2 שאלות..

TRANSFER

New member
2 שאלות..

1) מה זמני צום גדליה(כניסה ויציאה)? ואם אפשר ספרו לי קצת למה צמים באותו יום.. 2) אם תהיה לי שפעת וכאבי גרון ביום הכיפורים, האם אני צריך לצום, ולא ליטול תרופות? חג שמח ושנה טובה לכולם!

asaf2000

New member
צום גדליה

כאן על צום גדליה. הצום מתחיל בעלות השחר 04:34 ומסתיים בצאת הכוכבים 18:53. ולזמני היום פה.

DAVID523

New member
אם אני לא טועה ותקנו אותי אם טעיתי

חולה שיש בו סכנה פטור מצום ביום כיפור. אבל שיאכל רק לחם ומים ותרופה בכמויות קטנות.

א77

New member
כי לא על הלחם לבדו...

חולה וודאי נזקק לאוכל מסויים. הסוכרתי לא יסתפק במידות זעומות של לחם אם הוא נוטל אינסולין. אך הוא יסתפק בענבים ותמרים, או המון דברים אחרים. וכן כמעט בכל סוגי החולים, אין כל מניעה מאדם המותר באכילה בפחות מכשיעור לאכול כל מה שיהיה, והעיקר שיהיה כשר למהדרין ועדיף מהדרין מן המהדרין. וכן הוא בשתיה. שתיית פחות מכשיעור אינה מצטרפת לאכילת פחות מכשיעור. אמנם שתיה ואכילה הינם עינוי אחד, היינו חמשה עיניין שנאמרו בתורה הם: 1 לאכילה ושתיה 2רחיצה 3 סיכה 4 נעילת הסנדל 5 תשמיש. אבל אינם מצטרפים לאיסור. אלא אכילה לעצמה ושתיה לעצמה. בלחם עצמו, תהיה בעיה של להכנס לנושא ברכת המזון בפחות מכשיעור, ואולי עדיף להמנע מהלחם בכלל, כי על הלחם קובעים סעודה בד"כ. בברכת רפואה שלימה לכל חולי עם בית ישראל

למעלה