...................................

MafistoCat

New member
פסטיבל בריזה - שלום חנוך וברי סחרוף

הפסטיבל באשקלון מארח את שני הגדולים בערב אחד - יום שלישי 8.7. למישהו יש פרטים על המופע כמו מחיר הכרטיס, מיקום מדויק וכו'? תודה.

MafistoCat

New member
איזה מחיר את מחשיב "טוב"?

יש אנשים שעבורם כרטיס ב-150 ש"ח (לאמן ישראלי) נחשב סביר. אחרים מציבים מקסימום של 80 ש"ח. צריך גם לקחת בחשבון את מחיר הנסיעה למקום, דלק או אוטובוס. לדעתי כרטיס להופעה כפולה של שלום וברי במחיר של כ-100 הוא סביר. בכל זאת מדובר בגדולי המוסיקאים בארץ על אותה במה.

slowhand1

New member
אולי זה נכון אבל רציתי להראות

אולי זה נכון מה שאתה אומר אחי אבל רציתי להראות שיש דברם שהכסף בהם הוא לא השיקול (כמו למשל מופע חדש של שלום חנוך)....

MafistoCat

New member
תגובה לעניין

יתכן שהכסף לא מהווה שיקול למי שיש אותו. קשה להתעלם מזה. זה בהחלט עניין של סדר עדיפויות אבל לאנשים רבים הבחירה היא לא בין הופעה של שלום חנוך ב-120 ש"ח לבין הופעה של אמן אחר ב-70 ש"ח, אלא בין הופעה של שלום חנוך ב-120 ש"ח או הבראת המינוס בבנק. העניין מתבטא גם במחירי הדיסקים. זה עצוב לראות שדיסק שיצא לפני 20 שנה, למשל של שלום חנוך עולה 90!!! ש"ח. המחיר לא הוגן ואף פוגע בשני הצדדים. אם מחירי הדיסקים הישראלים היו בסביבות 30-50 ש"ח היו נמכרים יותר דיסקים, אנשים היו קונה כמה דיסקים ולא אחד לאחר הלוואה בריבית, נהנים מהמוסיקה, יוצאים להופעות וגם האמנים וחברות התקליטים היו מרווחים. כשהמחירי הדיסקים המקוריים מגרדים את ה-90 ש"ח לא מפליא אותי שתעשיית המזוייפים בארץ היא בין המשגשגות בעולם. איני מצדיקה את הזלזול בחוק ובאמנים היוצרים אך לא די שהאמנים ישתתפו בפרסומות השתיקות המפורסמת, הם צריכים גם להוביל לשינוי בתפיסה הכלכלית של שוק המוסיקה, ובמילים אחרות לתמוך בהורדת מחירים משמעותית.

slowhand1

New member
אפרופו מחירי הדיסקים

אפ הבנתי נכון המחירים הגבוהיים זה לרוב בגלל חברות התקליטים.. ראתי ראיון עם ירמי קפלן ואחד שם כתב לו שהוא מוריד את השירים שלו בקאזה ואז הוא אמר לו(ירמי) שהוא מסקים איתו לחלוטין ועד שהחברות התקליטים לא יורידו את המחירים בצורה משמעותית אז עדיף שיוריד את השירים שהוא צריך מקאזה.... לדעתי בכלל עדיף להוריד שירים מקאזה מאשר לא לקנות בכלל מכיוון שאומן מתפרנס לא רק מדיסקים אלא גם מהופעות ולכן כדי שאומן ירוויח הרבה מההופעות שלו אז עדיף לו שכמה שיותר אנשים יכירו את המוזיקה שלו ומאשר שאנשים רבים לא יכירו ת'מוזיקה שלו ולא יבואו להופעות....

MafistoCat

New member
מחירים

אז איך תסביר שחמי רודנר הוציא תקליט חדש שמחירו 30 ש"ח בלבד? מחירי הדיסקים תלויים בלא מעט גורמים. אני לא יודעת בדיוק לפרט מה משקל כל החלטה של כל אחד מהגורמים (האמן, חברת התקליטים, חנות התקליטים, עלות ההפקה וכו'). העניין עדין לא מצדיק הורדה מקאזה, זה בכל זאת פגיעה בזכויות יוצרים. מה גם שאם אנשים יפסיקו לקנות דיסקים ורק ירידו בחינם מהאינטרנט בודדים יהיו האמנים שימשיכו ליצור. על מנת להוציא שיר או אלבום חדש דרוש לא מעט כסף, והכסף בעיקרו לא בא מהופעות אלא מתמלוגים על מילים, לחן וכו' שמתקבלים עם כל הוצאת דיסק והשמעה ברדיו.

