2 שאלות

MAYA280

New member
2 שאלות

ערב טוב כבוד הרב! 1) כמה שעות צריך לחכות בין אכילת בשר לאכילת חלב? אני אישית שומרת שש שעות, אך אני שומעת שאחרים שומרים 3-4 שעות? 2)מדוע לכהן אסור לשאת גרושה?

D BOOK

New member
תשובות בעה"י בר"ה

1.אם אוכלים בשר ורוצים לאכול אח"כ חלב צריכים לחכות 6 שעות כמו שאת מחכה. אם אוכלים קודם מאכלי חלב ואז רוצים לאכול בשר, צריכים לנקות היטב את הפה ,לאכול מש/הו פרוה ואז מותר לאכול את הבשר. 2.זה פסוק מפורש בתורה.

יש מספר מנהגים..

המנהג הנפוץ ביותר זה לחכות שש שעות מלאות. יש דעה שמובא ברמ"א של שעה אחת בלבד - וכן נוהגים בקהילות בהולנד יש מנהג של הקיהול מגרמניה לחכות שלוש שעות יש מנהג לחכות חמש שעות פלוס חלק משעה ששית (כך מנהגי ומנהג אבותי)

D BOOK

New member
מסתמא מי שואל פה אין לו מנהג אבות

שיודע עליו בודאות.

תקרא שוב את ההודעה המקורית!

היא אומרת שהיא מחכה שש שעות אבל שהיא שמעה .... אני פשוט הבאתי סימוכין לשמועות מהידע הזעיר שיש לי!

D BOOK

New member
אם למשל היא הייתה מהנוהגים כמו

ההולנדים (שעה אחת וסילוק השולחן),היא הייתה יודעת שזה מה שהיא אמורה לשמור. או אם הייתה יודעת בודאות שמנהג אבותיה הוא זה או אחר ,אז אין לה סיבה לשאול למעשה. וכמו שהנאמן אמר ,שבסתם מנהג כל ישראל הוא 6 שעות. ואף אחד לא מטיל ספק בידע הזעיר שיש לך.

דרך אגב...

בהיותי בבוסטון (שנות ה-60) ולמדתי אצל הגרי"ד סאלוויצחק זצ"ל היה תלמיד אחד שמשפחתו הגרו לארה"ב מהולנד ורבינו אמר לו שעדיף שיחכה שש שעות כדעה השניה המובאת ברמ"א (בעצם רבינו חיכה 5+ שעות - דיוק מלשון הרמב"ם "כשש שעות"). לאומת זאת היו תלמידים ממוצא גרמני ולהם הוא לא אמר לשנות ממנהגם לחכות רק שלוש שעות. כששאלתי אותו על זה הוא ענה לי שהמנהג של ההולנדים לדעתו הוא מנהג לא מבוסס, כי הרי הרמ"א בפירוש פוסק שש שעות למרות שהוא מביא את הדעה של שעה אחת, וא"כ עיקר הפסק הוא 6 שעות. למנהג של יהודי גרמניה כנראה שיש לו בסיס (שלא היה ידוע לרבינו) ולכן המנהג לא נחשב למנהג בטעות.

למעלה