...................................

exit_from_here

New member
מה שאתה אומר בעצם

זה שאם בארץ מסויימת יש אפליה נגד מיעוט מסויים אז בעצם גם ארצות אחרות יכולות לעשות ככה כי גם הם עושים ככה... מצטער לאכזב אותך,אנשים שרצו ללכת לא הלכו בגלל המחיר,אני מכיר לפחות 15 כאלה אישית ואני בטוח שיש עוד הרבה,זה שלך יש כסף להוציא 200 שקל על הופעה אז תהנה,חוץ מזה שכולנו יודעים טוב מאוד שלמשינה יהיו עוד הופעות והם לא מודיעים עליהם כי הם רוצים לגמור למכור את הכרטיסים היקרים להופעות הראשונות. וגם אדון ארצי וגברת ריטה לא בסדר זה נכון,אבל זה לא אומר שגם משינה צריכה להיות ככה.

Vdrums

New member
בעניין הזה זו ממש לא אפליה.

בוא ונסתכל מהצד הכלכלי. אמן/חברת הפקה=יצרן/ספק סחורה, קהל=לקוח יש היצע וביקוש. יש ביקוש גדול מאוד להופעות של משינה ולכן הספק מרשה לעצמו להדביק מחיר מסוים למוצר שלו. ברגע שיש היצע וביקוש אז תמיד המחיר יעלה. העובדה בשטח היא שיש ביקוש להופעות והכרטיסים נמכרים. יש כרטיסים גם ב120 שקל אז מה הבעיה?

exit_from_here

New member
ראית את המילה אפליה?

נכון,גם זכותה של תנובה להעלות את מחירי החלב,ועלית יכולה להעלות את מוצרי השוקולד בהתאם לביקוש..צודק אבל זה לא אומר שזה הוגן,משינה בעצם טרקו את הדלת בפרצוף להרבה מעריצים שלהם. אתה חושב שזה מחיר הוגן,ולך יש כסף לשלם,לא לכולם יש. ויש בעיה גם עם כרטיסים ב120,תתפלא יש כאלה ש120 זה לא משהו שנוח להם להוציא בשניה.

Vdrums

New member
אז מה אתה רוצה?

שהם יופיעו ולא ירוויחו? הם לא מקבלים נטו מכל כרטיס, יש הפקה, הגברה, תאורה, השכרת מקום המופע, עובדי במה, ציוד, יחצנו"ת, פירסום ואולי עוד דברים שאני לא מודע אליהם. אני לא אומר שהם לא יצאו נשכרים, אבל למה להם לעשות מינימום רווח? ואל תשווה חלב ולחם שהם מוצרי יסוד להופעה שהיא בגדר מותרות בלבד. ומותרות זה משהו שאם אתה יכול אתה מרשה לעצמך. אני לא חושב שהם טרקו דלת למעריצים, אתה אומר ששלמה ארצי וריטה טורקים דלת? אם עניין המחירים היה מציק לצרכן הישראלי (כמו עוד הרבה דברים) אנשים פה היו עושים חרם צרכנים, אבל אף אחד לא עושה את זה אז כנראה שאנשים מסתדרים. תגיד לי בבקשה גילאים של אנשים שאתה מכיר שנטרקה בפניהם הדלת ולא יכולים ללכת להופעה. אני מחכה לתשובה זה מעניין אותי. זה כמו שלמישהו יש רכב ולי אין, נו אז? אני אתלונן שמחיר רכב יקר לי מדי?

exit_from_here

New member
יש עדיין הבדל

בין שלמה ארצי וריטה שמכוונים לקהל מבוגר יותר וזה עדיין לא בסדר ומשינה שמכוונים לבני נוער,הקהל של משינה בעיקרו הוא בני נוער כיום ומי שהיה נוער בתקופת הפעילות שלהם. גילאים של אנשים?מ13 ועד 19 שאני מכיר... ואם למשינה היה אכפת מהמעריצים שלהם הם לא היו עושים את זה במקום שידוע מראש שהוא יקר.

