2 שאלות

motiml77

New member
2 שאלות

1.אם אני מתפלל יחיד-אז אני לא אומר "אנא" (תחנון) אז האם אני צריך להגיד למנצח? (שבין אשרי ל"ובא לצון") 2.אם פספסתי את זמן קריאת שמע-כיצד אני אמור להתפלל?

תשובות

1. אתה כן אומר אנא וכן אומר ויידוי ונפילת אפיים אפילו ביחיד [אבל מכיוון שאסור להגיד את הי"ג מידות רק במניין אז אם תרצה תאמר אותם כקורא בתורה בטעמי המקרא ולא דרך תחנון]. ואתה כן אומר את הפרק תהילים כי זה לא דבר שבקדושה לכן אפשר להגיד ביחיד. 2.מי שפיספס את זמן קריאת שמע יקרא אותה בכל זאת וזה לא מעכב את התפילה בכלל כי זה שתי דברים שונים ונפרדים. סוף זמן קריאת שמע לדעה המקדימה הוא 8 ועשר דקות ולדעת המאחרת בערך בסביבות 9. אם לא הספקת תמשיך להגיד אותה כרגיל עם ברכותיה ורק משעה 10 בערך שזה סוף זמן תפילה אתה לא תוכל להגיד את הברכות של קריאת שמע שלפניה ואחריה עם שם ה' [את כל התפילה אפשר לומר כרגיל].

Blackpanter1י

New member
שאלה קטנה שלי

מי שהיה אנוס וכבר עבר זמן תפילה אומר את "גאל ישראל" שלפני תפילת 18?

תשובות

לספורטאי בכושר- כן עד חצות היום כמו שכתבתי בהודעוה אחרת את ההלכה במפורט היא בעמוד הקודם.. ובקשר לאונס.. אם עבר זמן תפילה שזה 10 בבוקר כיום אז אסור לברך את הברכות שלפני ואחרי קריאת שמע עם שם ה'.. אומרים "ברוך אתה.." ומהרהרים את שם ה' בלב כי כשעובר זמן תפילה שהוא 4 שעות מתחילת היום לא מזכירים שם שמיים בברכות של קריאת שמע.. שאר התפילה בלי שינוי ואפשר להתפלל עד חצות היום, אם לא היית אנוס אז צריך לעשות תנאי לפני התפילה כי רק למי ששגג או נאנס הותר להתפלל לאחר 4 שעות, לכן יגיד כך "אם אני חייב להתפלל תהיה תפילתי תפילת שחרית ואם לא תהיה תפילתי תפילת נדבה"

asaf2000

New member
כן.

אבל לדלג על י"ג מידות הרחמים (ה' ה' אל רחום וחנון וכו'...)

motiml77

New member
מה?=\

אז גםלדלג כבר מ"א-ל ארך אפיים אתה" לא? ואז להגיד "לדוד אליך"?

למעלה