20 מתח

NaChO

New member
20 מתח../images/Emo122.gif

התאמנתי שלושה חודשים בחדר כושר, הגעתי לתוצאות והשתפרתי גם בכוח וגם במשקלים ונהייתי די מאסיבי, אפילו טיפה כבד. בקרוב יש לי יום סיירות ולקראת האימונים אליו אני מעדיף להתרכז בעבודה על שרירי גב ורגליים, ויש לי מטרה מסויימת: אני חייב להצליח לעשות 20 מתח!!!! כיום אני מצליח 12, ומתאמץ הרבה בשבילם היום סיירות הוא עוד חודש וחצי בערך והמטרה שלי היא להצליח 20 מתח אשמח אם תציעו לי תוכנית לעבודה שתעזור לי להתשפר ספציפית בתרגיל המתח כי זה די חשוב, אז תודה מראש עוד שאלה קטנה: בהכנה לגיבושים על מה עדיף לעבוד יותר בחד"כ- על סיבולת שריר או על כח???? המלצות+ הסברים יתקבלו בברכה

עדי בלן

New member
מתח!!!

שמע נאצ´ו כדי להשתפר בתרגיל ספציפי צריך להתאמן עליו בעיקר ועל תרגילים משלימים בנוסף בקשר למתח... עצתי היא תרגול תרגול תרגול עשה סטים רבים של מתח בתוך אימון הגב הרגיל שלך נאמר 4 סטים של 10 (הקפד על עבודה איטית ונכונה) ומדי פעם בחר את יכולתך לעשות כמות מקסימלית של מתח.. יכול להיות שגם ירידה במשקל תעזור.. אתה הרי מרים את משקל הגוף שלך

עוד

גורם מגביל תנועה במתח הוא הרחב גבי. לכן התחל את אימון הגב עם מתח והמשך ב2-3 תרגילים לרחב גבי כאשר התרגיל השני מומלץ שיהיה מבודד כגון Pull Over כהכנה לגיבושים הייתי ממליץ על ארובי !!!

NaChO

New member
עוד...

קודם כל תודה לרמי ועדי, יש לי עוד כמה שאלות /בקשות: בנוגע לסטים של מתח, אז 4 סטים של 10 אני ממש לא מצליח , אלא אם כן אני לוקח זמני מנוחה ממש גדולים בסטים האחרונים וגם זה בקושי, אז אולי קיימת שיטת עבודה כלשהי של מספר גדול יותר של סטים עם מספר חזרות נמוך שתעזור לי להשגי את מטרתי??? לרמי, פול אובר הוא לא תרגיל מבודד ליד אחורית????? ובנוגע לאירובי- ראיתי בעבר כי המלצת פעמים רבות אימוני אינטרוולים וכד´- אולי תוכל להציע תוכנית עבודה כללית לאירובי שנוכל לאמץ ולגוון ע"י עצימות שונה, מס´ אימונים שונה וכד´ (רעיון למאמר חדש???) בתודה מראש

תשובות

אני יודע שאתה לא מצליח לכן המלצתי על עבודה אקצנטרית כלומר לבצע רק את הירידה (העליה תתבצע ע"י כיסא + קפיצה). זמני מנוחה עד 90 שניות Pull Over תרגיל מבודד לרחב גבי אינטרוולים אפשר לבצע על כל מכשיר ארובי הכוונה היא שתבצע מאמץ עצים של עד 2 דקות ולאחריו מנוחה להורדת הדופק. כך בחשבון שמאמץ עצים צריך להיות 95 אחוז מהיכולת המרבית שלך.

MOFO

New member
אני יודע!../images/Emo50.gif

תשמע מתח זה התחום שלי (שיא - 28) אני אישית הייתי מציע לך לנסות לשחק קצת עם צורת העלייה. אפשר להתנענע תנועות נד-נד עם החזה ואז מעיין לקפוץ למעלה... ככה הרבה יותר קל אני חושב שאתה צריך לעשות מנוחות יותר ארוכות מכיוון שאתה מתאמן על כוח ולא על ניפוח השריר! העיקרון במתח הוא להרגיל את הגוף לתרגיל, כך הרבה יותר קל. ברגע שמתרגלים אתה יכול ע"י אימונים סדירים לשבור את השיא כמעט כל יום!

MOFO

New member
ועוד משהו...

מאוד קל לשבור שיא אם אתנ יורד במשקל לפני כן אפשא ע"י סתם דיאטה או פשוט להכנס לשרותים ולחרבן (ברצינות)

למעלה