2 שאלות

2 שאלות

1,האם מותר בתפילה-לזמר אותה? 2.אסור לדבר בשרותים האם אסור לדבר בעשיית צרכים או בכלל במקום זה? תודה

אם אפשר לענות לי תודה

אש

1] מותר אני חושבת כי יש קטעים בתפילה שהם בשירה אז הגיוני שמותר , וגם יש כאלה שקוראים בצורת שירה שלא יכנסו הרהורים אחרים , 2]אסור לדבר בכלל כלום בשרותים

בטוח?

למיטב ידיעתי יש גמרא שאומרת שנשים היו מדברות בשרותים... האם אני טועה?

asaf2000

New member
זה משהו אחר

"ואמר רמי בר אבא התקין רבי יוסי בציפורי שיהיו נשים מספרות בבית הכסא משום ייחוד" פירוש: ואמר רמי בר אבא: התקין רבי יוסי בציפורי שיהיו נשים מספרות (זו עם זו) בבית הכסא משום ייחוד (שמא ילך אדם שם, ואם לא ישמע קול אדם - יכנס ויתייחד שם, ותנן (קידושין דף פ:) 'לא יתייחד אדם עם ב' נשים'; ובבית הכסא שבשדות קמיירי, שהיה בית הכסא שלהם בשדה חוץ לעיר והכל ניפנים שם).

D BOOK

New member
זה דברי קבלה וחסידות

לא פשט. האם יש הבדל בין לשון הקודש ללשון העמים ?

D BOOK

New member
יש מקורות לשאלה מספר 2 ?

אני יודע שנוהגים כך ,אבל לא מצאתי שום הלכה למעשה ,גם לא בסוד... אודה למי שיעזור וייתן את המקורות... תודה

בספר בית היהודי של

רב אהרון זכאי ראש ישיבת אור יום טוב , חלק א ,כתוב אסור לדבר שום דיבור בבית כסא אפילו דברי חול כי יתאחזו בו, החיצונים בדיבור,

בבקשה......

אליהו רבה או"ח סי' פ"ה: כתב מגן אברהם בשם ספר חסידים סימן תתקנ"ד דמדת חסידים להחמיר שלא לדבר של חול בלשון הקודש, ספר בן איש חי - הלכות שנה ראשונה - פרשת ויצא [י] לא ידבר שום דיבור בבית הכסא, אפילו דברי חול, ואפילו תיבה אחת, כי יתאחזו החיצונים, באותיות הדיבור שלו, שמדבר שם, אך מותר לנחור, דאינו מוציא אותיות מפיו:

למעלה