2 שאלות

demultiplexer

New member
2 שאלות

1.מה נותנת ההזעה בסאונה ? אני אוהב את זה ואני עושה סאונה בסוף אימון ואת המתיחות אני עושה בפנים זה עוזר להעביר את הזמן שם וזה גם טוב לפצעי בגרות.אבל מה חוץ מזה זה נותן ? הבנתי ששומן זה לא שורף. 2.הבנתי שכדי לגדול צריך מאזן קלורי חיובי בכל יום.אבל השאלה עד כמה חיובי ? ב1000 קלוריות ב2000 קלוריות 10000 קלוריות ? אני רוצה לגדול כמה שניתן בכל יום. עכשיו מה זאת אומרת בעצם לגדול ? להיות יותר גבוהים ורחבים לגדול מבחינת ממדי הגוף או רק להגדיל את השרירים בגוף נניח את הבייספס שהגולה תהיה יותר גדולה ?

2 תשובות

מתוך עוד מאמר שנמא בשלבי הכנה - התאוששות מכאבי שרירים: סאונה הסאונה גורמת לירידה במתח השרירים ולשיפור זרימת הדם לשרירים ולמפרקים, ובכך לפינוי טוב ותר של חומצת החלב וחומרי פסולת מטבוליים מהשרירים ואפילו לשמירה טובה יותר של רמת הגליקוגן בגוף. נמצא במחקרים שהסאונה האפקטיבית ביותר היא של 90 מעלות חום עם 5-15 אחוז לחות, שהייה של פעם אחת או פעמיים למשך 10 דקות, ומנוחה של לא יותר מחמש דקות בין כניסה לכניסה. לאחר מכן, מקלחת מהירה של 30-40 שניות במים קרים וחמים, ולבסוף עיסוי ידני כללי. סאונה יבשה בסאונה יבשה החום נע בין 70-100 מעלות צלזיוס והלחות בין 5-15 אחוז. ברוב המוחלט של המחקרים, ההמלצה היא להשתמש בסאונה יבשה לצורך התאוששות ספורטיבית, בעיקר בגלל שלחות גבוהה כמו בסאונה רטובה מונעת מהזיעה להתאדות ומקשה על תהליך פינוי החום מהגוף. סאונה רטובה הטמפרטורה נמוכה יותר, 45-60 מעלות צלזיוס בעוד כאמור הלחות גבוהה יותר, 60-80 אחוז. לשאלתך השניה תאכל כמה שיותר ותגדל בשרירים ובשומן (לא תהיה "גולה") אבל אחרי זה החוכמה היא להוריד את השומן ולהשאר עם מסת השריר הגדולה ואז תופיע ה"גולה" (אבל גם את זה אני לא יכול להביט כי זה גנטי !)

demultiplexer

New member
למה לא לעלות רק בשריר מההתחלה ?

למה לעלות גם בשומן וגם בשריר ואז להוריד את השומן ? ונניח שאני עושה ככה אז כשאני נפטר מהשומן חלק מהשריר הולך איתו בגלל אימוני אירובי ודיאטה לא ?

אלי ו.

New member
החוכמה היא

לעלות בשריר עם מינימום שומן ולהוריד שומן עם מינימום ירידה בשריר. לכן, גם כשעולים לא אוכלים זבל, וכשיורדים לא מנסים לעשות קסאח. יש גבול לכמה שריר אתה יכול להעלות בזמן נתון, וכמה שומן אפשר לרדת בזמן נתון. אם מגזימים אז לא עולים/יורדים "נקי".

למעלה