2 שאלות

littlerunaway

New member
2 שאלות

אני מקווה שאני בפורום הנכון :)

1. יש לי חצאית בסיגנון מעטפת כזאת שכורכים מסביב למתניים וקושרים עם שרוכים. לא מסתדרת עם כל העיניין הזה ואני רוצה לשים 2 כפתורים במקום. רציתי לשאול איך בדיוק עושים את זה. לתפור כפתור כמובן לא בעיה. אבל החורים עצמם, אני מניחה שאני לא פשוט עושה חור עם מספריים וזהו. איך עושים חורים לכפתור בלי שהבד ייקרע או ייפרם?
2. יש לי חצאית אחרת (קיץ זו עונה של חצאיות אצלי) שלא תחזיק מעמד עוד הרבה זמן והייתי רוצה ללכת לתופרת שתתפור לי אחת זהה או דומה לפחות. יש לכם אולי המלצות על תופרת טובה ומקצעית בחיפה?

mmi303

New member
לולאות לכפתור

שלום, תגשי לרחוב השומר באמצע הרחוב בערך יש חנות פנימית שעושה לולאות במכונה לכפתורים , עולה בערך 3 שח
זה רחוב קטן מהמדרחוב בנחלת בנימין.

סתם מבקרת

Active member
היא מדברת על ת"א לדעתי. מצרפת לך קישור שמראה

איזה תפר (ביד) את צריכה לעשות מסביב לחריץ הלולאה.
בעברית נקרא תך שליבה ותופרים אותו צפוף כשקצה התפר היוצר את הקו המתמשך הוא על קו קצה הלולאה הגזור.
http://www.embroidery.rocksea.org/stitch/blanket-stitch/buttonhole-stitch/
והנה גם קישור להדרכה בוידאו
http://on.aol.com/video/how-to-sew---the-button-hole-stitch-140618126
רק, כאמור, לתפור את התכים צפוף יותר.

littlerunaway

New member
ת"א לא כל כך עוזר לי

נראה לי אני אקפוץ בסוף לאיזו מתפרה פה בחיפה לגבי שתי החצאיות. אני פוחדת להרוס אם אני אנסה לבד. תודה

מצלתיים

New member
אם אין לך מכונת תפירה את יכולה לעשות

מה שנקרא bounded buttonhole, אפשר לתפור את זה ביד וזה ייצא יפה, וזה מאד מתאים לחור הגדול בחגורה של חצאית מעטפת.

littlerunaway

New member
אז זהו, שבחצאית שלי אין חור משום מה

בגלל זה זה לא יושב טוב עם השרוכים

מצלתיים

New member
אז תעשי חור, צריך חור כדי שייקשר יפה.

littlerunaway

New member
חשבתי על זה

אבל אם כבר לשפץ אני מעדיפה כפתורים. זה הרבה יותר פשוט. זה תמיד יישב כמו שצריך ובאופן כללי יש לי ניסיון רע עם חצאיות מעטפת עם שרוכים. השרוכים תמיד "גולשים" למעלה ואז זה לא נראה טוב ואני מוצאת את עצמי כל הזמן מתעסקת עם זה.

מצלתיים

New member
גם בשביל כפתור את צריכה חור...

אבל הכי טוב שתלכי לתופרת מקצועית וזה ייצא ממש יפה.

למעלה