כנראה שהתרבות היא לבעלי אמצעים
החל מקניית דיסק ועד כניסה למוזיאון. תרבות טובה עולה כסף, לעיתים הרבה, וזו אכן בעיה. אבל, אם אין לי או לך כסף זה אומר שאפשר לעבור על החוק? במקרה הזה חוק זכויות יוצרים. איך לפתור את הבעיה - חמי רודנר מצא תשובה. דימוי קטן למצב מחירי הדיסקים: אני רוצה וולוו S80 (סוג של מכונית למי שלא מכיר), היא טובה, איכותית, יפה, מרשימה וכו'; אבל לצערי אין לי 250+ אלף שקל לכן אני מסתפקת בפיג'ו 205, מודל 96, יד שלישית, נוסעת טוב אבל עם מזגן מקולקל, ולא נכנסת למגרש חניה וגונבת וולוו. המצב דומה במוזיקה - אני קונה בהתאם ליכולתי הכספית. שלום חנוך מוכר דיסק ב-90 ש"ח ולכן לא קניתי אותו, אבל "מאחורי הצלילים" של מתי כספי ושלמה גרוניך המוכשרים עלה חצי, 45 ש"ח, וקניתי. הפסקתי לצרוך מוסיקה? לא. התאמתי את רצוני המוסיקל למצבי הכלכלי. לגבי המשפט האחרון שכתבת: "האם התרבות היא אינה לכולם אלא רק לבעלי אמצעים?". אני לא חושבת שבאותו משפט אפשר לחבר את צמד המילים "תרבות" ן-"כולם". לכל אחד יש העדפה אחרת, כל אחד מגדיר את התרבות שלו באופן שונה. אחד, למשל, טס פעם ב-3 חודשים להופעה באירופה וזו התרבות המועדפת עליו, שני לא כל כך מתעניין במוסיקה אלא בספרים ולכן פעם בחודש נכנס לחנות יד-שניה ויוצא עם 4-5 במחיר של ספר אחד בסטימצקי.