26

Lqpark

New member
26

בואו נרקוד בסטייל, בוא רקוד קצת
גן העדן יכול לחכות, אנחנו רק צופים בשמיים
מקווים לטוב, אבל מצפים לגרוע מכל
האם אתה הולך להפיל את הפצצה או לא

תן לנו למות צעירים או תן לנו לחיות לנצח
אין לנו כוח אבל אנחנו אף פעם לא אומרים אף פעם
יושבים בארגז החול, חיים הם טיול קצר
המוזיקה לאדם העצוב.

האם אתה יכול בכלל לדמיין בזמן שהמירוץ הזה רץ
להסב את פני הזהב שלנו אל השמש
משבחים את המנהיגים שלנו שאותם אנחנו מקבלים בהרמוניה
המוזיקה מנוגנת על ידי האנשים הכואסים

צעיר לנצח, אני רוצה להיות צעיר לנצח
האם אתה באמת רוצה לחיות לנצח, לנצח, לנצח?
צעיר לנצח, אני רוצה להיות צעיר לנצח
האם אתה באמת רוצה לחיות לנצח, לנצח, לנצח?

חלקם כמו מים, חלקם כמו החום
חלקם הם המנגינה, חלקם הם הקצב

במוקדם או במאוחר כולם ייעלמו
למה הם לא נשארים צעירים?

זה כל כך קשה להזדקן ללא סיבה
אני לא רוצה למות כמו סוס דהייה
נוער הוא כמו יהלומים בשמש
ויהלומים הם לנצח :)

כל כך הרבה הרפתקאות לא יכולות לקרות היום
כל כך הרבה שירים ששכחנו לנגן
חלומות רבים כל כך מתנדנדים כרעם ביום בהיר
ורק חלקנו נותנים להם להתגשם..

צעיר לנצח, אני רוצה להיות צעיר לנצח!!!
האם אתה באמת רוצה לחיות לנצח, לנצח, לנצח?....
http://www.youtube.com/watch?v=Nzdt9vBvSDE

®NuLy®

New member
שמעתי אותו חצי בלייב

הקילרס תמיד שרים איזה קאבר בהופעות שלהם, וכשהייתי באמסטרדם הם שרו את השיר הזה.

אני לא מתה על השיר אני חייבת להודות. אני לא אוהבת את ההתעסקות "בלהיות צעיר" או במשמעות של העניין. כי אני חושבת שזה לא קשור לגיל וזה איך שאתה לוקח את החיים שלך - לעשות את הכי טוב מהמצב הקיים, ללכת עם חיוך על הפני גם אם בלב קצת עצוב (וזה קשה, כל כך קשה), לעשות דברים שאתה אוהב ולהכריח את עצמך לעשות אותם גם אם הדבר שהכי בא לעשות עכשיו זה להשאר בבית עם הפיג'מה ועוד פרק ב-VOD. כי אם לא עושים את זה - אז נשארים זקנים וממורמרים ולא משנה באיזה שנה נולדת.

Lqpark

New member
לחיות עם צביעות ועוד כלפי עצמך

לא מסכים איתך.
זה קשה יותר בקטע של "מה הספקתי לעשות בחיים האלה? האם מיציתי עשיתי והגשמתי את כל חלומותיי. - "יושבים בארגז החול, החיים הם טיול קצר"

השיר מדבר על הרבה דברים מעבר לתחושת ה"להיות צעיר"
"גן העדן יכול לחכות, אנחנו רק צופים בשמיים" - זאת שורה שבאה די בהתחלת השיר, שכן הזמר מבין את מצבו ומכיר בעובדה שגם הוא לא יישאר לנצח, זה מעיין יישור קו עם המאזין.

"במוקדם או במאוחר כולם ייעלמו, למה הם לא נשארים צעירים?" - שורה מצמררת, בשורה הזאת הוא מדבר על הפחד מהמוות, גם אותי זה מפחיד! לעזאזל 26 שנים עברו מהר! וכל כך כואבת, כול שנה שעוברת נראת כאילו היא עברה מהר יותר מזאת שחלפה, זה מפחיד! שמישהו יעצור את זה@@!!

"זה כל כך קשה להזדקן ללא סיבה, אני לא רוצה למות כמו סוס דהייה" - חוץ מהמוות שנשמע ברור, יש פה יותר עניין פיזי, עם השנים אנחנו נחלשים ויהיו דברים שעם השנים לא נוכל לעשות.

"כל כך הרבה הרפתקאות לא יכולות לקרות היום, כל כך הרבה שירים ששכחנו לנגן" - פה יש יותר קטע של תקופות, בין שנות ה- 80' לשנות 90' לשנות 2000 וכו.. יש הבדלים גדולים מבחינת התרבות והחוויה האנושית, ככה שאם לא נהנה מהעולם היום, מחר הוא יהיה דבר אחר, ואז פספסנו חוויה שלא תחזור.

"חלומות רבים כל כך מתנדנדים כרעם ביום בהיר, ורק לחלקנו נותנים להם להתגשם.." האם מיצינו את השאיפות שלנו? האם הגשמנו את החלומות שלנו?

נכון גלי, את צודקת, זה גם הרבה בלהרגיש צעיר ואת התחושה הזאת אפשר לחוש בכל גיל - "נוער הוא כמו יהלומים בשמש, ויהלומים הם לנצח" אבל זה לא כל הסיפור

®NuLy®

New member
לא חושבת שזו צביעות

אם אתה רוצה לשפר את ההרגשה שלך לשקוע במרה שחורה, ברחמים ובדיכאונות לא יעזרו לך.
לבכות זה תמיד טוב, לדבר על הדברים זה תמיד טוב ולמצוא את האנשים שידעו להקשיב ולעודד אותך. אבל כן, צריך לשים את החיוך על הפנים.

