23 טון !!

מה זה זה? כל הפרים ורבים האלה?

לי בכלל נראה יותר מדי פרפרים של פורים של הורים ובכלל משפט הנושא זה של אמא של טחון שטוחנת לי באוזן עכשיו

oshiko

New member
"זה לא עניין של זבנג וגמרנו ..."

כדברי כל פרשן מתחיל. או כמו שאמר עמיר פרץ בתשובה לכתבת ה CNN: It is not a matter of zbeng and we finished. We need to f*** with patience

oshiko

New member
זה כנראה ייקח הרבה זמן עד שנדע

בוודאות. יכול להיות שכמו בין לאדן הוא יתחיל לצוץ מכל מיני קלטות, ולך תדע אם הוא הקליט אותן מראש. אני לא מאמין שהיינו משקיעים 23 טון בבונקר הזה בלי מידע מודיעיני מוצק, עם וידוא בזמן אמת לפני התקיפה, ווידוא הריגה אחריה. אגב האתר הזה שהפניתם אליו לפני כמה ימים, דבקה; לפני התקיפה הזו הוא טען לפי "מקורות מודיעיניים בלעדיים לדבקה" שנסראללה מתחבא בעיירה הרמל בצפון-מזרח לבנון. הבוקר הוא לא היה יכול להעלות את האפשרות, ולו הקלושה, שהוא טעה. אז הוא טוען ש"סביר להניח" שנסראללה ואנשיו לא היו בבונקר. הוא יודע. האתר הזה, גם על פי הסיגנון שלו, נראה לי חרטטן ממדרגה ראשונה. ה"מקורות המודיעיניים" שלו הם ספקולציות ודרמטיזציה של כמה בדלי ידיעות שכולנו רואים באתרי החדשות + טלפונים לכמה חיילים שהוא מכיר. לא נראה לי שיש לו יותר מזה. נסראללה, מבחינתי אתה מת, עד שלא תופיע עם עיתון מעודכן מיום ההופעה ביד, ותצטט ממנו את החדשות המעודכנות. שאנחנו נאמין ליחידת הלוחמה הפסיכולוגית שלך? היית מת!!

mars4

New member
לא יודע... לא שותף לאופוריה הזו

רואה, קורא ומנסה להרגיש את מה שעובר על המשפחות של ההרוגים, החטופים , הפצועים ולא מוצא מנוח. הלב והנשמה עם החיילים בחזית הדרומית והצפונית ועם האזרחים בצפון. עד עכשו החרשתי.. לא ממש מצאתי מה לכתוב. הרבה יותר חזק בימים שהכל טוב בהם. דואג לחובש שנמצא בתחילת האימון המתקדם (בעוד שבוע מסע הכומתה) ובין לבין מוקפץ למשימות אבטחה וקורא בשקיקה כל אות שנכתבת על החטיבה שנמצאת כרגע בלחימה בעזה (שמעתי הבוקר אצל רזי ברקאי את המח"ט , אל"מ יואל סטריק, שבהפוך על הפוך דווקה דיי הרגיע אותי ונתן תחושה שהילדים בידים נאמנות.), ודואג מאד ללוחמים באשר הם. הענין הוא שנראה לי שאנחנו ב loose - loose situation , בעוד כמה ימים תוכרז "הפסקת אש" ומה?????

oshiko

New member
גם אני חושב שאין מקום לאופוריה, אבל

אנחנו חייבים לאזן את הלוחמה הפסיכולוגית הנבזית שהכי זבאללה עורך מולנו. הם חודרים לנבכי נפשנו היהודית-ישראלית ויודעים בדיוק על מה לנגן. מותר לנו לרדת קצת נמוך ולייחל בקול לכרטיס החד-כיווני שישלח את נסראללה וחבריו לבתולות שמחכות להם בכיליון עינים. רק בתור נוגדנים לארס שהם מטיפים עלינו בשחצנות. רק כדי לשמור על רוח בריאה ורעננה וסולידרית, קצת מיושנת, נכון, אבל דרושה מאד בימים אלה לכולנו.

mars4

New member
מבחן התוצאה הוא מה שיקבע

אם המלחמה הזו תסתיים מבלי שיוחזרו החיילים החטופים, לא ימצא פיתרון להרחיק ולהדחיק את החיזבאללה מהגבול הצפוני ומבלי שלבנון (בסיוע בין לאומי) לא תיקח חזקה וריבונות על שיטחה לא עשינו כלום. והיום בעידן ה real - time מלחמה פסיכולוגית לא אפקטיבית. אז הם אומרים .. אז מה? תוך כמה דקות מתבררת האמת (הכואבת לפעמים ) . זכור לי איך במלחמת המפרץ 2 ישב סאדם וסיפר איך כוחותו מחסלים את הפולש האמריקאי ובערך חצי יום אחרי זה עירק נכבשה והא נעלם.

