26 או 28

פזומט

New member
26 או 28

האמת, שזה לא כל כך משנה. העוגה תמיד תצא עגולה. ומה זה הבדל של שני סנטימטר בגודל של התבנית. החיים בתבנית... אולי כהמשך לדברי חכמים של ג´ונגלר, אולי כדבר העומד בפני עצמו. אוסף של ביטויים כמו... "אני מכיר את עצמי...", "כזה אני" ולעומתם "אני בחיים לא אהיה כזה" מכניסים אותנו לתבניות. מין סדים כאלו שנוצרו על ידי הורינו, על ידינו כמענה לציפיות של ההורים, החברה שמסביבנו או יציר כפינו טהור למהדרין. הסדים האלו טובים לשעתם. נותנים לנו את מושג הגבולות שלפעמים אנו צריכים כדי להתקיים. כדי להרגיש שיש לנו קירות, ואנחנו לא נופלים לתוך חור שחור ומפחיד. אבל מה קורה כאשר אנחנו גדלים, והתבניות עדיין נשארות איתנו? כמה כבד המשא. גם כדי לקיים ולהזין את המסגרות והתבניות האלו, וגם המחנק. גולם שקם על יוצרו. יצא לכם פעם לקום בבוקר ולהרגיש שהיום זה היום שבו אתם נותנים לעצמכם מתנה בדמות בריאה מחודשת, סולחת, של עצמכם? יצא לכם להרגיש את האושר העצום בהרגשה שהגבולות התרחקו, שמהיום הכל מותר לכם ואתם קובעים את חוקי המשחק? שיקרה מה שיקרה, אבל אתם סולחים לעצמכם מראש על כל פאשלה שתעשו? מפחיד, נורא מפחיד, לשבור את התבניות האלו ששמרו עלינו כל כך הרבה שנים. להגיע עד לרמה שבודקים האם מפלס הסוכר בקפה של הבוקר מעודכן, או שבא לנו להוסיף או לגרוע כפית. לבוא אל עצמנו פתאום. להרגיש כמה דברים אנחנו עושים במהלך היום מתוך ציפיות של אנשים בנו. להפסיק לקבל את כל מה שהתרגלנו אליו כמובן מאליו, ולבחון את כל החיים שלנו מחדש. כל יום. להרגיש שזכות הבחירה היא הזכות הגדולה ביותר שלנו. לבחור אם להגיד בוקר טוב בכניסה למשרד לבחור אם לישון בצד ימין או שמאל של המיטה לבחור את בן הזוג שלנו כי מה הם החיים אם לא בחירה במה שטוב וראוי ונכון לנו על מנת לברוא את עצמנו מחדש כל יום? ולשם כך חייבים לשבור את התבניות. אילההההההההה.... לא אמרתי לשבור את הביצים. רק את התבנית!!!!! איך נעשה עוגה כושית בלי תבנית ובלי ביצים??? ככה אני מרגיש. באהבת אמת. פזוקיקי

jongler

New member
פז../images/Emo42.gif

פז! אני אוהב אותך, (בלי ´אחי´ בלי עמיאת וכו´). חיבוק - ראיתם פעם חיבוק בין גברים? כיצד זה הולך?! לחיצת יד אח"כ , משיכה ,יד ימין מורמת מעלה מעל הראש כהכנה לתרגיל ג´ודו מתקדם חגורה ירוקה, יד שמאל נמתחת מטה בעיקול עיגוף, תפיסה חזקה עד מעיכה ישירות לבית החזה, שתי תפיחות ´אמיצות´ מרעישות , תפיסת הכתפיים של הנחבק, לעיתים חיבוק נוסף ואז שוב תפיסת הכתפיים ושוב לחיצת יד אך מורמת ויש האומרים לאות ניצחון... פגישה בין נשים ( או בין נשים לגברים )- חיוך בפה סגור עם הרמת גבה (לא חובה) קירוב הלחי ללחי (לא חובה מגע) כיווץ שפתיים (לא חובה) והתרחקות.... ויש חיבוקים עם יד שמשפשפת את הגב כזקוק לעיסוי, עם תפיחות להוצאת העצם מגרונו של הנחבק, חיבוק עז עד חירחורי גסיסה מחנק והתפקעות צלעות... אז, היכן החיבוק? היכן ה´להיות עם...´? היכן הזוגיות שבמפגש? היכן האהבה והשיתוף? תראו תינוק מחבק... תראו אמא שמחבקת את תינוקה... אין לנו מה ללמוד מ"הגדולים והחכמים" כי "הם" שכחו לחיות. לשבור את הגבולת פז, לשבור! אין מה לדעת בלחבק, יש לשכוח מהחיבוק, להתמסר , להעלם ואפילו לשניות בודדות, "להיות עם" ולא "לגמור עם זה ודי", ללא כללים, ללא גבולות, ללא לדעת, ללא אסור וללא מותר רק להיות עם באהבה. ופז, קטנה לסיום... "אהבת אמת"?! היש אהבת שקר?! היש אהבה שאינה אמיתית?! אז כיצד היא אהבה?! באהבה חברים, בחופש וב
לכולם JonGler

פזומט

New member
כן כן... זה זה!

