20PPM

vrlaw

New member
20PPM

מקריאה בפורום אני למד כי בעוד בארץ היחס לגלוטן הוא 0 או 1 קרי, מזון ללא גלוטן כשמו כן הוא, בעוד שבמדינות העולם ישנו קריטריון של כמות גולטן מותרת לצריכה של חולי צליאק. אם מישהו קרא מאמר בנושא או יודע על התקנים במדינות שונות אשמח לקבל הפניות לחומר רלוונטי. הסוגיה יכולה להיות אקוטית להסדרים עם חברות המזון. חן

20PPM, או 20 חלקיקים פר מיליון

הוא המשמעות של "0", בארץ ובכל העולם. זו הרגישות המקסימלית של המכשירים שבהם משתמשים כדי לאתר גלוטן במזון. פחות מ 20 חלקיקים פר מיליון המכשיר לא מאתר, וזה מה שנחשב כנטול גלוטן.

vrlaw

New member
משמעות המושג ברורה לי השאלה היא

האם את מכירה מאמר בנושא הכמות המותרת בין יתר ההצעות של עלית היתה הצעה של התחייבות ללא יותר מאשר 50PPM כאשר אני יודע שהתקן האיטלקי הוא 20PPM השאלה שלי האם ישנם מחקרים ולחילופין האם ידוע על התקינה בעולם. החוק (תקנות ) בארץ קובעות חובת סימון למכיל או לא מכיל גלוטן, אני מנסה ללמוד האם ישנו תקן או רף אשר אומר עד XXXPPM מותר לחולי צליאק ומימנו אסור. כפי שכולנו יודעים החיים הם לא רק שחור ולבן יש גם אפור (-: תודה חן

ירדנה12

New member
כמות גלוטן ותגובה דלקתית במעי

מאמרים רבים הראו שאפילו מולקולה אחת יכולה לגרום לתגובה, המלצת הרופאים היא ללא גלוטן בכלל (למרות שבאופן מעשי זה קשה מאוד לביצוע)- ללא גלוטן , כלומר לא 20 PPM ולא 50

לחולי צליאק מותר 0.

כמו שהזכירו לפניי ונכון - מחקרים הראו נזק גם ממולקולה אחת. אבל בפועל, כדי להגיע לאפס צריך לגדל הכול בבית ולקנות רק מוצרים של חברות שבכלל לא משתמשות בגלוטן בשום פס ייצור (ושגם העובדים לא יכניסו גלוטן למפעל, כי זיהום משני יכול להגיע מכל מקום). בפועל, כמעט ואי אפשר להימנע מזיהום משני. (או שאפשר לעבור לגור במזרח הרחוק) עבור חברות שמייצרות מוצרים ומעבירות אותם בדיקות להימצאות גלוטן - התקן לסימון מוצר כנטול גלוטן הוא מקסימום של 20PPM. גם כשכותבים לך "נטול גלוטן" על האריזה, המשמעות בפועל היא ללא גלוטן מעל 20PPM. אולי יש ש 10, אולי 15. מה הכוונה שעלית הציעו התחייבות של לא מעל 50PPM?

סתם מבקרת

Active member
מצרפת קישור להצעה של הFDA בנושא

ההצעה היא לגבי חוק שיגדיר אילו מוצרים מותר לסמן כנטולי גלוטן. לא בטוחה שזה הכיוון שיעזור לנו

leali

New member
תקנות משרד הבריאות

http://www.health.gov.il/download/fcs/laws/health-mazon11A.pdf

לגבי כמות הגלוטן המותרת

הדעות חלוקות. רוב החוקרים סבורים שאסור להיחשף לגלטן כלל. אך יש גם דעות אחרות, ראה למשל מקור זה. כמו כן, ב 16 לינואר נערך באשקלון כנס בנושא "שאריות אלרגנים במזון" ראה תוכנית הכנס כאן. כפי שתוכל לראות אחת הדוברות בכנס היתה רקפת, יושבת ראש העמותה. אני מניח שתוכל לקבל ממנה פרטים וגם תשובות לשאלות שלך. ובכלל אני חושב ( לאור היוזמות שצצות כאן בפורום) שהדרך הטובה והיעילה ביותר לקדם את הנושא היא במסגר מסודרת כולשהי והמסגרת היחידה שאני מכיר היא העמותה.כל היוזמות הפרטיות הן מבורכות, , אך הן לא תבאנה אותנו רחוק.

