2 שאלות

מצב
הנושא נעול.

mister K

New member
לא ידעתי על הרכישה הזאת

רותם.....קניה של עוד 30 B7L
למטרודן לא נשמע כמו ניסיון "להיפטר" מהם...ותקן אותי אם אני טועה.
לא ידעתי על הרכישה הזאת
בכל מקרה, הם יאכלו איתם הרבה חרא. לפני מספר חודשים שמעתי שדווקא מתכוונים להכניס לשם נידרפלורים של מאן ולמכור את ה-B7L, אך לפני דבריך כנראה שהתוכניות השתנו. נו טוב, לפחות כל ה-SL200 של דן יחזרו כולל אהובתו של אנדי, 4024.

fireman

New member
איך שמעת על זה לפני מספר חודשים

לא ידעתי על הרכישה הזאת
בכל מקרה, הם יאכלו איתם הרבה חרא. לפני מספר חודשים שמעתי שדווקא מתכוונים להכניס לשם נידרפלורים של מאן ולמכור את ה-B7L, אך לפני דבריך כנראה שהתוכניות השתנו. נו טוב, לפחות כל ה-SL200 של דן יחזרו כולל אהובתו של אנדי, 4024.
אם במרץ הם כבר ביצעו רכישה של עוד 30 B7Lים? מה 4024?! היא כולה מרוסקת בחניון של מטרודן, נכנסו איתה בעץ. סתם

mister K

New member
הייתה מחשבה לבצע רכישה של ניד'

אם במרץ הם כבר ביצעו רכישה של עוד 30 B7Lים? מה 4024?! היא כולה מרוסקת בחניון של מטרודן, נכנסו איתה בעץ. סתם
הייתה מחשבה לבצע רכישה של ניד'
מתוצאת מאן למטרודן, זה לפחות מה שאני שמעתי לפני מספר חודשים. המכונות האלה היו אמורות להגיע יחד עם 7350-7395 אך בסוף העיסקה לא יצאה אל הפועל והמכונות מן הסתם לא הגיעו. על רכישת הוולבו שמעתי היום בפעם הראשונה ממך. סלח לי שאני לא מעודכן, פשוט כמו שכבר אמרתי לא היה לי רגע פנוי בחודשיים וחצי האחרונים (עד יום חמישי שעבר, מאז אני בבית). בכל מקרה, זה לא משנה את העובדה שה-B7L לא משתווה ל-NL263.

אכזרי, מאוד אכזרי!../images/Emo123.gif

אכזרי, מאוד אכזרי!

לא רק אני אוהב את 4024, יש לה עוד מעריץ חסוי בפורום!

צחקן

New member
מי הצלם? ומה כתוב על הנייר שבשמשה?.

קווים לא מומחים לכלום
ואני מאחל להם שלא יצטרכו מפרקיות לעולם אחרי שדן יבלעו אותם, יפעילו על קו 55 מפרקיות נידרפלור מתוצרת מאן, ויעבירו את 7307 לקו 68!
מי הצלם? ומה כתוב על הנייר שבשמשה?.

רכבות מו-דו

2 שאלות
שלום לכולם, וכל הכבוד על הפורום. שתי שאלות לי אליכם: 1. האם יש באחת הגלריות צילומים של המפרקיות נמוכות הרצפה של אגד ( ראיתי היום 5 חדשות כאלו בנמל חיפה )? 2. האם באופן תיאורטי ניתן לחבר למערך קרונות גרורי קטר, תא ניהוג של PUSH-PULL, כך שהוא למעשה יהפוך לכזה? בנוסף, הידעתם? כבר שבוע שני לפחות, ברציפות, מופעלות בימי חמישי רכבות קומתיים בקו פרברית קריות סופ'ש קריר לכם.
רכבות מו-דו
מו-דו = מושך-דוחף, התרגום של Push-Pull מכיוון שהשליטה מקרון הניהוג על הקטר מתבצעת באמצעות כבלי בקרה, לא ניתן להשתמש בקרונות הניהוג (חד- או דו-קומתיים) עם מערך של קרונות ישנים במצב של דחיפה, ולדעתי גם חיבורי החשמל בין יחידת הכח למערכת החשמל של הקרונות שונים בין סוגי הקרונות, כך שלא יהיו מזגנים וכיו"ב. ולמי שתהה למה לא עושים את השליטה אלחוטית - התשובה מתחלקת לשניים: 1. עם כבל זה יותר פשוט ויותר בטוח (פחות סיכוי להפרעות) 2. קיימות מערכות אלחוטיות לבקרה על קטרים מהקרקע או מקטרים אחרים. בסוג הראשון נעשה שימוש (גם בארץ) בחצרות עיתוק ובשלוחות תעשיתיות, ובסוג השני נעשה שימוש ברכבות משא ארוכות וכבדות מאוד על מנת לפזר את הכוחות ברכבת בין כמה מערכי קטרים על מנת למנוע עומסים גבוהים מדי על שלדות הקרונות.

