25M - שוק הכרמל

אני אוהבת את ימי שלישי ורביעי במקום

מהסיבה שאלו ימים שבהם הם מתנסים בעבודה יצירתית עם חלקי פנים ויוצא לי לטעום דברים נהדרים.

salo22

New member
אם אני לא טועה

מחלקי הפנים, הייתה בעיקר מנה של פרוסות לב פרה (או שור) צלויים שלא התלהבתי לנסות, כמובן גם כבדים. שולחן ליד שאל לגבי מוח, לא היה. אקח בחשבון על הנתחים הפנימיים הזולים יותר, תודה..

erezavn

New member
התרשמתי מכמה מקורות שדווקא הסטייקים המוגשים ב25M לא משהו...

ערבי המעושנים והפנימיים הם נחמדים, טעימים ומגניבים... גם העראיס ושווארמת המעושנים הן אחלה מנות, אבל ממה שקראתי בכמה וכמה מקומות דווקא הסטייקים לפי משקל גם ב-25M וגם בעראיס בשרונה מרקט לא הלהיבו...
לי לא יצא לנסות נתחים במסעדה הזו ולכן אני לא יכול לשפוט אותם, אבל במקום כזה שאמור להיות מקצוען ואיכותי במיוחד בכל הקשור לסטייקים ולטיפול בבשר, אני מצפה לשמוע שהסטייקים (או השיפודים) הם מעולים. ודאי מדורגים בטופ הישראלי.
אגב, בכל הפעמים שקניתי במיטמרקט בשר במשקל (לאחרונה אנטריקוט משויש נהדר, לפני כן בשר ראש לבישול ארוך ועוד) הייתי מרוצה מאד מאיכות הבשר, ויצאו לי אחלה מנות...

salo22

New member
ממש אין תלונות לבשר

הוא מהרמה הגבוהה יותר שאפשר למצוא והיישון וטיפול שלהם מצויין, אבל לא יותר טוב לטעמי (באופן משמעותי לפחות) מכמה איטליזים אחרים. הפריים ריב היה חתוך לדעתי בויטרינה בפרוסות דקות, כנראה כדי לעמוד בביקושים נמוכים של 100, 200, 300 גרם, לי זה לא מתאים, רוצה בנתחים גדולים ובמחיר אטרקטיבי, זה משיגים כשקונים באיטליז.

אפרופו פריים ריב - ראיתי באטליז הכשר בשרונה מרקט

נתחים גדולים ויפהפיים! חבל שזה כשר אבל זה נראה מעולה.

הבשר שלהם לא רע בכלל

לערב צוות בעבודה שדרש תעודה קניתי אנטריקוטים וקבבים שהיו טובים מאוד.
גם כבד העוף שקניתי בדרך מהעבודה הביתה היה מעולה
הפריים ריב שלהם אכן נראה טוב אבל עוד לא יצא לי לקנות

תודה, טוב לדעת. אבל היה יותר יקר מהאטליז שלי

לפריים ריב ברמה"ש שמביא שארולה מעדר בגולן. ההוא משרונה התחמק מלומר לי מה מקור הבשר. אבל הוא חתוך ומוצג נפלא.

מיתר44

New member
שואל ללא התרסה: האם כשרות פוגמת במשהו

כשמדובר בנתח כפריים ריב. אני מודע לתוספת המחיר הנובעת מתו הכשרות.

הבעיה העיקרית היא תהליך הכשרת הבשר

בשר מוכשר הוא בשר שקיבל כמויות מאוד גדולות של מלח ומלח גורם ליציאת נוזלים מהבשר מה שפוגם בעסיסיות שלו ובטעם שלו.

Omnivore

New member
האם כל בשר כשר בהכרך מוכשר?

יכול להיות בשר לא מוכשר, אבל כשר לאכילה?
למה אני שואל - בטרקלין הבשר הוא משחיטה כשרה והוא בשר מצוין. האם גם בשחיטה הכשרה התהליך משפיע על איכות הבשר או רק ההכשרה במלח?

ככל הידוע לי

יש הבדל בין שחיטה כשרה לבשר כשר - שחיטה כשרה לבדה אינה מספיקה כדי לקבוע כי הבשר כשר עם תעודה אלא יש לבצע גם הכשרה של הבשר וזהו תהליך ההמלחה.

SimpleAim

New member
אשמח לשמוע לגבי האיטליזים האחרים :)

אני מר״ג וקונה בעיקר בעיראקי על ארלוזרוב סטייקים של פילה או אנטריקוט אבל עוף וגם נתחים אחרים פחות מוצלחים שם לדעתי. בעבר גם היה בקר מוצלח בטיב טעם בגבעתיים אבל המחירים מאוד עלו וכבר עדיף לקנות אצל קצב... עוף אני קונה בעדן שמביאים משק ארצי אבל הקצב שלהם לא עושה כלום כך שזה אומר לפרק ולנקות בבית מה שלא תמיד מתאים, במיוחד עם בשר עוף. לעיתים גם קונה אצל זלמן בg או מרחיקה לידע הבשרים ברמת אביב אבל זה באמת לעיתים רחוקות ומתוכננות מראש.

מיתר44

New member
ממליץ על אבו חילווה ביפו

יש אצלם הכל בכל כולל מוצרי עוף וכמובן בשר בקר וכבש ומוצריו. השירות קשוב ונענה לבקשות
מיוחדות שלי כלקוח.
אוהב להגיע בשמונה - שישי או שבת (בראשון סגור) לבצע קנייה. בבוקר יש חנייה והתחבורה די דלילה.
אפשר לקנח בכנפה אצל ממתקי מוטראן שממול, להשלים קניית ירקות/פירות בירקנייה שליד או אפילו
לנגב חומוס ו/או להינות מעל האש במסעדה סמוכה.
יפת 142

אין הכל בכל - לבן אין שם
מאידך, יש שם במיה הטובה בארץ.

קטנה כגודל זרת, לא סיבית, מנוקה כבר ואחרי הקפאה במקום. כנ"ל לבבות ארטישוק מוכנים למילוי. ולאוהבי ומוקירי המולוחייה, בלוקים של מולוחייה קלופה, שטופה וקצוצה.

למעלה