2 שאלות

fsoen

New member
2 שאלות

1. מדוע קיים צורך אצל אנשים מסויימים לפתור את מצוקותיהם הנפשיות בעזרת צורך במגע עם אחרים (עיסוי מרגיע, תאווה ליחסי מין) בשעה שקיימות דרכים אחרות להירגעות (כמו כדור הרגעה, אלכוהול וכו')? מדוע דווקא מגע גופני ? 2. קיימים רצונות (לרבות אשליות, מחשבות, שאיפות וחלומות) שאדם מבוגר עני משלים (וכדאי לו להשלים) עם העובדה שלא הספיק להגשים אותם, וגם לא יוכל להגשים משום שאיחר כבר את הרכבת להגשים אותם מפאת גילו המבוגר (כוונתי לגילאי 60 ומעלה בעיקר)וחוסר יכולתו הכלכלית. על איזה רצונות (לרבות אשליות, מחשבות, שאיפות וחלומות) מדובר?

תשובה לשאלה הראשונה

1. למה מגע? כי אנחנו: א. יונקים ב. יצורים חברתיים ולכן זקוקים מאוד למגע כדי להתפתח היטב מבחינה פיזיולוגית ורגשית, כדי לשמור על בריאותנו, וכדי להרגיש טוב באופן כללי. יש מיליון מחקרים המראים על ההשפעה החיובית והחיונית של מגע אנושי יומיומי על: פגים תינוקות ילדים מבוגרים חולים זקנים בריאים אנשים במצוקה רגשית אנשים מאושרים שימפנזים וקופי אדם אחרים (שימפנז צעיר יכול למות מדיכאון אם אמא שלו נפטרה כשהוא היה בגיל הרך, עקב מחסור בתמיכה ובהגנה פיזית-רגשית, גם אם יש לו אח או אחות גדולה שדואגים לו לאוכל ולחברה, אך לא נושאים אותו על הגב) וכן עדויות אנקדוטליות על החשיבות של מגע יומיומי שנחוו אצלי אישית, וכן אצל כל החברים והחברות שלי. כך שהשאלה שלך מוטעית ביסודה. השאלה האמיתית היא: "מדוע אנשים מחפשים תחליפים נחותים להירגעות (אלכוהול, סמים) במקום ללכת ולספק את הצרכים היסודיים, האמיתיים והבריאים שלהם?" והתשובה: יש הרבה תשובות לכך, אחת מהן היא שיצרנו, באופן זה או אחר, תרבות שמתכחשת לצורך במגע או רואה אותו באופן שלילי (אל תקחי את התינוק על הידיים כל כך הרבה! הוא יתרגל!), ולכן יותר מדי אנשים נתקעים בלי זה. וזה עצוב.

fsoen

New member
תודה

התשובה שלך מפורטת ואני מקווה לזכור אותה.

לא הבנתי

את שאלה 2 אם השאלה היא על אילו שאיפות, תכניות, וחלומות אנשים מוותרים מפאת גילם ומצבם הכלכלי - לא צריך ללכת לגיל 60. אנשים מוותרים על הרבה יותר בשביל הרבה פחות. למשל מוותרים על בניית קריירה בגיל 20 כי צריך להתאמץ ולא בא להם, מוותרים על בני זוג פוטנציאלים כי חוששים שידחו אותם ואת אהבתם, ומוותרים על הרבה רצונות שלהם פשוט בגלל שהם חושבים שלא מגיע להם. לא צריך להיות עני וזקן כדי לוותר לעצמך.

fsoen

New member
חוסר יכולת

התכוונתי לשאול איזה חלומות יש לכל האנשים שבמשך כל החיים דוחים לגילאי 60 אך הגשמתם אינה כרוכה ביכולת כלכלית. והנה את עונה לי דבר מאוד מאוד נכון. כשאני קוראת את תשובתך, אני מבינה שלא רק הגיל המבוגר הוא סיבה שמונעת הגשמת שאיפות אלא גם יכולם להיות גורמים אחרים כמו מצב בריאותי (החשיבה שלהם יכולה להיות חסרת תקווה וחרדה חברתית וזו בעיה נפשית).. אז עכשיו, רציתי לשאול איזה שאיפות אנשים דוחים (מפאת מצבם הכלכלי, גילם, מצב בריאותם) למועד מאוחר יותר ("בעוד מספר שנים אעשה כך וכך", "בעוד מספר שנים אקנה בית במושב חקלאי ואשתול צמחים ואהיה חקלאי") מתוך מחשבה שמאוחר יותר מצבם ישתפר או מתוך מחשבה שיהיה להם זמן.. ? המשפט האחרון שכתבת, אני מאוד מזדהה איתו.

שאלה 2

החיים הם מסע של פשרות ללא קשר לגיל ולעושר. אין אנו יכולים להשיג את כל מה שאנו רוצים לעשות שכן עללינו להתפשר מול המציאו ומול החברה הסובבת . בחיים ישנן מטרות שבכדי להשיגן עלינו להתפשר ולוותר על מטרות אחרות. אנו יוצרים לעצמנו סדר עדיפויות ומנסים להשיגן בסדר זה. לעתים המציאות טופחת על פנינו ואנו גם נוחלים אכזבות. באם כל הדברים היו בהישג ידינו החיים היו משעממים ולא היה לנו למה לשאוף. אשר להגשמה. הדבר אינו קשור לגיל. ישנם אנשים בני 70 עם חיים מלאים ואנשים בני 20 עם חיים ריקניים. ישנם רצונות שלא נוכל להגשימם מפעת גיל, חולי, מצב כלכלי ואם נכיר בעובדה זו נציב לעצמנו שאיפות תואמות, נגיע לסיפוק. מילת המפתח היא קבלה. קבלת העצמי, קבלתהמציאות והשתלבותי במציאות זו. באם אין אנו מקבלים את עצמנו אזיי כסף וגיל לא יעזרו, אשר לגיל כולנו נמצאים באותו התהליך ואף אחד עדיין לא צעד אחורה. עליה בסולם הגיל על אף השחיקה הגופנית מביאה לבשלות ובתהליך נכון לשלווה.

למעלה