slowhand1

New member
הדיסק של חמי רודנר

הדיסק של חמי רודנר הגיע בתקופה שינה איזו שהיא מודעות בחברות התקליטים ובין רוב האמנים לבעיתיות של המחיר הגבוה אך לצערי הדיסק הזה הוא די בודד וישנם הרבה דיסקים ישנים שעולים בערך פי שלוש מהדיסק של חמי(דיסק של שלום חנוך) ולכן לדעתי צריך למחות צריך להחרים את הדיסקים היקרים ולהמשיך להגיע להופעות וכדי להמשיך לצרוך מוזיקה גם להוריד מקאזה... עוד שאלה:מה יעשה מי שאין לו כסף או נער שרוצה לצרוך מוזיקה אבל אין לו מספיק כסף.. שהם יפסיקו לצרוך מוזיקה? האם התרבות היא אינה לכולם אלא רק לבעלי אמצעים?

MafistoCat

New member
כנראה שהתרבות היא לבעלי אמצעים

החל מקניית דיסק ועד כניסה למוזיאון. תרבות טובה עולה כסף, לעיתים הרבה, וזו אכן בעיה. אבל, אם אין לי או לך כסף זה אומר שאפשר לעבור על החוק? במקרה הזה חוק זכויות יוצרים. איך לפתור את הבעיה - חמי רודנר מצא תשובה. דימוי קטן למצב מחירי הדיסקים: אני רוצה וולוו S80 (סוג של מכונית למי שלא מכיר), היא טובה, איכותית, יפה, מרשימה וכו'; אבל לצערי אין לי 250+ אלף שקל לכן אני מסתפקת בפיג'ו 205, מודל 96, יד שלישית, נוסעת טוב אבל עם מזגן מקולקל, ולא נכנסת למגרש חניה וגונבת וולוו. המצב דומה במוזיקה - אני קונה בהתאם ליכולתי הכספית. שלום חנוך מוכר דיסק ב-90 ש"ח ולכן לא קניתי אותו, אבל "מאחורי הצלילים" של מתי כספי ושלמה גרוניך המוכשרים עלה חצי, 45 ש"ח, וקניתי. הפסקתי לצרוך מוסיקה? לא. התאמתי את רצוני המוסיקל למצבי הכלכלי. לגבי המשפט האחרון שכתבת: "האם התרבות היא אינה לכולם אלא רק לבעלי אמצעים?". אני לא חושבת שבאותו משפט אפשר לחבר את צמד המילים "תרבות" ן-"כולם". לכל אחד יש העדפה אחרת, כל אחד מגדיר את התרבות שלו באופן שונה. אחד, למשל, טס פעם ב-3 חודשים להופעה באירופה וזו התרבות המועדפת עליו, שני לא כל כך מתעניין במוסיקה אלא בספרים ולכן פעם בחודש נכנס לחנות יד-שניה ויוצא עם 4-5 במחיר של ספר אחד בסטימצקי.

exit_from_here

New member
תרבות היא לבעלי אמצעים נקודה.

אני שבבית ביחד עם הדיסקים של אח שלי יש לי כמעט 200 דיסקים מקוריים יכול להגיד לך בוודאות שחציים הגיעו מכסף מתנה והשאר הגיעו אחרי שחושב כל שקל עליהם,היום אני אוסף כסף לדיסקים,ושאני הולך ואני רואה שרוב הדיסקים בחנות עולים 60 שקל אז מה לעשות יש הרבה דיסקים שאני רוצה כבר הרבה שנים והמבצע של טאוור למשל בא ויצא לי לקנות אותם... אפשר גם את השיטה של דן תורן-אריזה קצת מכוערת וכו' אבל אפשר להוריד ככה את מחיר הדיסק. וכן אני רוצה לקנות גם דיסקים שעולים 90 כי הם טובים אבל אני לא יכול. ואיך אמרו בפסטיבל בשקל?"תרבות זאת זכות" צודקים. חוץ מזה,אם דיסק לועזי למשל עולה 15 דולר שזה בערך 60 ומשו שקל,בישראל הוא יעלה בין 80-120,למה?לא ידוע...