כשאתה מקבל את החיבוק ההוא? מאותו אחד שלא נעים לו? עם הטפיחות הקלות על הגב? עם האמירה השקטה של "תשמע... אני לא יכול להיות כאן ועכשיו עם התחושה... אז אני מטופף על הגב שלך"... עם מה יגידו אנשים שגבר מתחבק עם גבר בשקט, עם תחושה של כאן ועכשיו, עם קבלה ונתינה של האנרגיות... זה בסדר... לא חובה נשיקה, זה יעשה אותך למה שאתה כל כך מפחד ממנו? "אתה" כמשל. לא אתה
הזכרת תינוק. לפני שהוא יודע לחבק, הוא זוחל. ואם תרצה לדעת מה זה מגע של שיאצו, שים תינוק כזה שיזחל על הגב שלך. עוד משהו שאנחנו שוכחים כשגדלים. ולסיום... יש JonGler - יש אהבת שקר. זו האהבה שהיא על תנאי. יש אהבת חינם? באהבה. אמיתית. פזיק

גרוּפ האג

עברתי, ראיתי יש פה חיבוקים, אז לא יכולתי שלא להתקרב... גמני רוצה... אחד הצירים שדרכו אני יכולה לראות את ההתפתחות שלי הוא הציר הזה, של המגע והחיבוק... "החיפוש אחר החיבוק"... אם פעם לא יכולתי לשבת ליד אנשים באוטובוס, שמא יתחככו בי בטעות, והתחלחלתי והצטמררתי כשמישהו נגע בי בטעות ברחוב... הרי שהיום כל מי שפותח את זרועותיו לקראתי מיד מוצא שם היענות שמשאירה אותו פעור פה... וזרועות... :) אני זוכרת סדנה אחת שהשתתפתי בה במסגרת לימודי העיסוי שלי, שהיו בפני עצמם שלב חשוב במסע שלי אל המגע והרשות לגעת. הייתה שם אישה אחת, מבוגרת ממני, אולי בגיל של אימא שלי, או כמעט. והיא, איכשהו, נדלקה עליי. שלושה בנים היו לה, היא סיפרה לי, ובי פתאום היא מצאה, ולו לרגע, את הבת שתמיד רצתה. ובשלב כזה או אחר, היה שם חיבוק. אבל מה זה חיבוק?! חיבוק שעד אז לא עלה בדעתי שבכלל מותר (!) שיהיה בין "אימא" ל"בת"... חיבוק שהיה שייך מבחינתי יותר לגבר-אישה... חיבוק שכל הגוף נוגע, שיש בו גם ליטוף ויש בו תנועה, והוא מתארך ומתארך, שנושמים לתוכו ולא מרפים... חיבוק שאז הרעיש אותי עד עמקי נשמתי, שעד היום אני נושאת איתי ושבזכותו, באמת בזכותו, אני יודעת היום לחבק את הבן שלי כמו שאני מרגישה, ולא כמו ש"צריך"... ועל כך אני מודה לה, לאישה ההיא, שאפילו את שמה אני לא זוכרת... תודה. :) החיפוש אחר החיבוק... מתחבר אליך, פז´קה, כי כל הבנה חדשה שלו חייבה שינוי, או לפחות בדיקה, של גבולות. דיאלוג מתמיד. ביני לביני. ביני לבין מי שמולי. ושוב, ביני לביני. מה רציתי ומה קיבלתי. מה רציתי לתת ומה נתתי. ואיך ועם מה אני יוצאת אחורי כל זה. כןכן, כל כך הרבה, וכולה חיבוק... :) ויש עוד חיבוק שאני זוכרת... הזוי משהו... ומתוק כזה. באמצע כל ה"האסל אנד באסל", באמצע עיר הומה, כמו אמצע ה"סיטי" של הרצליה בשעת צהריים עמוסה, עוברים ושבים עוברים ושבים ועוברים, ואני בתוך חיבוק, שעכשיו נראה לי כאילו היה בסלואו-מושן ביחס לכל מה שהיה מסביב... חיבוק מבולבל, כן, אבל חזק בעוצמתו... כזה שאולי באותו רגע היה חזק מכדי להכיל, שאולי היו בו הרבה רבדים, אבל היום נשאר אצלי להתרפק עליו... עוד חיבוק לאוסף שלי... עוד ציון דרך במסלול החיבוקים שלי... "חיבוק ושכולם יקפצו"... שביל קליפות החיבוקים... ספרו על חיבוקים שלכם... בא לכם? א י ל ה מי בא אליי? ומי, מי גאון של אימא... :)

