2 שאלות...

2 שאלות...

השאלה הראשונה איזה נתח הכי מתאים לתבשילים ארוכים?
בחודשים האחרונים יצא לי להכין לא מעט פעמים תבשילים בישול ארוך..דברים כמו גולאש,חמין,פג'ואדה(חמין ברזילאי)התבשילים באופן כללי יוצאים טובים אבל הבשר(שזה החלק הכי חשוב בתבשיל)יוצא ממש מאכזב..
ניסיתי כבר שריר וגם אסאדו ולפעמים שילוב של שניהם ביחד.הבשר לא משנה כמה זמן אני מבשל את התבשיל לא מתרכך למרקם הרצוי.אני מדבר איתכם על לפעמים 5 שעות בישול ועדיין הבשר לא יוצא רך רך ככה שמתפרק על המזלג כמו שיצא לי לאכול לפעמים במסעדות שונות.ויש עוד בעיה שלפעמים הבשר עם שומן(גם אחרי הניקוי של הקצב) והשומן לא נמס וזה ממש פוגע במרקם והטעם של הבשר(ואני עוד אחד שממש אוהב שומן) ממש גומי..
ניסיתי לקנות בשר במקומות שונים אפילו פעם הרחקתי לכת ממש עד לאיטליז מאוד נחשב ומפורסם וגם הבשר משם לא הביא לתוצאות טובות יותר..
מה אני עושה לא נכון? משהו בטכניקת הבישול שלי יכול להיות פוגע בריכוך של הבשר? האם אני פשוט לא משתמש בנתח הנכון? יש לכם נתחים מומלצים מניסיון? לא אכפת לי לשלם יותר או אפילו הרבה יותר בשביל נתח שאני יודע ב100% שיצא רך וטעים..כל מה שאני מבקש זה בשר נקי טעים ורך האם זה יותר מדי?
שאלה שניה: איפה יש בארץ סופרמרקטים שמתמחים בהבאת מוצרים מארה"ב שאין במקומות אחרים? אני בעיקר מדבר על סוגי שוקולד,חטיפים,רטבים,סירופים ופחיות שימורים.דברים שיש בכל סופר אמריקאי אבל קשה למצוא בארץ..
לא ממש חשוב לי איפה בארץ,בואו נגיד מעכו עד באר שבע..העיקר שזה סופר מעולה שמתמחה במוצרים מארה"ב
תודה רבה לכולכם :)

utoo

New member
נתח מעולה שלא צריך טיפול מיוחד הוא פוליקה

אני קונה טרי אם כי יש שקונים קפוא , מס׳5.מתאים להכל, בישול ארוך, אפיה בתנור. אחרי 3 שעות יוצא רך כמו חמאה.אם תתן דוגמא למתכון אפשר יהיה להתייחס ספציפית.בחמין אפשר לשים בשר מעט יותר שמן כמו שפונדרה.

קודם כל תודה..

אנסה גם את הנתח שכתבת בתבשיל הבא..לגבי השפונדרה למיטב הבנתי זה אותו נתח כמו אסאדו רק עם שם שונה וכמו שכתבתי בהודעה הראשית בנתח הזה יש בעייתיות של שומן יתר..
כרגע אין לי משהו ספציפי שאני יודע שאכין אולי גולאש או תבשיל הודי עם רוטב קארי בשרי ..
אגב מישהו פעם המליץ לי על פאלש פילה(פילה מדומה)נתח מספר 6.אתה(או כל אחד אחר כאן)ממליץ עליו לתבשילים ארוכים?

utoo

New member
פלאש פילה מצויין אבל הוא רזה ויבש יותר

לנתח הפוליקה יש עסיסיות יותר גדולה. לא שהוא נתח שמן, ממש לא. הפאלש פילה ממש רזה ויבש יותר.בכל מקרה משניהם אני מכינה צלי. פאלש פילה כגוש אחד שאחרי הבישול מקורר לילה במקרר. למחרת נפרס ומוכנס לרוטב לחימום חוזר.אותו הדבר אפשר לעשות עם פוליקה. פוליקה אפשר גם לאפות כגוש בתנור ויוצא מעולה.הנה מתכון שעשיתי מספר פעמים יוצא מעולהhttp://mablogeria.blogspot.co.il/2009/09/blog-post_30.htmlאפשר לבשל אותו גם כנתחים או קוביות ברוטב.

קניתי בסוף נתח מספר 4 כתף מרכזית..

הקצב אמר שזה אפילו עוד יותר עדיף מנתח מספר 5...דיבר אמת או חירטט אותי? :)
הצלי נראה נהדר...אולי אנסה אותו ממש בקרוב..

פג'ואדה(חמין ברזילאי)

מי שזה מעניין אותו אשמח לצרף מתכון...

Gaus

New member
לפי מה שאתה מתאר, אני מעריך שהבעיה שלך זה טמפרטורת הבישול

סביר להניח שאתה מבשל בטמפ' גבוהה מידי. אז הבשר לא יתרכך, ואף יתקשה, למרות בישול ארוך מאד.
כדי שבשר יתרכך כמו שצריך יש לבשלו על מה שנקרא טרום רתיחה. שזה בועות קטנות קטנות ועדינות בתבשיל.

פוקסי99

New member
בשר

אני בבישול בשר במרק משתמש ברוב המקרים בשריר הזרוע אשר מכיל הרבה ז'לטין אשר נותן למרק את הטעם המיוחד ומרקם מיוחד.
ולכן אני בתחילה מבשל את הבשר עם כמות המים לפי המתכון כולל התבלינים בסיר לחץ .כ3/4 שעה ובודק .שהבש רך ואז מוסיף לנוזלים אשר בסיר הלחץ את שאר המרכיבים ומבשל ללא המכסה עד קבלת התוצאה הרצויה
אני תמיד מעדיף את הנתחים של הבשר אשר היה פעיל והוא יותר קשה ומכיל הרבה ז'לטין

הכנתי רוטב קארי עם כתף מרכזית(מס' 4)

ויצא מעולה..הבשר יצא רך רך(הללויה!) וגם היה נקי ללא סחוסים ושומן..מומלץ!

ועל השאלה השניה לא ענו לי..אף אחד לא מכיר מכולת שמתמחה

במוצרים מארה"ב?
תודה...

שרוצקי

New member
יש ברעננה על רח' אחוזה

מקום שנקרא מיט מרקט, שמוכר כל מיני מוצרים מארה"ב שלא ראיתי במקומות אחרים.
אני מכורה לבייגלס שיש שם

לא זול בכלל, אבל יש שם אחלה מוצרים. וכשר - אם זה משנה לך...

למעלה