singera

New member
אין בעיה לחבר גנרטור מודו לקרון

רכבות מו-דו
מו-דו = מושך-דוחף, התרגום של Push-Pull מכיוון שהשליטה מקרון הניהוג על הקטר מתבצעת באמצעות כבלי בקרה, לא ניתן להשתמש בקרונות הניהוג (חד- או דו-קומתיים) עם מערך של קרונות ישנים במצב של דחיפה, ולדעתי גם חיבורי החשמל בין יחידת הכח למערכת החשמל של הקרונות שונים בין סוגי הקרונות, כך שלא יהיו מזגנים וכיו"ב. ולמי שתהה למה לא עושים את השליטה אלחוטית - התשובה מתחלקת לשניים: 1. עם כבל זה יותר פשוט ויותר בטוח (פחות סיכוי להפרעות) 2. קיימות מערכות אלחוטיות לבקרה על קטרים מהקרקע או מקטרים אחרים. בסוג הראשון נעשה שימוש (גם בארץ) בחצרות עיתוק ובשלוחות תעשיתיות, ובסוג השני נעשה שימוש ברכבות משא ארוכות וכבדות מאוד על מנת לפזר את הכוחות ברכבת בין כמה מערכי קטרים על מנת למנוע עומסים גבוהים מדי על שלדות הקרונות.
ישן כל הגנרטורים מפיקים 220V*3 (בין פאזה ל0) ו380V*3 (בין פאזה לפאזה) וכל המזגנים עובדים על המתח הנ"ל. רק היא אפשר להעמיס יותר מידי קרונות על קרון גנרטור אחד. ניתן להעביר כבל DATA בצורה חורנית דרך הקרונות הישנים אך זה לא יהיה אסטטי וגם יהיה רעש מהחוגונים המעפנים שיש לישנים. בגדול בחורף כאשר יש יום בהיר וקר ניתן ניתן להשתמש ברכבת ישנה ללא גנרטור כי הכ(ק)ריזה עובדת על 24V שנמצא במצברים שבתחתית הקרון. למרות שראיתי פעם אחת רכבת IC3 נוסעת בלי חשמל ממוצקין לב"ש זו הייתה שלישיה מתוך ה4 סטים שהרכיבו את המערך

../images/Emo45.gif

ישן כל הגנרטורים מפיקים 220V*3 (בין פאזה ל0) ו380V*3 (בין פאזה לפאזה) וכל המזגנים עובדים על המתח הנ"ל. רק היא אפשר להעמיס יותר מידי קרונות על קרון גנרטור אחד. ניתן להעביר כבל DATA בצורה חורנית דרך הקרונות הישנים אך זה לא יהיה אסטטי וגם יהיה רעש מהחוגונים המעפנים שיש לישנים. בגדול בחורף כאשר יש יום בהיר וקר ניתן ניתן להשתמש ברכבת ישנה ללא גנרטור כי הכ(ק)ריזה עובדת על 24V שנמצא במצברים שבתחתית הקרון. למרות שראיתי פעם אחת רכבת IC3 נוסעת בלי חשמל ממוצקין לב"ש זו הייתה שלישיה מתוך ה4 סטים שהרכיבו את המערך

scooby5

Member
תודה רבה

תודה רבה
לשניכם על ההסבר המעמיק. אגב, באשר לנסיעה בלי חשמל, בקיץ שעבר יצא לי לנסוע בדאבל דק, ביום ראשון ברכבת 105 לבאר שבע, ללא גנרטורים כלל, בצפיפות איומה, בחום מזוויע ודביק ועם דלתות שבכל תחנה מחדש מאנו להסגר במהירות....

line 666

New member
נצלוש - חזרתי ארצה

תודה רבה
לשניכם על ההסבר המעמיק. אגב, באשר לנסיעה בלי חשמל, בקיץ שעבר יצא לי לנסוע בדאבל דק, ביום ראשון ברכבת 105 לבאר שבע, ללא גנרטורים כלל, בצפיפות איומה, בחום מזוויע ודביק ועם דלתות שבכל תחנה מחדש מאנו להסגר במהירות....
נצלוש - חזרתי ארצה

scooby5

Member
אני מניח שכך

איך אתה יודע שהגנרטורים לא פעלו?
לא היה אור?? זה בין הדברים היחידים בDD שלא עובר דרך המחשב עד כמה שידוע לי
אני מניח שכך
כי לא המיזוג, לא התאורה, לא השילוט האלקטרוני והכריזה (האוטומטית והידנית כאחד) והדלתות לא תיפקדו כמו שצריך אם בכלל (מיותר לציין שזוית החלונות בDD לא מאפשרת נשימת אוויר צח עם פתיחתם...).

מצב
הנושא נעול.
למעלה