מאקי

New member
בצער רב.. ובכאב.. מסכחמה איתך

למה בצער ובכאב.. כי למרות המחיר הנוראי... ששלמנו ונשלם כעם אם ואומה... לא רואה את התוצאה. וביננו.. נשאלת השאלה מה היא התוצאה שתספק אותנו במינימום. לגבי מותו של .... אני באה ממקום שכל מוות שאיננו טבעי הוא מיותר.... ונורא מכך לקחי העבר לימדו אותי ואת כולנו כי אם הורגים אחד קמים 10 במקומו.. טובים יותר .. טובים פחות אבל ההמשכיות נמשכת......... וזה לא מוצא או מביא לשום פתרון.. נהפוכהו.. מפתחלנד אחד.. היגענו תוך דור ל3-4 חזיתות שנפתחות.. הכל עם ארגוני מחבלים. אז עצוב לי. אני שלא כמוך מרס כן כותבת.. למרות שהגוזל שלי "החמיץ" את המלחמה בגלל הקורס... אבל ניחמתי אותו... שמההסטוריה.. יש לו אחת אחרת שמחכה לו... יום משונה.. חצי מדינה במלחמה.. וחצי כרגיל או סמי כרגיל... שלכם מאקי

סמדר בנ

New member
עוד ראיון ששמעתי

ופשוט לא האמנתי לתמימות הזו: רזי ברקאי ראיין את דודם של הילדים הקטנים ההרוגים מנצרת. הוא שאל אותו מה הוא אומר על זה שהחזבאללה הפגיז עיר ערבית. הדוד ענה: הם לא יורים מדויק ולכן בטח לא התכוונו, חוץ מזה נסראללה איש מאמין והוא בטוח שהוא לא מתכוון לפגוע באזרחים (!!!). על זה נאמר: אשרי המאמין...

שויו

New member
מאקי, אכן המצב השה משונה. חצי מדינה

במקלט, בחרדות ושומעת אזעקות מחרישות אזניים כל כמה שעות. חצי מדינה - נראה שהכול שם כרגיל... אבל ברוב המקרים זה רק נראה ככה אני במקרה בחצי הזה , זה שבמלחמה הקודמת (המפרץ) היה תחת האיום וחיכה כל ערב לבומים... והתחושה שלנו כאן היא לא ממש נעימה.... מישהי אמרה לי "זה לא פייר " ....והיא צודקת באיזשהו מקום אז תדעי שאנחנו איתכם.. בליבנו.. מחוברים לכלי התקשורת נון-סטופ, חשים אי-שקט, דרוכים ועירניים... הילדים כל הזמן מגיחים מעיסוקיהם: מה קורה, איפה קרה, מבקשים עידכונים. שותים חדשות כאילו היו מיץ פטל.. גם התחושה של החייל הפרטי שלי לא נוחה. רוצה לקחת רובה וללכת לשם לעזור לחבר'ה. שומעים את התסכול בקולו. שומעים את הדאגה הרבה שלו לחברים ששם: לסגול הכומתה בדרום, לגולנצ'יק שהיה שם ועכשיו מצפין ... כל ידיעה על נפגעים מדהירה לו את הלב . הוא מנסה לשחק אותה cool , ולא כ"כ מצליח... בקיצור, כולנו בסירה אחת.. וברגישות ונחישות אנחנו ננצח!!! אמן

מאקי

New member
שויו..

לרגע אינני רומזת.. לגבי החצי... ממש ממש לא זו כוונתי.. להיפך אני ממש בעמדה של לב קרוע לתושבים הצפוניים ממני.... ובעיקר לחיילים ששם...חוץ מזה שדווקא את טילי המלחמה ההיא היכרתי מקרוב גם... חחחחחח אתמול הבחורה נזכרה בטרופיות שהייתי מחלקת להם עם האזעקה.... מלחמת הנילונים והמגבות הרטובות הם קראו לזה.. כי הייתי מחזיקה באבטיה דלי מלא מים עם מגבות לשים אם.. ו... ונחישות כן ושאר ססמאות גם.. אבל תכלס.. מה יחשב בעיננו? מה אנחנו רוצים.. שהינו בר השגה????????? מה ראלי (נרויח) מהסיטואציה.. ורווח בסוגרים כי אין... אני לא מדוכאת.. אני מאוד ראלית.. אולי יתר על המידה... אני אפרד לבנתיים כי אני.. נוסעת לארוחה הזויה במרכז.... משהו שאינני יכולה שלא ליסוע... למרות שלפי השכל הישר שלי והרצון.. ממש ממש עדיף לי לששבש עם הילד בבית..ולצפות לסירנה... ערב טוב... קל וןטעים. וגם נעים.. החיים הם הרבה הרבה הרבה משחור לבן.. ואנחנו? חגבים על פני היקום. מאקי.

tova האחת

New member
בוודאי רצה לומר אזרחים=ערבים

הערבים כאן (חלקם)לא תמימים-בורים ועם הארץ.לא מבינים מה זה עריצות.נראה שידברו ככה במדינה ערבית.

oshiko

New member
טוב, אז נסראללה שלח קלטת מהעולם הבא

כול כלב בידי יומו

tova האחת

New member
לערבים יש זמן ואורך רוח.אנחנו

צריכים לעשות הכל בזבנג וגמרנו.שוב לא עומדים בקצב שלהם.מה איכפת לו עוד מאות הרוגים?להפך,זה משרת את התעמולה שלהם, שגם בזה הם אלופים.לדעתי צריך להמשיך מהאוויר- לא כל כך לסקר את הפעולות מהקרקע.לשמור על ערפל קרב זה יותר עוזר נגד האויב. והעיקר שנצליח במשימות וכולם ישובו במהרה הביתה.אמן

שויו

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif לילה עצוב יש נפגעים לכוחותינ

בצפון... ואני בוכה עם המשפחות ומאחלת לפצועים החלמה מהירה ושלמה... פוחדת מהכניסה הקרקעית הזאת לארץ המקוללת הזאת....

למעלה