2 שאלות

skipperrider

New member
2 שאלות

לפני 5 שבועות עזבתי את היאכטה(בוואריה קרוזר 38 2008) לאחר ניתוק חשמל חוף וניתוק המצברים ע"י המפסקים הפנימיים. הכל פעל כשורה במהלך שבועיים קודמים של מגורים עליה.
לפני יומיים בעת הגעתי אליה גיליתי כי הפאנל 12 וולט ביאכטה לאחר חיבור חשמל חוף והמצברים אינו פועל למעט שורת נוריות הדולקות קבוע ואינן מגיבות למפסקיהם.בפירוק גב הלוח גיליתי 2 פיוזים שרופים שלא ניתן להחליפם בחדשים כוון שהם נשרפים מיד.הלוח היה גם חם מאד מהרגיל למגע.
חשמלאי מקומי שהוזמן טוען לנזק לפאנל מסופת ברקים באזור שבוע קודם?
האם זה סביר בהנחה שהכ ל ביאכטה היה מנותק?
מכשיר הקשר פועל כרגיל,פלוטר ומכשירים לא ניתן לבדיקה ללא מתח מהפאנל כנ"ל תאורה,דוד וכו'.
סוכן באואריה הקרוב טען שאין אפשרות לתקן את הפאנל (מסובך ומורכב מדי)ויש להזמין חדש?
האם אכן לא ניתן לתקן פאנל שכזה בבאוואריות?
מתח החוף פועל כרגיל.
תודה מראש על כל מידע.

mmzm1964

New member
כן

זה עומד במבחן הסבירות.
סיפור קטן...
לפני 15 שנה , בעת שבחברת החשמל היו הרבה שנאים דפוקים מתוצאת אלקו , קרה לי מקרה בו ברגע אחד כל מכשירי החשמל שהיו בבית נשרפו , כולל כאלו שרק היו מחוברים לחשמל וכבויים לגמרי.
פריצת המתח "קפצה" על ההגנות של האל-פסק , ושרפה כל מה שהיה מחובר לרשת.
אז , כן , זה יכול להיות , ובוודאי עם העוצמות של ברק בריא.
אני מציע לך לבדוק תיקון של הלוח כאן בארץ , אני מכיר מעבדה מדהימה שיכולה לתקן כמעט כל לוח תעשייתי באמצעות ציוד מיוחד ולא סטנדרטי שהם בנו בעצמם.. עשוי להיות זול מחדש (לא מבטיח) ואיכותי באותה מידה.
בהצלחה

zina71955

New member
על פי התאור שלך ושל קודמי אני מניח שמקרה כזה עשוי להיות

מוגדר כאירוע ביטוחי. לשיקול דעתך.

danielia1

New member
על אף ניתוק המצברים, אמורה להיות משאבת שיפוליים פעילה.

אבל זה לא מסביר את מה שקורה אצלך.

skipperrider

New member
תודות לכל המשיבים

בנתיים מצאתי במעגן עוד מס' נפגעי הברקים...אושר.
הארוע מעלה אצלי הרהור...מה היה קורה ל י לוא שהיתי ביאכטה בעת ההיא?
יש מקום לברכת הגומל?...
וכן,אשמח לקבל במסר את פרטי המעבדה המהוללת בארץ.
בנתיים אזמין פנל חדש ע"מ לדעת אם נפגעו עוד מערכות ביאכטה לצרכי הביטוח ו...נראה

skipperrider

New member
השלמת תחקיר האירוע

מצאתי במעגן עד ראייה שסיפר כי ברק אכן פגע בתורן יאכטה (ללא בעלים נוכח,נזק לא ידוע)שעגנה במרחק 15 מטר ממני ,מהתורן יצא הבזק של ברק משני לגוף יאכטת ברזל ישנה שעגנה 5 מטר משלי וכלל לא ניזוקה ויאכטתי נפגעה כנראה משדה ההשראה החשמלי שיצרו הברקים..."מזל פטרוזיליה" כדברי חברי הטוב...בוואריה 34 שעוגנת מהעבר האחר בצמידות אלי גם היא תקינה...
ותיקי המעגן טוענים שארוע דומה אירע לפני 16 שנה...הנה לנו סטטיסטיקה ושוויה....
נותר לי להניח שככל שהפאנל החשמלי מודרני וכולל מגוון רכיבי קסם אלקטרוניים הסיכוי לנזק גדל וכי ניתוק כללי של מתח חוף ומצברים אינו מבטיח הגנה.
ו...עדיין תוהה מה היה קורה ל י בעת שהייה ביאכטה הנפגעת ישירות מברק.עד האירוע בעת סופות הייתי ישן בנחת במיטתי לקול הרעמים והברקים שבחוץ....מהיום? לא בטוח...
מסוכן בגולה הדוויה :)

zina71955

New member
סליחה על השאלה

האם יש לך התקנה של קולט ברקים שמחבר בין התורן לקיל?

gb228

Active member
תיקון קל - מוליך לארקה

את הקולט כבר יש לו - זה התורן.
בהנחה שבואריה שומרים אל אחידות כלשהיא אז, כמו אצלי, יש לו כנראה כבל שמוליך מבסיס התורן לברגים של הקיל, אבל אני בספק אם זה יהיה יעיל במקרה של פגיעה ישירה משתי סיבות:
1. זהו כבל ארקה רגיל, אמנם די עבה, אבל לארקה של ברקים פחות חשוב שטח החתך וצריך מוליך עם פני שטח גדולים ככל האפשר (יש סרטי נחושת קלועים, שטוחים רחבים שעושים עבודה יותר טובה)
2. פרט למעבר דרך הקיל, לברק יש מסלול גם דרך הוונטות - בבואריה בסיסי הואנטות הצדדיות נמצאים בתוך התא מה שמגדיל את הסכוי ל"קפיצה" של הברק כלפי גופים אחרים שנמצאים בתוך הסירה.

מהסיבות האלו אני מניח שהמקום הכי בטוח לשינה בבואריה במצב כזה הוא התא האחורי - רחוק מהתורן, רחוק מהונטות הקדמית והצדדיות - הונטה האחורית מחוברת לירכתיים בחלק החיצוני של הסירה ובין הדופן הזו ותא השינה יש מרווח משמעותי של תא ההגה. בעדיפות הבאה כנראה התא הקדמי והכי לא בטוח בספסלים בסלון שקרובים מאוד הן לתורן והן לוונטות.

zina71955

New member
תודה על התיקון. עניין של סמנתיקה

לחיבור כזה הייתה כוונתי. ומסתבר כפי הנראה שכמה ששטח רשת המוליך תהיה רחבה וגדולה, תמיד ימצא הברק שלא יוּלך בשלמות.

nissim60

New member
gb228 - האם אתה יודע היכן...

ניתן להשיג את "(יש סרטי נחושת קלועים, שטוחים רחבים שעושים עבודה יותר טובה)" סרט הנחושת שהזכרת כאן?
אצלי הוא פשוט מתפורר.
תודה.

gb228

Active member
אולי ב"ארכה"

אם לא צריך לחפש - משתמשים בזה גם בארונות חשמל למיניהם.
עוד אופציה זה לוח נחושת דק ורחב, אבל גם את זה לא פשוט להשיג.

skipperrider

New member
לא צריך סליחה על שאלות...להפך

בסיס התורן מחובר בכבל נאה ועבה לאחד מברגי הקיל,זה כנראה הפתרון המקובל אצל יצרני יאכטות סדרתיות וכאמור עד עתה הנחתי שאני מוגן...

למעלה