september

New member
טוב אז גמני

עברתי פה בסביבה....ראיתי אורות אז נכנסתי... כיף לך. כיף לך שאת יודעת לחבק כל כך נכון וכל כך אמיץ. סיפרתי לך לפני כמה זמן על מערכת היחסים שלי ושל החיבוקים. ושכל זה התחיל מגדילה ומצמיחה ובהתבגרות בסביבה כל כך לא מחבקת עד כי "חיבוק" התפרש כמעט כמשהו שאו שצריך באמת לזכות בו או שפשוט לא מגיע לך המגע הזה וזהו. החיבוקים שלי הפכו למגע ההוא שציינת אותו-המגע של בינו לבינה ושם, אוחחח, כמה טוב הייתי מחבקת....וכמה לא נכונים היו החיבוקים האלה... אבל משו אחר לא הכרתי... והיום אני מסתכלת על אלה שלא חיבקו אותי כילדה שחזרה הביתה מהגן עם סנטר פצוע אחרי שהחליקה, כנערה נסערת ומתחבטת בחבלי הצמיחה, אפילו ככלה "מאושרת" ביום החתונה שלה ושנים אחר כך כאשה מתגרשת עם כל הבלבול שהיה כרוך בדבר, רואה אותם מחבקים בחום וברוך את הנכדים שלהם ולא מבינה למה הם מקבלים אותו ואני עדיין לא..ושוב חשה שכנראה משו לא בסדר איתי, פשוט לא מגיע לי ולא מצליחה להבין מה בעצם צריכה לעשות כדי לזכות בו.. אהבתי את התיאור שך על האוטובוס, החשש מחיכוך, ממגע...ואני מוצאת את עצמי משחזרת כל כך הרבה מגעים וחיכוכים שמגמתם תמיד היתה אחת-וכל כך לא נכונה- כאילו כל חיבוק מזדמן שכזה, כל חיכוך כל כך מיני, כל כך זמני יפצו אותי בעצם על המחסור בחיבוק האמיץ שתארת-הנכון-שיכולה רק לדמיין אותו ולא כל כך מכירה <בעניין הזה אני כמו עיוור שמנסים לתאר לו צבע כחול>. ועדיין אני נוקשה היום בחיבוקים שלי -אלה האמיתיים- וגיליתי שהדרך שלי היא לחבק במילים-כי שם אפשר דווקא לגעת ויחד עם זאת להרפות אם רוצים. המילים נוגעות-לא- נוגעות, אפשר להתחמם מהן, להפנים אותן, כאילו נושמת את ריח גופו או גופה של זו שמחבקת.. משתדלת להמנע מחיבוקים אגביים של לילה-את זה כבר משכילה לעשות...ובכלל... שכחתי... שבמקרה עברתי כאן בסביבה...ראיתי אורות.....אז נכנסתי.... september מחבקת דרך הקופסה המגוננת את כולכם.

פזומט

New member
האג אנד דאז

כיף לך. את עם החיבוקים שלך. את עם התובנות שלך. התנסויות. ערים סואנות. שאלת על חיבוקים, וחשבתי שאולי כדאי שאשתוק, ולא. דווקא אספר על דורון. ככה נקרא לו. ילד בן 5, שבמסגרת הלימודים קיבלתי אותו במתנה לטפל בו. חסר שיניים. כולן נרקבו. מהזנחה. דורון נועל נעליים חדשות. קיבל אותן מהשכן. בפגישה הראשונה שלו סיפר לי על אבא שרוצה לזרוק את אמא מהבית. היום סיפר על האחות הגדולה. שנזרקה מהבית עם בקבוק זכוכית על הראש. דורון בכלל התפלא שלא נפתח לה הראש. גם סיפר לי היום על האח הגדול. שהביא הביתה רובה שגנב מחבר שלו. שאלת על חיבוק אילה? החיבוק שהתחבקנו היום שווה כל אמירה ותובנה. חום של ילד שצועק מתוך העתיד שמצפה לו. מתוך האלימות, הכעס והג´יפה שהוא מתחיל לשחות בהם עכשיו. באהבה. פז

אחממ..

אאה.. איזה מזל שהצצתי.. וואו! חיבוקים. ועוגות כושיות. אפילו גלידה ו..כן. גם אחזור לכאן לצרף עוד שביל של חיבוקים. מפת דרכים. ביום פחות גשום כשיהיו יותר מלים בנתיים רק להתפעל..ולהנות

למעלה