Vdrums

New member
למה אתה מחליט שרוב הקהל

של משינה הם בני נוער? אני גדלתי על משינה ואני כבר בן 24. אתה לא יכול לדעת מי הקהל של משינה מכיוון שהם לא הופיעו ב8 שנים האחרונות. ואני שמח מאוד שהנוער אוהב אותם ורוצה לבוא להופעות. והסיבה ששאלתי אותך על הגילאים היא שזה לא מראה על מצב כלכלי שמשפיע אלא על העובדה שלילד בן 16 אין אפשרות להוציא 200 שקלים במקום על כרטיס להופעה וככה זה תמיד יהיה. כי מן הסתם ילד בן 16 לא עובד וחי על חשבון ההורים. בינתיים אני יכול להביא יותר מ20 אנשים מתחת לגיל 18 שכן הולכים להופעה. (ואפילו לא רק לאחת מהן)

exit_from_here

New member
מה לעשות זאת האמת

אם תקרא שוב את ההודעה שלי תראה שאמרתי שגם מי שהיה נוער בתקופת הפעילות שלה ואם אתה היום בן 24 זה אומר שהיית בן 16 אז,ובן 16 זה נער,סורי לאכזב אותך. ובזה שלילד בן 16 אין כסף אתה רק מחזק את הטענה שלמשינה יותר אכפת מהכסף. מה לעשות שגם אומן גדול ככל שיהיה הוא בנאדם,יכול להיות שקשה לך לקבל את זה אבל משינה הם לא צדיקים ותמימים,ממש לא.

Vdrums

New member
לא הבנת.

רוב המעריצים שהיו בתקופת הפעילות שלהם היו אז בני 16-17-18 והיום מן הסתם זה 24-25-26 מי אמר שלא הולכים להופעות בגיל הזה? דבר שני הוא, שאז המחירים לא היו כאלה גבוהים. מחיר הופעת הפרידה בקיסריה כמה מושבים מאיפה שאני הולך לשבת שוב בקרוב עלה חצי מחיר, דהיינו 100 שקלים בלבד. אז אין קשר לכסף כמו שאתה חושב. המצב לפני 8 שנים הוא לא המצב היום אז כנראה שלהרים הופעה אז והיום זה לא אותו דבר. עובדה שגם לפני 8 שנים אלה היו הופעות אחרונות וזו היתה אחלה סיבה לדפוק מחיר אבל הם לא עשו את זה. והנה הכרטיס מלפני 8 שנים...

exit_from_here

New member
תראה,תשמע

אם אתה רוצה להמשיך את הדיון הזה אין לי בעיה,פשוט הדעות,הטענות וכל דבר לא השתנה מתחילת השרשור,שנינו נשארנו באותה דיעה ועם אותם טענות. אם אתה רוצה יש מסרים,אימייל,ואייסיקו,הדיון הזה כבר נטחן בפורום כמה פעמים....

MafistoCat

New member
כמה דברים על הדברים

לא אמרתי שהנסיעה להופעה קשורה לאמן או שהיא מהווה בעיה עבורם. כתבתי את הדברים מנקודת מבט של הצופה. יש הרבה אנשים שמיקום ההופעה הוא שיקול מכריע אם לנסוע או לא, שוב - בלי קשר לאמן! ההשוואה בין מכוניות לבין אמנים היא בעייתית (נכון, אני כתבתי אותן אבל בכל זאת...) מאחר שאי אפשר להווכח שוולוו היא מכונית עדיפה על פיג'ו בכך וכך תכונות אך אפשר ועוד איך להתווכח על המשפט שכתבת "דברים טובים עולים כסף..." בהקשר למוסיקה. הרי יש הופעות יותר טובות מההופעות של משינה שעולים פחות, ולהיפך. זה כבר עניין של טעם. בהמשך אתה כבר מתווכח עם עצמך, כמו למשל "הופעות כאלה הינן מותרות. ומי שלא יכול להרשות לעצמו מותרות מהסוג הזה זו בעיה אחרת". אני מסכימה שלראות הופעה, לא בהכרח של משינה, זה מותרות. אני רק ציינת את הבעיה בעניין מנקודות מבט שלי. נקודת מבט של מישהו שלא תשלם 200 ש"ח (פחות 5 ש"ח בשביל שבעין המחיר יראה זול) להופעה של משינה. דבר אחרון לגבי קצב מכירת הכרטיסים: שיטת "העדר" מאוד פופולרית בארץ. אני מכירה כמה וכמה אנשים שלא שמעו על או את משינה מעבר לגלגל"צ או לשיר מסיבת הסיום שלהם בתיכון, אבל בכל זאת הם קנו כרטיס במחיר מלא. למה? יתכן שבגלל שאחרים עשו זאת, הם שמעו שזו ה-הופעה של הקיץ, זה הולך להיות ע-נ-ק. כמובן שזה לא כולם, יש את אלו שאמת אוהבים/מעריכים/מעריצים את משינה אבל קשה להתעלם מתופעת העדר שלא בהכרח מוצדקת בנסיבות אלו. היה מצב דומה כשה-RHCP החלו למכור כרטיסים להופעה בארץ (שבסופו של דבר לא התקיימה) אבל במקרה זה אני רואה מבינה את סיבת הריצה. מדובר בהופעה חד-פעמית של להקה גדולה מאוד מחו"ל.

