2 שאלות ,

2 שאלות ,

אני צריך לעשות הארקה לבנין חיבור 3 על 25 . חברת החשמל כאן נותנת חיבור עם מונה ולא מעניין אותה השאר .
כל זיון היסודות 50 קו"ב בטון הוא מפלסטיק , משהוא בדומה לפיברגלס , לא הייתה אפשרות לעבוד עם ברזל
האם יהיה טוב לקדוח בבטון של היסודות כמה קידוחים להחדיר ברזל לחורים ולחבר כבל ללוח ? איך אני בודק אם זה מספיק ?

2. הרב מודד שלי שבק חיים , האם לקנות חדש או זה רק עניין של החלפת בטריה ?

תודה .

נשמע הזוי ביותר, כמו סיפור שמספרים למישהו שלא מבין כלום

יציקת בטון ליסודות\קירות\תקרה\עמודים ללא ברזל? איזה מהנדס אישר אותה? לא ראיתי דבר כזה בחיים. זיון מבנה מפלסטיק? מפיברגלס? הזוי.
אין דבר כזה בעולם שח"ח פשוט נותנת לך מונה ללא שום בדיקה. אפילו לחשמל זמני עושים בדיקה. אלא אם כן אתה מדבר על ח"ח מזרח ירושלים. על זה מדובר?

הרעיון של הכנסת ברזל לבטון לא ייתן לך כלום אם זה לא יהיה יצוק לעומק היסוד ונוגע באדמה. איך בודקים? עם לופ טסטר.

בהצלחה.

רשר

Well-known member
מנהל
ארקת יסוד למבנה ללא מתכת

לגבי הפתרון הפשוט איכותי וזול,
להקיף את הבנין בפס ברזל מגולוון (4X25-40 מ"מ) טמון קרוב לשלד בעומק כ 1 מטר
לחבר אליו פס השוואה ואליו לחבר כל כניסה או יציאה של צינור מתכת (לא לשכוח את הגז אם באזורך יש חלוקה בצנרת מתכתית צהובה),
זה יתן תחליף מעולה לארקת יסוד בדיוק כמו שמבצעים למבניים ניידים
&nbsp
בבית הבא פשוט להכניס ברזל 10 מ"מ לא מצולע לכל יסוד ולרוץ איתו בריתוך או מחבר גם בין היסודות עד לפס ההשוואה, או להטמין ביסוד את פס הברזל בהיקף במקרה ואין עמודים אלא רק רפסודה,
&nbsp

מותר לחבר הארקה לצנרת גז ?

ואם יקרה מקרה שהארקה תעבוד, שבו יעבור זרם בצנרת הגז לאדמה ?

רשר

Well-known member
מנהל
בישראל חובה לחבר גז לפה"פ

אני מניח שגם אצלך כי התקנים האירופאים זההים,
אבל אם יש לך חשש פנה למקומי או בדוק אצל השכנים,
העיקר אל תתן לסבתא לשבת על הצינור הצהוב אחה"צ - הכן לה ספסל נוח!,
&nbsp
הבעיה של מתחים בקוי מתכת מסוכנת בגז יותר מאשר בשאר הקוים כי כך מונעים הפרשי מתח העלולים ליצור קורזיה וניצוצות - שילוב שיוביל בעתיד לפיצוץ

לא נראה לי שיש לנצרת הגז מגע מספיק עם האדמה

הצנרת היא באויר על עמודונים עם בסיס יצוק קטן

רשר

Well-known member
מנהל
אדרבא, סכנת המתח הסטטי גדולה יותר

וללא השוואת המתח עם הבית אתה עלול לעמוד על הרצפה המאורקת ולהתחשמל מהצינור

יכול להיות שהם מאריקים את הצנרת בתחנות החלוקה של הגז

שמשם הצנרת מסתעפת לבתים .
בבתים עצמם אין חיבור הצנרת להארקה . אלא אם כאשר בדרך כלל, יש תנור אפיה או יונקרס והוא שמאריק את הצנרת

למעלה