ואם "נדבר בשירים" אז קח את הגדול (הכי גדול) מכולם - פרדי מרקורי:
"ההצגה חייבת להמשך
ההצגה חייבת להמשך
מבפנים הלב שלי נשבר
האיפור שלי אולי מתקלף
אבל החיוך שלי נשאר"

Lqpark

New member
זה מזה לא אותו הדבר (השיר ששמת)

אם ככה לפי השיר אז כל אחד שהוא מדוכא צריך לשתוק, לשמור את זה אצלו ולהמשיך ככה, כאילו ביטלת את כל ענף הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה בעולם.

ברור שכמו שאמרת " לשקוע במרה שחורה" לא יעזור, אבל גם להסתיר את זה מעצמך זה לא חוכמה, אני כן מסכים איתך שצריך לדבר ולחייך אבל זה צריך לבוא מתוך עצמך.

לחייך זה בריא! פיזית אני מדבר! מחקרים הוכיחו שלחייך זה ממש בריא, אבל רק אם זה חיוך אמיתי!ו ולא מאולץ.

שלא תחשבי שאני מדוכא מזה כן, אבל וואלה, באותו רגע שחשבתי על זה זה ביאס אותי.

כולנו בעוד הרבה שנים נגיע ל"משבר גיל ה- 30" ואז ל"משבר גל ה- 40" (למרות שאני עושה הכל כדי להכנס לזה!) למה? כי אנחנו נעשה חשבון נפש, האם עשינו את מה שרצינו לעשות בחיים? האם הגשמתי את השאיפות שלי?

®NuLy®

New member
זהו?

ומה לפני? בגיל 20+ אי אפשר להיות באיזשהו משבר?
בגיל יותר נמוך? ולאו דווקא צריך להיות לזה טייטל.

אני לא חושבת שהשיר של קווין הוא תשובה לשיר שאתה שמת. אני פשוט לא אוהבת את ההתעסקות בנעורים, להיות צעיר לנצח ומוות. ש"הנה המוות ממש קרוב אז בוא נעשה משהו עם עצמנו".

אני לא חושבת שמי שמדוכא צריך לשתוק. ההפך - הוא צריך לדבר, צריך לבכות וצריך להוציא את זה החוצה. אבל כמו שכתבתי מקום, זה צריך להיות עם עצמך עם אנשים קרובים שיכולים לעזור לך ותמוך בך ולהרים את אותך למעלה. וכן, אני חושבת שצריך לחייך למרות הכל, אולי זה עבודה על עצמך, אבל מנסיון שלי זה גם יכול לעזור. ומלבד שזה עוזר לעצמך זה גם עוזר לסובבים אותך. אנשים לא רוצים להיות בחברת אנשים מבואסים.

וכן, צריך לחיות את החיים. לבחור לעשות את מה שאוהבים ובדרך שלנו ולא לבחור את מה שאומרים לנו או מה שנראה "טוב" בעיני החברה. ליצור לנו שאיפות והישגים שנרצה להגיע אליהם ולפעול למענם.

אבל אני עדיין חושבת שלמרות הכל ההצגה חייבת להמשך. זה לא צביעות, אלה הם החיים. דברים טובים קורים וגם דברים רעים וצריך לדעת להתמודד. בתא האישי והקטן שלך תוציא את הכל!! הכל!!!!!! אבל החיוך צריך להישאר כלפי חוץ

Lqpark

New member
אויש נו גלי, אנחנו מדברים על משו אחד ואת

משליחה את זה למשהו אחר, איזה משבר בדיוק שנוגע לסיפוק מהחיים שעברת או על הזמן שנשאר לך עד המוות את יכולה לעבור בזמן הצבא?! מי חושב על זה בכלל!??! באותה תקופה דווקא להפך, רק מתכננים את החיים ולא מסתכלים אחורה.

אני מסכים איתך על הרוב אבל אני עדיין חושב שחיוך צריך לבוא מבפנים.

®NuLy®

New member
ברור שמבפנים

וזאת המטרה, להיות תמיד מאושר.

ולמה דווקא הצבא? יכולים להיות עוד 384954390 משברים שיכולים להיות קשורים לכל כך הרבה דברים. נכון שאנחנו מכירים קצת מעבר לפורום אבל אני לא חושבת שאנחנו מכירים עד כדי כך שבאמת תדע על איזה משברים אני מדברת או חווה.

בוא נפריד את הדברים:
1. משברים - קורים. ויש. וזה לא קשור לגיל, זה יכול גם לקרות בגיל 8.
2. סיפוקים - צריך לעבוד כדי שהם יקרו.

ואם אתה רוצה לשלב? אז להתגבר על משבר נותן לך את הפוש הכי גדול שיש ואת אחד הסיפוקים הגדולים. ומהכל אתה יכול להשליך להווה ולעתיד.

ואין צורך להתעצבן, דיונים כאלה דווקא ממש מעניינים וטובים ועושים טוב לפורום הזה!

Lqpark

New member
לא יודע למה את חושבת שאני מתעצבן

ממש לא,
אני גם לא נכנס איתך לדברים אישיים.
נראה לי שטחנו את הנושא....

למעלה