נצל"ש קיטור... ../images/Emo32.gif

השבוע גיליתי דבר פשוט מזעזע! מסתבר שהשותף שלי חותך לחם באותו קרש חיתוך שאני משתמש בו - ופשוט דופק אותו קלות על השיש ומחזיר למקום "כאילו" שהקרש נקי! הבנאדם מסיים תואר שני בביולוגיה וקיבל הסבר מקיף כשניכנס לדירה - ועכשיו אני מגלה את זה! יש מקום לתביעה ייצוגית? :)

אפשר לקטר על דברים באמת ../images/Emo32.gif?

(בטח שמותר, אני המנהלת ואני החלטתי שמותר לי
) במרפאת שיניים החליטו שצריך לעקור לי את כל ארבע שיני הבינה, ובתור בונוס גם לעשות סתימה
ואני עם חרדות רציניות מרופאי שיניים, שתבינו שרק מלחשוב על זה(!) ולספר את זה, כבר יומיים שאני נלחצת ודומעת ומכניסה את עצמי לפחדים... והתקשרתי לקבוע תור, ויש לי חודש שלם לשבת ולהלחיץ את עצמי עד שזה יקרה
ואחרי שקיטרתי - אמיר, אני מציעה שתיקח את המקלדת שלו או פלאפון או משהו אחר, מול העיניים שלו תשתעל על זה ממש חזק, תנגב קצת בחולצה שלך ותחזיר לו בחיוך גדול ומלאכי
. אפשרות נוספת - להפיל את סכין הגילוח שלו לאסלה, להוציא, לנער קצת ולהגיש לו. (כמובן כשהוא ישאל מה לעזאזל אתה עושה, תגיד בתמימות גמורה - "מה, זה לא מזוהם, ניגבתי/ניערתי את זה. עם הקרש חיתוך זה עובד מצוין!") ואני יכולה להמשיך עם עוד דוגמאות

daniela21

New member
../images/Emo6.gif

ובקשר לרופא שיניים: אני מזדהה איתך, רק שלי יש ממש פוביה. הלכתי להתייעץ עם רופא שיניים שהסכים לעקור לי את השיניים בטשטוש עמוק (כמו בביופסיה.. :) ) וזה יעלה עוד 1000 ש"ח. בסוף החלטתי שאני אעשה את הטיפול רק עם גז צחוק וטיפות הרגעה ובואי נגיד שצחוק ורוגע לא היו שם. בכיתי המון, התנגדתי (הזריקה כמעט נכנסה לי לעין מרוב שהשתוללתי). זה היה הסיוט הכי גדול שהיה לי השנה והכאבים.... אם את מפחדת ברמות שלי - שווה לך לחשוב על אופצייה מטשטשת על גבול ההרדמה.

net the jet

New member
ממליצה על גז צחוק, אני לא מתקרבת

לכסא של הרופא שיניים בלי שהוא פותח את הברז של הגז! ( ברור שגם עם זריקה, אבל אותה כבר לא מרגישים ) חוצמזה אהבתי את הרעיונות להדגמא על זיהום משני !

תעשה מה שפעם עוללתי למישו דומה...

היה כל כך מעצבן לגור איתו בחדר במעונות הסטודנטים, מן זמאן, עד כי החלטתי שהשיעור שלו עוד יגיע, אלא ש... הוא לא ידע את זה. הכנתי ארוחת גורמה לשנינו לרגל פרידה מהמגורים המשותפים. היתה אווירה טובה ונעימה, והיה אוכל מדהים על השולחן, שאני כמובן בישלתי: מחית תפוא"ע עם בטטה והמון תבלינים ירוקים מעל ושמן זית, מטבוחה טובה, ריבת בצל ולידה כבד ברוטב מרסאלה, ש... (הנה פואנטה....) מאחד הכבדים "שכחתי" לבקש מהקצב להסיר את בלוטת המרה. (זו כמובן היתה החתיכה שהנחת לאיטי אצלו בצלחת). מה אני אגיד ומה אספר, המשך קורותיו באותן דקות לאחר טעימת הכבד הסורר ותחושת הנקמה המתוקה לא הפסיקו להצחיק אותי שנים אחר כך.

למעלה