2 שאלות

TrojanRhin

New member
2 שאלות

למבחן תאוריה צריך לזכור את כל המספרים של התמרורים?! כי זה מה שראיתי בחוברת לדוגמא. והדבר השני- אמנם עשיתי רק 2 שיעורים, אבל לא כל כך הבנתי מתי מחליפים הילוך. אני יודע שבתחילת תנועה עושים ראשון, ובסיבוב שני, אבל סתם כשנוסעים, מתי מחליפים הילוך- גם העלאה וגם הורדה? אה, כן, דבר אחרון- למה כשמחליפים הילוך שאסור שהרגל תהיה על דוושת המנוע? תושה לכל העונים!

תשובות.

1)ניראה לך שבן אדם יכול לזכור מספר רב של תמרורים + המספרים שלהם? בתיאוריה יש לך לוח ענק של התמרורים והמספרים. אתה לא צריך לזכור מספרים. 2)אתה מחליף הילוך בהתאם לכוח שהאוטו צריך. ככל שהאוטו נוסע מהר יותר ההילוך יהיה גבוה יותר, שהאוטו יסע לאט יותר ההילוך יהיה נמוך יותר. הילוך ראשון זה אך ורק להתחלת נסיעה שזה כולל חניות, אחרי שעוצרים אוטו באמצע נסיעה מורידים לראשון, עליות חדות,שאתה מגיע בערך ל20 קמ"ש כבר צריך להחליף לשני ואז אם הדרך פנויה ואפשר להגיע למהירות גבוהה מעלים לשלישי. בדרך עירונית לא עוברים את ההילוך השלישי. פניות עושים אך ורק בהילוך שני. 3)שאתה לוחץ על הקלאץ תיבת ההילוכים והמנוע מתנתקים,לכן אין טעם ללחוץ על דוושת הדלק. דבר זה לוקח המון דלק מהאוטו וגם הורס את הביצועים שלו. אחרי שלחצת על הקלאץ והעברת הילוך, צריך להוריד לאט לאט את הרגל מהקלאץ ואחרי שהורדת אותה לאט, תתן גז ואז תעזוב בכלל את הקלאץ. אם תעזוב את הקלאץ מהר האוטו יכבה לך.

TrojanRhin

New member
רגע

אז אתה אומר שמדי פעם צריך להעיף מבט על המד מהירות? או יותר שימושי, אם תוכל להגיד מה הטווחי מהירויות של כל הילוך? לגבי השאלה הראשונה שלי- אז הבנתי שלא. אז בחוברת של נהיגה נכונה הם דורשים לזכור את מזפרי התמרורים כי הם סתם התעצלו לצייר את התמרור ולשאול עליו? דבר אחרון ששכחתי: המורה אומר לי די הרבה להסתכל במראה שמעלי (איך קוראים לה? פנורמית?), גם אם אני לא רוצה לפנות לנתיב כלשהו. יש סיבה לזה? תודה שוב.

תקשיב

חובה להעיף מבט על המד מהירות מידי לוודאות שלא עוברים את המהירות המותרת בכביש שאתה נוסע עליו. כעיקרון אין טווחי מהירות (למרות שאחרים יגידו שיש) ברגע שאתה שומע תמנוע עושים רעשים כאילו הוא דפק 5 באנגים זה הזמן להחליף הילוך. נתתי לך תדוגמא אם ההילוך הראשון - שים לב שאתה בהילוך ראשון ואתה נוסע עד 20 - אחרי 20 אתה תשמע רעש של המנוע. ככה אתה צריך לדעת שאתה מחליף הילוך.המנוע לא צריך להתאמץ יותר מידי.(ושהוא רעשים הוא כן מתאמץ) אין לי מושג לגבי החוברת נהיגה.אתה לא צריך לדעת תמספרים מיליון אחוז. חובה להסתכל במראות בלי שום קשר מה אתה רוצה לעשות. אתה חייב להיות עירני לגבי מה שקורה בכביש מאחוריך. תמיד תסתכל במראות, זה שימושי וגם בטסט הטסטר יעיר לך אם לא תשתמש בהם בכללי.

TrojanRhin

New member
אוקיי, רק נשמע לי קצת מוזר ש-

צריך להסתכל במראות בתכיפות גדולה. למה צריך להיות אכפת לי מה קורה מאחוריי? מילא אם אני רוצה לשנות נתיב, אבל סתם אם אני נוסע ישר?

כן

שנוסעים ישר רוב הזמן אפשר "לחפף" טיפה במראות.. אבל עדין זה שימושי להסתכל מידי פעם גם שלא עוברים נתיב. איך תיראה אם רכב אחד נצמד עליך יותר מידי? עוד סיבות לא עולות לי בראש, בטח החברה יוסיפו :)

abcdcba

New member
בפניות, במעברי נתיבים, וגם מדי פעם

כדאי להסתכל במראות, לראות אם מישהו מנסה לעקוף אותך, או סתם לראות מה קורה מאחוריך

בוא תבין מה אני התכוונתי.

מה יותר כדאי. להסתכל על הספידומטר באמצע נהיגה? להקשיב לרעש של המנוע ולראות בו זמנית מה קורה בדרך? בגלל זה רצוי יותר להקשיב לרעש של המנוע ואחרי כמה פעמים כבר תידעו לבד מתי להעביר הילוך.

aviGODFATHER

New member
לא אמרתי להסתכל על הספידומטר...

אתה אמרת שאין טווח מהירות וזה פשוט לא נכון. נהגים פחות מנוסים יסתכלו על הספידומטר לפני שינוי ההילוך, בעוד שנהגים יותר מנוסים לא יצטרכו להסתכל על המהירות בשביל להחליף הילוך. שני סוגי הנהגים יעבירו הילוך בערך באותו הזמן ושניהם עושים את זה בצורה טובה, פשוט הנהג המנוסה כבר יודע בערך על איזה מהירות הוא נוסע ואם צריך להחליף הילוך, והנהג הפחות מנוסה יעבוד יותר כמו רובוט...

נירנו

New member
טווחי מהירות:

הילוך ראשון:0-20קמ"ש (וכמובן בחניונים ובתחילת נסיעה..) הילוןך שני:20-40 קמ"ש (ובפניות) הילוך שלישי:40-60 קמ"ש (הכי גבוה לדרך עירונית,או בדרך בן עירוונית בעליה או ירידה תלולה מאוד) הילוך רביעי:60-80 קמ"ש הילוך חמישי:80+ קמ"ש חוץ מזה אתה צריך מידי פעם להסתכל במראה כדי לדעת מה קורה מאחוריך תאר לך שאתה פתאום לוחץ על הבלם והאוטו שמאחורייך ממש צמוד לך לתחת הוא יכנס בך.. ככה אתה יכול לראות שהוא צמוד אליך ואם יש לך אפשרות לבלום לאט לאט או לתת לו להבין שאתה הולך לבלום..

aviGODFATHER

New member
זה המהירות על הנייר...

יש מכוניות שסוחבות יותר ויש שסוחבות פחות... בכל מקרה, לא להסתמך אך ורק על המהירות בשביל החלפת הילוכים, אלא להסתמך יותר על הרעש של המנוע

נירנו

New member
כמובן שצריך להסתמך גם על הרעש

אבל למה לא להעזר במד מהירות ובמד סיבובי מנוע (זה מה שאני עשיתי שרק התחלתי ללמוד.. עכשיו שיש לי יותר ניסיון אז יותר קל לי להסתמך על הרעש של המנוע)

למעלה