250 סמ"ק מול 300 סמ"ק?

Mcboomy

New member
250 סמ"ק מול 300 סמ"ק?

אהלן, אני מתכוון לקנות אופנוע בקטגוריית A1 ומתלבט בין כל מיני אופציות.
השאלה בעצם אם אופנוע 250 יהיה מסוגל לעמוד בנסיעות של פעם בשבוע באורך של כ 77 ק"מ? או שעדיף לי לקנות אופנוע בנפח 300 סמ"ק (ואם בכלל יש הבדל גדול כלשהו) ?
הסתכלתי על מחשבון ביטוח וראיתי שאופנוע 300 סמ"ק יוצא 7000 שקל שנתי רק חובה- זה הגיוני ?
ההתלבטות כרגע היא בין נינג'ה 250 לנינג'ה 300 והאם שווה להוסיף כסף כדי לקנות את ה300 בעיקר כשהביטוח קופץ מאד.

Yemeth

New member
משהו כנראה לא נכון בנתונים

או שסימנת ביטוח לכל נהג, שאכן מקפיץ את הביטוח לרמות הזויות.
לשאלתך, אין שום בעיה ל-250 מודרני עם דבר כזה ואף יותר.
פעם בשבוע זה שום דבר, טפל כמו שצריך ואל תרכב בפול גז.
ביטוח ל-250 אמור לצאת לך בסביבות 3,600 וביטוח ל-300 בסביבות 5K. אל תשכח צד ג'.

Mcboomy

New member
תודה על התגובה! המחיר המצוין הוא גם לנהג צעיר? (בן 20)

Yemeth

New member
וואללה, הצעירים נדפקו לגמרי

אכן יצא לי 7.3K בחישוב של שנה וותק, גיל 20 ללא תאונות וכו'.
קח 250 ותצבור קצת וותק.
ראיתי שהמחירים יורדים משמעותית מגיל 21 עם מעט שנות רשיון.
&nbsp
בזמנו ביטוח ל-GS500 עלה לי בסביבות ה-2,000, אך זה היה בתקופה אחרת, לפני חוק מוות הספורט המוטורי, כמעט 100% יותר מכוניות על הכביש ונהגי ליסינג פסיכיים במכוניות מנותקות מהסביבה שדורסים אותך תוך כדי צילום סלפי.

BlueFairy10

New member
כמה דברים

כמו שאמר Yemeth - אין שום בעיה לעשות נסיעה של 70-80 ק"מ פעם בשבוע עם אופנוע 250 סמ"ק מודרני. יש בשוק כמה וכמה דגמים שיכולים לענות לך על הצורך הזה, שהם לא חדשים מהניילון ולכן גם תקציב הקנייה שלך יכול לרדת. מה שכן - מה שזה לא יהיה, קח לבדיקה.

בהתלבטות בין 250 ל-300 - גם בעיניי הסעיף הכלכלי של הביטוח היווה שיקול רציני, כי תוספת הכח לא היתה משמעותית בעיניי (זה לא באמת 300, יותר בכיוון 285). מעבר לזה אתה צריך לקחת בחשבון כמה דברים:

1. כמו שהבנת יש קפיצה רצינית בדמי הביטוח בין 250 ל-300 סמ"ק, משהו סביב 2,000 ש"ח. מטופש מאד ולא ממש מסתנכרן בלוגיקה עם מדרגות הרישוי, אבל ככה זה. עד לא מזמן היה פה מישהו שהיה אומר על זה:

2. מעבר לקפיצה שבין הנפחים השונים, יש משמעות גדולה לגיל הרוכב ולשנות הוותק שלו על דו"ג. אם אתה באמת בן 20, כמו שכתוב בכרטיס שלך - כן, בהחלט יכול להיות שביטוח החובה על אופנוע (וגם קטנוע, אגב) 300 סמ"ק יוצא לך סביב 7,000 ש"ח.

אבל!

3. יתקנו אותי אלה שמתמצאים יותר, קטגוריית ה-300 היא חדשה יחסית ולכן לרוב האופנועים בה (אם לא כולם) יש גם ABS.
זה שיקול משמעותי, בעיקר אם זה אופנוע ראשון שלך.