MafistoCat

New member
הפרשי המחירים

לדעתי הם נובעים מעלויות כגון מס יבוא שמשלמות חברות התקליטים בארץ ומס ייצוא שמשלמות חברות התקליטים בחו"ל, פירסום והפצה, וכמובן קיים עניין הפופולריות והביקוש. העניין הוא שאותו דיסק שנמכר בחו"ל, נאמר בארה"ב, ב-$15 ביומו הראשון, יעלה פחות לאחר מספר שנים ולעיתים מספר חודשים בלבד. בארץ זה לא כך. דיסק יכול להיות על המדף 25 שנים ומחירו לא ישאר כמו שהוא ביומו הראשון אלא להיפך, הוא יותאם לרף המחירים הגבוה של חברת התקליטים. לחברות התקליטים יש גם את טריק ה"עריכה דיגיטלית" - לוקחים דיסק ישן, עורכים אותו ומשפרים פה ושם את האיכות, מדביקים מדבקה "מהדורה מוגבלת" או "שיר בונוס" על העטיפה והנה המחירים מזנק. לגבי השיטה של דן תורן: לא חסר דיסקים יקרים עם עטיפות לא מוצלחות במיוחד, ועם תוכן בהתאם (כמובן, כל אחד וטעמו) ודיסקים זולים עם עטיפות מצויינות. אם לא מדובר בעטיפת קרטון או פח אז השיקול הכספי מהבחינה הזו כמעט ולא תקף.

slowhand1

New member
אחי לקחת את הצד הלא נכון של המשפט

כאשר אמרו בפסטיבל בשקל:"תרבות היא זכות" היה לזה גם המשך:"זכות שאסור שמי שחסר אמצאים לא יוכל להנות ממנה..."

MafistoCat

New member
לא וכן

למה לא: 195 ש"ח לכרטיס בודד, לאיחוד של משינה, זה מוגזם. משינה אומנם טובים אבל לא עד כדי להוציא סכום כזה+נסיעה לקיסריה. זה מוגזם. יש לי תחושה חזקה מאוד שכל עניין האיחוד הוא כלכלי. בסך הכל זה נשמע הגיוני, המצב הכלכלי לא טוב, לחברי משינה יש מניה בטוחה ביד והם פודים אותה בסכומים כרטיסים גבוהים. כמובן שגם האנשים שנוסעים למופע מרוויחים את ההנאה המתמשכת 3 שעות, לדעתי עדין המחיר לא מוצדק. למה כן: יש אנשים שרואים 2-3 הופעות בשנה ומשינה היא אחת מהן. זו הוצאה גדולה, בפעם אחת, אך היא משתווה ל-2-3 הופעות במקום אחר. סדר העדיפויות הוא שקובע, אתה אוהב את משינה - לך לראות אותם. הם יתנו הופעה טובה מאוד וישאירו זכרון למשך שנים. שווה להגיע להופעה שלהם אם הם כוס התה המתוקה שלך, כוס תה שעבורה תשלם לא מעט אבל תתקזז מאוחר יותר (אם 195 ש"ח לא מפריעים כיס שלך אז המשפט האחרון לא עבורך). אם אתה אוהב את התה שלך בלי הרבה סוכר, כלומר משינה הם לא ה-הלהקה שלך, כדאי לנצל את "תקציב ההופעות" לשתי הופעות של אמנים שאתה באמת אוהב לשמוע.

Vdrums

New member
אוקיי כמה דברים.

קודם כל, למה אתם חושבים שאת האמן/חברת ההפקה שלו מעניינת עלות הנסיעה של הקהל למקום ההופעה? זה ממש לא קשור אליהם וזו לא בעיה שלהם. דברים טובים עולים כסף ולכן אתה לא יכול להתלונן שאתה לא יכול לקנות וולוו, מה שיותר חזק, אמין, טוב, עולה יותר וככה זה יהיה תמיד. כי מן הסתם לייצר וולוו עולה יותר מלייצר פיז'ו. 195 שקל לכרטיס זה כן סביר. כי אם אדון ארצי וגברת ריטה יכולים לגבות סכומים של 140-150 ש"ח להופעה (ותקחו בחשבון שלהרים הופעה בקיסריה עולה יותר מלהרים הופעה בבארבי) אז משינה יכולים לקחת בשביל 4 הופעות מחיר כזה. מי שחשוב לו לראות אותם יתאמץ וילך ומי שלא אז לא. זה שהמצב הכלכלי לא טוב לא קשור לעניין הזה, מחירי המכוניות גם עולים נו אז? הופעות כאלה הינן מותרות. ומי שלא יכול להרשות לעצמו מותרות מהסוג הזה זו בעיה אחרת. משינה רוצים להרוויח כסף (זו העבודה שלהם כמו כל אמן אחר) ועובדה שהכרטיסים נחטפו. אז אני לא חושב שהמצב הכלכלי באמת משנה. ואני לא חושב שאנשים נכנסו למינוס אכזרי בגלל שהם קנו כרטיס. ומי שקנה כרטיס אני בטוח שהוא יקבל תמורה מלאה בעד הכסף!

למעלה