2 שאלות

Devani

New member
2 שאלות

למישהו יש שיטה טובה לזכור לעשות בדיקת מציאות לאורך היום??

שאלה נוספת? סתם אני סקרנית(עדין לא היה לי חצלול) אתם מתכננים את החלומות שלכם לפני? אני חושבת מאוד "לזמן" את הכלב שלי שמת לא מזמן. ולפגוש אנשים שנפטרו\גרים בחו"ל. אני מאד פוחדת להתאכזב מהמפגש, שלא באמת יהיה אנושי.

2 תשובות

שיטה טובה לעשות בדיקות מציאות לאורך היום- אני נתקע באותה הבעיה הרבה פעמים. הכי טוב שמצאתי זה לצייר על גב היד סימן קטן במרקר קבוע, ובכל פעם שיוצא לי להסתכל עליו אני עושה בדיקת מציאות. זה די יעיל, אבל חייבים לצייר את זה כל הזמן וזה נראה מעט מוזר :/ עוד שיטה היא לכוון תזכורות בשעון המעורר אבל זה נראה לי הרבה מאוד בלגן.

יש כאלו שמתכננים לפני. אני בדרך כלל מנסה, וזה יוצא טוב אם אני זוכר לעשות מה שאני רוצה. להיפגש עם הכלב יכול להיות רעיון טוב, אבל זה דורש לא מעט שליטה. נסי להתכוונן לזה (במחשבה) עוד לפני החלום, לדמיין את זה (נניח לפני השינה) ממש וליצור ציפיה ברורה של מה שאת רוצה שיקרה. זה יגביר את הסיכוי שהכל ילך כמו שצריך. תמסרי לו ד"ש אגב, ואולי איזה ליטוף מאחורי האוזניים.

makron2

New member
תשובה נוספת...

לדעתי האישית כל עזר שאנחנו משתמשים בו פוגם ביכולות העצמאיות שלנו וגורם ל"קפיאה על השמרים" במקרה הטוב או התדרדרות וניוון במקרה אחר,כמובן יכול להיות שאני גם טועה - רק זוית אחרת.

למה אני נוטה לחשוב כך,בעיקר בגלל שקראתי בספר של לה ברג' ועקרונות מסויימים כמו שימוש בכוח הרצון בלבד כדיי לזכור חלומות או לבצע מיילד/ויילד חשובים מאוד.

gover1

New member
היי makron

נדחפתי להודעה להזכיר לך שאל תברח לי-כי אני התלמיד שלך עדיין =)
לא הצלחתי לכתוב היום חלום אז אני יכתוב מחר ובפעם הרביעית אני ירשום פה

ראיתי כבר שאנחנו חלוקים בעניין הזה...

השאלה היא מה אנחנו מנסים להשיג ביומן החלומות ובדיקות המציאות שאנו מקפידים לבצע. לדעתי הרעיון של בדיקות המציאות הוא להגביר את המודעות היומיומית לבחינת המציאות- מעין עירנות פנימית שבוחנת מה שקורה ומעלה את השאלה "האם זה חלום?". בדיקות המציאות מעוררות את החלק הזה בנו והופכות אותנו לרגישים יותר למוזרויות של חלום. מהסיבה הזו אני מאמין שכלים חיצוניים כמו תזכורת בפלאפון או דברים דומים לא אמורים להזיק- הם עוזרים לנו להעלות את השאלה הזו שוב ושוב, עוזרים לנו לפקפק במציאות שמסביבנו כשאנחנו לא זוכרים לעשות זאת באופן טבעי. לאט לאט נוצר מצב בו כששומעים צליל שרק מזכיר את התזכורת של הפלאפון כבר נזכרים לבדוק מציאות. זה נכנס כהרגל גם אם לא היתה "התראה רשמית" של המכשיר.
למה אתה חושב שדברים כאלו יובילו לניוון? כל עוד התזכורות האלו הן תוספת ולא מאמץ יחיד אני לא רואה איך הן יפגמו ביכולת.

makron2

New member
זו ההנחה - ויכול להיות שאני טועה...

"התזכורות האלו הן תוספת" - בהחלט אלו תוספות מבורכות ועוזרות מאוד בעיקר בהתחלה.

"למה אתה חושב שדברים כאלו יובילו לניוון?"אני רואה את זה כמו גלגלי עזר זה עוזר בהתחלה ואחר כך זה מפצל את תשומת הלב ומפריע לנסיעה חלקה. - גלגלי עזר זה טוב אבל שמישהו תומך בך(אימון כוח הרצון)בהתחלה זה גם טוב באותה מידה.

האם יש דרך יותר טובה לאמן את כוח הרצון חוץ מלהתמקד בזה ולבצע דברים לפי הרצון(תשומת הלב)בלבד?

גם טיימר יכול לשמש כדיי לזכור חלומות ועוד אך יכול להחליש את הזכרון לפי רצון,מה דעתך?

makron2

New member
the king - שאלתי כמה שאלות...

ב"זו ההנחה",אשמח לדעתך בנושא.

עכשיו אני רואה

אני מאמין שבדיקות מציאות הן לא רק גלגלי עזר, אלא חלק אינטגרלי מהתרגול בחלומות צלולים.
למרות זאת, בדיקות מציאות לא מספיקות. צריך מידה מסויימת של "אנרגיה" נפשית שפנויה לעניין. האנרגיה הזו, אם נרתמת בצורת מיקוד ומודעות, מאפשרת להגביר את הצלילות בעירות ובחלום. להיות מודעים הרבה יותר וביקורתיים יותר כלפי מה שמתרחש מסביב. לכן הרבה פעמים בתקופות עמוסות/ מתישות מנטלית יש ירידה בחלומות הצלולים, ודווקא בזמנים טובים יש פריחה והצלחה רבה מהרגיל. תרגילי מדיטציה באמת יכולים לשפר את המיקוד הזה, ולעזור לא מעט באימון לצלילות.
אמצעים שעוזרים לנו לזכור באמת עשויים להיות טובים, אבל חשוב לזכור לא להישען עליהם יותר מדי אלא לטפח את המודעות והמיקוד. זיכרון חלומות, מודעות וצלילות גם בעירות.

אני יודע שזו דעה שונה קצת ממה שהצגתי בתחילת השרשור (הדגשים שונים), אבל ככה עדיף. אם לא הייתי מסוגל לשנות את דעתי באמת הייתי עלוב מאוד :/

makron2

New member
אני מחדד משהו בעצות הטובות של של המלך

"עדין לא היה לי חצלול" אם עדיין לא היה לך אני מציע שתתמקדי בזה בתור *מטרה עיקרית,*מטרה משנית אמורה להיות ביצוע בדיקת מציאות והגברות צלילות לאורך החלום - כל זאת ע"מ להשתלט על הדברים הבסיסיים קודם .אפשר כמובן להוסיף מטרות אבל לשלב זה אולי כדאי לתמקד כמו לייזר.

"מאד פוחדת להתאכזב מהמפגש" - פחד מאכזבה זה קצת מיותר,מקסימום זה יהיה שונה ממה שרצית מזווית אחרת לפחות תלמדי משהו או תהני מהתהליך עצמו.

למעלה