Vdrums

New member
תראה אנשים שרצים

בתופעת העדר לקנות כרטיסים להופעה שהם שמעו שהיא תהיה טובה והפיתוץ של הקיץ ולא בגלל שהם מכירים את משינה ושומעים אותה כמו מוזיקה אחרת שהם אוהבים אז תסלחי לי הם מפגרים. ללכת להופעה מתוך היגררות אחרי אנשים זה טיפשי, להופעה הולכים בשביל מוזיקה. לדוגמא רוב החברים שלי הלכו בזמנו להופעה של U2 ונכון שזו להקה מחו"ל וחד פעמי, ומופע מושקע וגרנדיוזי, אבל אני לא אוהב את U2 ואני לא אלך להופעה שלהם גם אם היא היתה בפסטיבל בשקל. גם שמדובר בהופעה חד פעמית של אומן בחו"ל שיטת העדר ממש לא מוצדקת. אבל בארץ התופעה קיימת מכיוון שלראות פה אמן זר זה די נדיר. ומה שקרה עם RHCP באמת מצער... אני אחד האנשים שקנה כרטיסים ואחרי שבוע החזיר אותם...
אני לא מתווכח עם עצמי, ציינתי עובדה. חוסר בכסף או מיקום לא קשורים לשיקולים של יצרן לקבוע מחיר. המחיר נקבע בהתאם לתנאי השוק. ואני אחזור על העובדה שכל הכרטיסים לשתי הופעות מתוך ארבע כבר נמכרו כולם.

exit_from_here

New member
ספרי פרטים../images/Emo8.gif

איפה את מופיעה וכמה עולה כרטיס לפסטיבל הזה?

../images/Emo26.gif

זה מתקיים בידיוק עשרים דקות מהבית שלי (כן, אשקלונית) ואני חושבת שהכניסה למתחם היא בחינם, אלא אם אתה מגיע ברכב... אז נדרש ממך לשלם עבור חנייה בלבד. יהיו מספר במות של כלמני אומנים שיופיעו בחינם (בדר"כ זה מרגלית צנעני ואלי לוזון... בסגנון) וכמובן יש את ההופעות הגדולות של אומנים כמו שלמה ארצי, פוליקר וריטה שבשביל להכנס אליהם אתה צריך לשלם כסף... בשנה שעברה קניתי כרטיס מוזל להופעה של שלמה ארצי ב-140 שקלים. אין לי מושג כמה ייקחו השנה בשביל ברי ...

exit_from_here

New member
אאוץ'

1)140 זה המוווווווווון כסף בשבילי,אין סיכוי. 2)אני לא בטוח שהייתי הולך אם היו משלמים לי 140 שקל לבוא להופעה של שלמה ארצי,אבל זה רק אני. 3)איפה זה באשקלון?

אמממ..

1)
2) הייתי משלמת גם יותר בשביל לראות אותו 3) פארק הלאומי. אחד היפים בארץ, אם לא היפה מכולם..

MafistoCat

New member
שלמה ארצי ב-140 ש"ח

אנחנו באותה סירה. גם ב-140 אגורות לא הייתי קונה כרטיס להופעה של שלמה ארצי. אולי בעצם כן - הייתי קונה ומוכרת את הכרטיס למישהו שרוצה לראות את ההופעה, ועם הכסף הזה קונה כרטיס להופעה שאני רוצה לראות.

למעלה