה שאנו נעזרים בהם), אך העיקר בויכוח בין האוס לחולה ולאחר מכן לפורמן לא הייתה על חוות הדעת הרפואית אלא האם מותר לכפות אותה כאשר החולה מסרב מטעמים אידיאולוגיים. האם הספר שלך כופה עלייך תספורת שהוא בטוח שהיא טובה יותר? האם חברת נסיעות תמכור לך במרמה כרטיסי טיסה ליעד שלדעתם הוא משתלם יותר? מובן שלא, ואלה דוגמאות שהאבסורד בהן מרתיח. עם זאת הן לא שונות יותר מרופא שכופה את דעתו האישית על המטופל, ודיעה זו היא לא האם תרופה זו טובה מאחרת אלא האם שווה לבעוט החוצה השקפות אידיאולוגיות בעבור תרופה טובה יותר (ושימי לב שלא מדובר בתרופה "מצילת חיים" או הכרחית, אלא פשוט בתרופה מעט יותר יעילה מאחרות).

אני...

בנאדם רציונלי במיוחד, ויש לי את העקרונות והאידיאולגיות שלי, אבל עד כמה אני מוכנה להסתכן בשבילם? זה תלוי במצב. אותו מטפל בפרק, היא מוכן להסתכן למען העקרונות שלו, ואכן פורמן העלה את דעותיו בפני האוס. אך המטופל אחראי על עצמו מספיק כדי לדעת מה מתאים לו, וכיצד ירגיש, כמעט כמו כל אחד. אך בשבילי הכל תלוי במצב עצמו, הסיבה, התוצאה, ומשבינהם. משבניהם זה החלטת המטופל. וכמובן, אסור לכפות על המטופל ליטול את התרופה, או כל תהליך רפואי אחר. משאמרתי זה שהיה צריך לומר למטופל, לתת לו את הבחירה הזו. לא משנה במה יבחר, הוא זה שיושפע, לא הרופא. הרופא בכל מקרה צריך לעשות את העבודה שלו, ולומר לו איזה תרופה מתאימה לו, אבל המטופל מחליט, וישא בתוצאות. הבחירות שלנו לא אומרות לנו מי אנחנו, אלא הוויתורים. ומי אנחנו? אידיוטים. (אל תעלבו אנשים...עזבו...) והאמת, דיי נהניתי מהדיון הזה. הייתי רוצה שכל פעם יהיה דיון מעניין על פרק. כנראה בגלל שזה ש.ח אז כולם התנוונו פתאום...סתם סתם
בפרק הבא, בכלל, יהיה משהו מיוחד מאוד. (קטעים האמרוניים, קמרון עם המטופל, ויעופו שם כמה ניצוצות אידיאולוגיים) TB נכון? זה הפרק הראשון שראיתי בסדרה. התחלתי לראות מהעונה השניה. ואז ראיתי את העונה הראשונה הפעם ובה*****. אז יום נעים לך אנה :]

פרק מעולה לדעתי!../images/Emo70.gif../images/Emo99.gif

קודם כל==>>
צ'ייס
דבר שני, לדעתי היה פרק מעולה! פשוט מעולה! רגשות האשמה של קדי היו מאוד מרגשים לדעתי. כמעט בכיתי...
[אולי זה גם בגלל שאני חולה ומשתעלת בלי הפסקה..XDD] אני ממש אהבתי!

YaEl 15

New member
צ'ייס? הוא לא בלט כ"כ בפרק...

אבל אם את אומרת... אני לא מבינה מה כ"כ עניין אותכם בעלילה של האיש השחור... נמאס כבר שמנסים לדחוף לנו ששחורים שווים ללבנים, (ןשהומואים שווים להטרוסקסואלים, אם כבר מדברים) הבנתי, לא צריך לעשות פרקים שלמים בנושא...(גם הפרק "קבלה" עסק בזה בעקיפין) אהבתי את הסצנה בסוף, במשרד של קדי, מה שהוא אמר לה נכון לגבי מלא אנשים שאני מכירה, והוא ניסח את זה ממש יפה. Cuddy…you see the world as it is and you see the world as it could be. What you don’t see is what everybody else sees. The giant, gaping chasm in between. ציטוט מצחיק: Now would the world be a better place if people never felt guilty? Makes sex better. Should have seen her in the last months of our relationship. Lot of guilt. Lot of screaming
. וגם: House: By the way, why does everybody think you and I had sex? Think there could be something to it? I don’t know. חחח...היו מלא ציטוטים מצחיקים... גם אני חושבת שהביקור בדירה של קדי היה ממש קורע. שבוע-טוב

Papito

New member
יש לך עותק של "מיין קאמפף" בבית?

מה זה פה הגזענות הזו? אם אני אגיד "הייל היטלר" את תצדעי במועל יד מול מסך המחשב? ביזיון ובושה לפורום הזה, ולתפוז שכתבת הודעה כזו גזענית ומטונפת. במקום ההנהלה הייתי חוסם אותך.

YaEl 15

New member
אתה צודק, אולי באמת הגזמתי...

לא התכוונתי לשום דבר גזעני. אני לגמרי בעד שיוויון, זה בכלל לא קשור לעניין, אני פשוט חושבת שאנשים כבר קלטו את המסר, ואין צורך לעשות אלף פרקים בכל סדרה על הנושאים האלה, ממש לא התכוונתי להישמע גזענית, כנראה לא ניסחתי את זה נכון...

kvkvkv

New member
אבל בארה"ב הנושא של הגזענות

הוא נושא שעולה כל יום, ועדיין נחלמים שם נגד האפליה. בגלל זה כל הזמן עושים את הפרקים האלה

למעלה