2 שאלות

LOVE MY NAME

New member
2 שאלות

רקע: אני התחלתי ללמוד `פיתוח קול`. א) בסוף כל שיעור אני מתאמנת על שיר מסוים, על איזה שירים ישראלים/ מזרחיים אתם ממליצים? שירים שניתן ללמוד מזה הרבה? ב) מאיפה אפשר להשיג פלייבקים של השירים?

itoosh2

New member
קודם מזל טוב...

כיף להתחיל פיתוח קול... א. אני הייתי מציעה לך לתת גם אמון במורה שלך, אם היא טובה... אני חושב שהיא תדע הכי טוב איזה שירים יפתחו אותך... חוץ מזה הייתי ממליץ על "גלי עטרי - הכל עוצר במקום", "אושיק לוי - בלדה לשוטר אזולאי" ובכלל שירים עם לחן מעניין כמו שירים מהכבש השישה עשר... עם שירים כאלה תוכלי לעבוד המון גם על הגשה שזה לפי דעתי הדבר הכי חשוב שאפשר ללמוד בפיתוח קול... לגבי ב. אין דרך פשוטה... או שתחפשי באימיול את שם השיר יחד עם המילה "פלייבק" או "אינסטרומנטלי" או שתצטרכי להזמין בכסף ממישהו שעושה פלייבקים... או להכין אחד בעצמך.. לי אישית המורה מנגן את השיר על הפסנתר...

תשובהאחתD:

בעניין הפלייבקים, אפשר כמו שאיתוש אמר להוריד מאימיול, או שהמורה תנגן, או להכין בעצמך עם התוכנה "BAND IN A BOX" שאת מכנסיה את האקורדים וזה עושה לך פלייבק מלא. אבל בדרך כלל אפשר למצוא פלייבקים בתוכנות הורדות.

aviramskate

New member
תלמדי ברית עולם של מתי כספי

אם תשירי את זה טוב אז את מעולה כי זה שיר שדורש נשימה ארוכה אחת לאורל קטע שלם וזה די קשה..... גם מי שרוצה שיינגן את זה בפסנתר זה לא ממש קשה כי האקורדים יושבים בול על המנגינה הוא גאון (מתי כספי...)

itoosh2

New member
זה לא שיר קשה מדי לשירה...

נכון יש שם כמה חלקים שצריך נשימה ארוכה... אבל זה בגדול יותר קל מלעשות את "אדון עולם" בגרסא של עוזי חיטמן (זאת שהולכת ומתגברת ואין זמן לנשום) חוץ מזה אבל זה שיר מדהים... אני אישית שרתי בקונצרט של הפיתוח קול שלי את roxane של סטינג בגרסת ג'אז ויכולתי לראות מה זה עשה לקול שלי... אני מאוד ממליץ על השיר הזה (אבל בגרסא איטית עם פסנתר) כי גם אין שם שום בית שחוזר על עצמו מלודית...

aviramskate

New member
אני מנסה להבין בשירה...

אם זה היה פסנתר הייתי מציף דברים אבל אני מנסה לא להתקרב לשירה... אבל אני יודע דבר או שניים \ שתיים (זה לא משנה נכון??? כולם שונאים לשון!)

למעלה