2 שאלות...

tomer0380

New member
2 שאלות...

מישהו יודע מה הפירוש של הבית האחרון בשיר חית הברזל (הבית בארמית) ועוד אחת... מה הפירוש של המילה מפכה מהשיר "דומם עם זוג אוהבים" "כשהייתה מתמלאת עד לאין הכילה אז פיה היה באוזניימפכה"

מפכה מהמילה פכפוך לדעתי

כשהיא היתה מתמלאת (בדומה לחבית... חבית דגים אפילו...) היתה משמיעה קולות של פכפוך והוא לא הבין מה היא מדברת.

tomer0380

New member
ובקשר לשניה...

רציתי להעתיק את הטקסט מהאתר הרשמי ולשאול בפורום תושב"ע (כן יש דבר כזה...) אבל לא נראה לי שהוא כ"כ מדוייק אז אם מישהו יכול להפנות אותי למקור זה גם יעזור

ככה מהראש ברשותך...

חזה הוית בדין = רואה הייתי אז. מן כל מליא רברבתא = מן/את כל הדברים הגדולים. די קרנא ממללא = שהקרן מדברת/אומרת. חזה הוית עד די קטילת חיותא = רואה הייתי עד שנהרגה החיה. והובד גשמיה = ונהרס גופה. ויהיבת ליקידת אשא = ונהייתה יוקדת אש. אתכרית רוחי בגו נדנה = אתכרית לא יודע פירוש מילולי, רוחי בתוך נדנה. אנא דניאל = אני דניאל. וחזוי ראשי יבהלונני = וחזיונות ראשי יבהילוני. כך או כך בדוק פירוש ספר דניאל פרק ז' כמדומני.

עו דד

New member
ההסבר הרב-מילימי למפכה...

הסבר מלא למילה פִּכָּה פ' פיעל 1. (כשנאמר על מים, על מעיין וכד') נבע, פרץ החוצה וזרם, בדרך כלל בזרם עדין, ולא בעוז או בכמויות גדולות. • מה נעים לשבת ליד הנחל ולהאזין לקול המים המפכים בערוץ. 2. (כשנאמר על דיבור) נאמר בצורה שקטה ונעימה, בקול חרישי או בלחש; (כשנאמר על רגש או על מחשבה) פיכה בו שכן בקרבו. (ותודה לאוניברסיטת בר-אילן על השירות החינמיני לרב-מילים)

אגב, הוא לא היחיד

משתמש במילים כאלה, גם אהוד בנאי ב"עיר מקלט": כן עד שהאמת תצא אני בך אסתתר עד שהסופה תחלוף והקרח ישבר עד שמעיין זורם יפתח ויפכה עד שהשופט יבוא ואותנו יזכה את, כן את, תהיי לי - עיר מקלט

גם מאיר ויזלטיר

בשירו שובי לפרדס שובי שובי לפרדס אני עוד מחכה עם הפריחה המשגעת והצל המפכה רק לא ברור כ"כ איך צל יכול לפכות. בכל אופן זה מזכיר לי אנקדוטה קטנה ששמעתי בתכנית רדיו עם אריק סיני שבהופעות אנשים צטרפים אליו לשיר ושרים "שובי שובי לפרדס אני עוד פעם מחכה עם הפריחה המשגעת והצל המפקד"

למעלה