SaarN1

New member
לגבי הABS

די בטוח שכל אופנוע 250 חדש מגיע גם עם ABS (דיוק 200 - שבו גם אפשר לכבות אותה אגב, Z250 וכו')
בקטנועים למשל, קטגוריית ה-300 היא לרוב ההתחלה של ה-ABS, למעט חריגות כמו ה-NMAX ועוד איזה קטנוע 250 די מפורסם (אחד עם הסיומת max בשם, לא סגור על דגמי קטנועים) שהביאו מאיזו מדינה אסייתית ששם הקטגוריה סופר נפוצה והוא מגיע עם ABS מהמפעל באותה המדינה..
אישית, אני רוכב על דיוק 200 והוא לא הכי נוח לנסיעות ארוכות, הוא צילינדר אחד, כמו הרוב המוחלט של הקטגוריה הנמוכה, והוא מווברץ בקטע מחריד בסביבות ה100 וצפונה, אין רזרבות עקיפה, המנוע עובד די קשה והמושב על הפנים בנסיעה ממושכת (וזה עוד בהתעלם מזה שאתה יושב חצי על המושב וחצי על מיכל הדלק וכל אבן שנוסעים עליה = פליק בביצים).
אם אתה יכול לעמוד בביטוח אז תעלה במדרגה ותקנה כלי עם מנוע חלק יותר, עם קצת יותר כוח ואולי גם ותשקיע ככה באיזה מושב אפטרמרקט נעים ורך לנסיעות כאלה.
אבל אם אתה בראש של לחסוך - כמוני, אז גם אופנוע קטן יעשה את העבודה, מניסיון.
גם אני נחרדתי לראות 6,500 כהצעת ביטוח חובה לכלי שהוא מעל 250, הזוי לחלוטין.
&nbsp

BlueFairy10

New member
כנראה שאתה צודק.

אני בכלל לא חושבת על חדשים, מטעמי תקציב.
אם אני מבינה נכון, פות"ש שאל על אופנוע, לא על קטנוע.
פות"ש גם ציין את הנינג'ה 250 מול ה-300, אולי בגלל זה חשבתי על משומשים.

לא חיפשתי לאחרונה, אבל למיטב ידיעתי כבר לא כל כך מביאים דגמי 250, לפחות לא כאלה שמתאימים לרכיבות יומיומיות.
באתר של הונדה, למשל, לא קיים CBR250 אלא רק 300.
גם באתר של מטרו אני לא רואה נינג'ה 250, רק Z250.
כנ"ל בדיקה קצרצרה של דגמי ימאהה החדשים שמוצעים באתר.
אני מניחה שהמצאי דומה גם בשאר החברות.

אני לא ממש מבינה על איזו אי נוחות אתה מדבר, אבל זה כי אני לא על KTM...
אין לי בעיה לרכוב גם 200 ק"מ ברצף, נוח לי מאד. מצד שני - אין לי ביצים

גם נושא הוויברציות לא מוכר לי. לא קרה לי שלא היו לי רזרבות לעקיפה, אם כי זה כנראה נובע מהעובדה שאני לא ממש מגיעה למהירויות של רוב חברי הפורום. אני מסתפקת בלהיות קצת יותר מהירה משאר התנועה, כמה שצריך כדי לרכוב בטווח הבטוח.

קצת לא ברורה לי הכדאיות של קניית כלי 300 סמ"ק - מעט הכח העודף שהם מציעים מעבר ל-250 לא שווה בעיניי את התוספת במחיר בקניה ובביטוח. אם כבר לנצל את שינוי דרגות הרישוי - עדיף משהו קצת יותר גדול וחזק. משהו שייתן תמורה אמיתית, כזאת שתמתיק קצת הן את ההפרש במחיר הקנייה והן את העושק של חברות הביטוח.

Mcboomy

New member
את מאד צודקת

אני מתכוון לקנות נינג'ה 250 יד 2- ניתקלתי בכמה דדגמים 2015 ביד 2 עם טיפה קילומטרז' (3000 בערך) אחד אפילו דרך מטרו (שהיה נראה בעיני מאד מוזר שהוא פורסם במחיר כזה וביד 2)
אני חושב שסידרתם לי את הבעיה, אני אכן נהג בן 20 ואם באמת הביטוח לגיל הזה כל כך גבוהה לא שווה לדעתי ללכת על אופנוע כבד יותר מ250 - אולי יותר מאוחר.
בעקרון אני מקווה שהובהרתי נכון- 70 קילומטר זה צד אחד כלומר נסיעה הביתה מירושלים 70 קילומטר וחזור לאחר יומיים בערך.
אני נהג מתחיל ורציתי כלי שיהיה לי נוח ויחסית זול מאחרים והכי חשוב- כיפי.
שאלה אחרונה, האם המשקל שלי מהווה פקטור מבחינת מהירות של המנוע? (אני שוקל מעט מאד.)

למעלה