2 שאלות

skipo1

New member
2 שאלות

שאני מגיע לתמרור עצור איך צריך לעצור? -להאט להוריד לראשון ואז לעצור. -או לעצור ואז להוריד לראשון. המורה שלי אומר שהתשובה השניה התחיל לצעוק עלי חחח שעשיתי את השיטה הראשונה אולי בגלל שהיה עצבני מהתלמיד הקודם... אבל תמרור עצור צריך רק לעצור לא אומרים לך באיזה שיטה לעצור אז גם התשובה הראשונה נכונה מה אתם אומרים? ועוד דבר המורה שלי אמר שבהשתלמות של המורי נהיגה אמרו לו שכיתוב "עצור" על הכביש לא חובה לעצור ואני אומר לו שכל סימון על הכביש הוא תמרור אז הוא אמר שככה אמרו בהשתלמות האם זה נכון?

be_roo

New member
אתה באמת מתווכח אם המורה שלך?

אתה לא חושב שמבין שניכם, מי שכנראה יש לו ידע גדול יותר בנהיגה וחוקים זה הוא? זה נכון שלא צריך לקבל כל דבר שמורה אומר בעיניים עצומות, והגיוני לבקש הסבר, אבל להתווכח איתו סתם כי אתה חושב ככה? לא מובן לי למה. בכל מקרה, הוא צודק בשני המקרים. זה נכון שתמרור עצור לא מסביר איך לעצור, כי אין קשר בין הדברים. חובת העצירה זה דבר אחד, נהיגה הגיונית זה דבר אחר. אין שום הגיון בלהוריד לראשון לפני העצירה. אתה יודע שאתה הולך לעצור, אין אפשרות שתדלג על העצירה ותמשיך בלישה איטית, ולכן אין סיבה להוריד לראשון לפני. עוצרים, ומורידים לראשון כדי להתחיל את הנסיעה מחדש, זה השימוש העיקרי והכמעט בלעדי של הילוך ראשון. סימון "עצור" על הכביש אינו מוגדר כיום בספר התמרורים, ובמקומות בהם הוא קיים מדובר ב"שאריות" של פעם. מה שכן מוגדר זה קו עצירה, וגם הוא לא מחייב לעצור אלא רק מסמן את המקום בו צריך לעצור במידה ועצירה היא מחוייבת מציאות. שוב, הקו עצמו אינו מחייב עצירה. אם יש שלט "עצור" או שעליך לתת זכות קדימה לרכב אחר מסיבה אחרת, הקו הוא המקום לעצור בו.

NewUser4

New member
אתה באמת מתווכח עם המורה שלך?

לגבי 1. אתה לא חושב שלגבי תפעול הרכב המורה יודע יותר ממך. למורה יש כמה שנות נסיון כנהג ועוד כמה שנות נסיון כמורה. לעומת זאת, לך יש 0 דקות על הכביש. מיותר להוסיף שהמורה צודק. לגבי 2. המורה שלך צודק. הכיתוב "עצור" על הכביש לא מחייב עצירה. אולם, אם רואים את הכיתוב "עצור" על הכביש כדי לבדוק אם מוצב גם תמרור עצור שבמקרה פיספסת.

skipo1

New member
לא מתכווח רק אומר מה שאני חושב

אם זה לא נכון שיגיד שזה לא נכון ולמה. וד"א זה אחד המורים הכי טובים שיש באזור(נכון שאני לא אובייקטיבי) אבל התוצאות מדברות בשם עצמם וגם אחלה גבר!!! ואני כבר שיעור 20 נכון ששזה משתווה ל0 דקות לעומת מה שיש למורה ובקשר לעצירה זה יצא לי בלי שחשבתי על זה בכלל פתאום בא לתמרור עצור מוריד לראשון ואז עוצר וחוטף צעקות.

א231

New member
מיכוון שיש לך תשובות אני רק יוסיף

תבקש מהמורה לראות את כרטיס התלמיד ותראה במשימות ככה הורדת הילוכים מ5 ל2 (לא לאחד ל-2) ויש משימה מיוחדת (שלב מתקדם יותר) שמדברת על שילוב מ2 - ל1 תוך כדי נסיעה שים לב תוך כדי נסיעה (הכוונה היא כדי לבצע גלישה בדר"כ) כך שבתמרור עצור או רמזור אדום או כל מצב של עצירה ודאית עוצרים ב-2 בהצלחה.... וחבל להתווכח עם איש מקצוע תבקש ותקבל הסברים מנומקים ומדוייקים עם גב של חוק מאחוריהם 0ואל תמציא "תורה חדשה"

למעלה