2 שאלות

TrojanRhin

New member
2 שאלות

1. היו פה כמה שכתבו שכמעט ולא נתנו להם להכנס לבחינת התאוריה כי לא הייתה להם חתימת רופא משפחה, כי או שהוא לא רשם את השם שלו, או שהוא לא רשם שהוא מכיר אותו 3 שנים, או שהוא לא חתם לו את החותמת של הקופ"ח. ואני לא ממש מבין איך זה קרה להם- הרי כל אלה כתובים במפורש בטופס הירוק?! 2. שאלה בקשר לפניות: אם אני ברחוב חד סטרי ופונה לחד סטרי (נניח לימין)- מה צריך להיות המיקום שלי לקראת הפנייה? אם אני ברחוב חד סטרי ופונה לדו סטרי (נניח לימין)- מה צריך להיות המיקום שלי לקראת הפנייה? אם אני ברחוב דו סטרי ופונה לדו סטרי (נניח לימין)- מה צריך להיות המיקום שלי לקראת הפנייה?

PinkyRaSta

New member
1 תשובה../images/Emo210.gif

לגבי הפניות כשאתה פונה מחד לחד לימין, אתה צריך להיות הכי בימין. תזכור- פניות לימין תמיד מתבצעות מימין
לימין זה תלוי לאיזה כיוון אתה פונה, ואמרת ככה שזה לא משנה אם זה ימין או שמאל <"נניח לימין"> וזה מאוד משנה. אם אתה פונה מחד לחד שמאלה, אתה עושה את זה משמאל לשמאל ואז חוזר לימין. אם אתה בחד ופונה לדו שמאלה אתה עושה את זה משמאל הכביש בקשת רחבה לימין אם אתה בדו ופונה לדו שמאלה אתה עושה את זה ממרכז הכביש <כמה שיותר צמוד לקו הרציף> בקשת רחבה לימין

TrojanRhin

New member
תודה רבה, ועוד שאלה ששכחתי:

אני נוסע בכביש (חד סטרי) עם כמה נתיבים, נניח שניים, בנתיב הימני. מלפניי יש משאית שאני רוצה לעקוף. אני רוצה ללכת לנתיב השמאלי כדי לעקוף. הבעיה שלי היא שקצת קשה לי לתפוס את הרגע מתי להכנס לנתיב השמאלי כשיש כמה מכוניות שנוסעות שם. כל אחת מהמכוניות היא בהפרש אחר מזו שלפניה. אז איך יודעים מתי נכנסים? קצת קשה לי לקבוע את המרחק בין המכוניות ע"פ הסתכלות במראה הצדדית. יש איזו שיטה?

adidas88

New member
לא ממש

אתה צריך לצבור ניסיון. מה שבטוח זה תפעיל איתות שמכוניות יראו שאתה מתכוון להיכנס וכשאתה מחליט להיכנס אל תשכח לשים גז-יש נטייה לשכוח שהנתיב השמאלי יותר מהיר מהימני ואז אתה בעצם מגיע באותה מהירות מהימני לשמאלי ומעכב את המכונית שמאחור.

PinkyRaSta

New member
אממ ככה ../images/Emo210.gif

אם אתה רואה את פנסי הרכב הבא אחרייך במראה הפנימית <המרכזית> אתה יכול להגביר מהירות ולעבור נתיב, כמובן עם איתות. גם תוודא במראה השמאלית שזהו באמת הרכב הראשון שבא אחרייך.. אם לא, אז אתה מסתכל במראה הצדדית ואם נראה לך שהוא מספיק רחוק <זה גם קטע של נסיון> אתה מגביר קצת מהירות, מאותת ועובר נתיב. חשוב שתשים לב גם למהירות שבה הרכב מתקרב אלייך.. כלומר אם אתה מסתכל במראה ורואה שהרכב ממשיך וממשיך להתקרב אלייך <ודברים כללו רואים במראה בבירור> אל תעבור נתיב בשום אופן.

למעלה