21 נפשי

21 נפשי

שאלתי היא האם אפשר לעשות שירות לאומי לאחר שמשיגים פטור מהצבא על 21 נפשי? והאם יש לזה השפעות בעתיד למרות השירות הלאומי...? תודה למגיבים מראש!

M o n a L i s a

New member
מגה בייב! ../images/Emo172.gif

ניתן לעשות שירות לאומי אחרי שמשיגים כל פטור מצה"ל, כולל 21 נפשי כמובן. אם תעשי שירות לאומי, אז הוא ייחשב לך כשירות צבאי. (אם תעשי שנה, חצי זכויות, ואם שנתיים - כמו שירות צבאי מלא עם כל הזכויות המלאות של חיילת משוחררת).

היי ותודה שהגבת לשאלתי...

אני כרגע בצבא כ4 חודשים וממש לא מסתדרת עם המסגרת הנוקשה כמעט מבחינת הכל. לא מזמן הייתה לי פגישה אצל הקב"ן ובה הוא הציע לי להשתחרר מהצבא על 21 נפשי, נרתעתי מלהשתחרר על פרופיל כל כך נמוך ועוד נפשי אבל בכל זאת ממש לא טוב לי בצבא. אני מאוד מתלבטת אם להשתחרר כי אני גם לא יודעת אם יקבלו אותי לשירות לאומי כי אין מצב שאני משתחררת על סיבה כזו בלי להשלים שירות כלשהו, אני מפחדת שידפקו לי החיים בגלל היציאה מהצבא! רציתי שתתני לי קצת מידע, השלכות על שחרור מסיבה כזו והאם יש סיכויים גבוהים להתקבל לשירות לאומי לאחר השחרור מהצבא. אני אודה לך מאוד מאוד אם תעני לשאלתי!

M o n a L i s a

New member
המממ......

אין סיבה שלא ייקבלו אותך לשירות לאומי אחרי שירות צבאי. העניין הוא מכסת מקומות השירות הלאומי, הרי זה לא כמו בצבא...זה לא אין סוף תפקידים, אלא מספר מקומות מוגבל. ברגע שתקבלי פטור תפני לאחת העמותות (אני מניחה שחילונית, נכון?), ותירשמי. אם תעשי שירות לאומי, אז זה ייחשב לך כשירות צבאי חלקי או מלא - תלוי כמה זמן תעשי (מבחינת זכויות).

למעלה